FACEBOOK

Sedlmeyer Tamás is a Vasasban folytatja - íme, a piros-kékek kerete!

Sedlmeyer Tamás is a Vasasban folytatja - íme, a piros-kékek kerete!
hozzászólás, 2021.06.09.

Sedlmayer Tamás visszatért korábbi egyesületébe, a Vasasba. Új szerepkörre készül. Részletek:

,
SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Egy plusz egy éves szerződést kötöttem. Volt más ajánlatom is, de a Vasas keresett meg legkorábban, már decemberben beszéltünk. Úgy ítéltem meg, hogy a szakmai fejlődésemet nagy mértékben segítheti az a szerep, amit felvázoltak a számomra. Ez volt a döntő.

A Fradiban nagyon szép, majdhogynem tökéletes négy évet töltöttem el, az életem fontos része volt ez mind az eredményesség, mind pedig a fejlődés szempontjából. Nagyon hálás vagyok, nagyon sokat köszönhetek mind a Fradinak, mind pedig Varga Zsoltnak. Sokat kaptam tőlük és remélem sikerült nekem is adnom, talán pozitív érzésekkel emlékeznek majd rám a Népligetben. Úgy éreztem hogy elérkezett az idő az előre lépésre, arra, hogy egy kicsit a szerepköröm is megváltozzon. A Vasas erre kiváló "táptalaj" lehet. 

- Hogy kell elképzelni a szerepváltást?

- Nincs precízen meghatározva, de az biztos, hogy nagyobb felelősség hárul majd rám. A Fradinál kiegészítő szerepkörben játszhattam, most remélhetőleg a csapat játékát tekintve meghatározó feladatköröm lesz. 

- Hogy látod az új Vasas lehetőségeit, mit vársz az új szezontól?

- Nagyjából párhuzamot tudok vonni a Fradinál négy évvel ezelőtt kialakult helyzettel, akkor hét új játékos érkezett a csapathoz. Most, ha jól számolom, hat új ember beillesztését kell megoldania Vad Lajosnak. Szerintem mindenképpen alkalmas lesz a keret arra, hogy minimumelvárásként a négybe kerülést tűzzék elénk célul mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban, mind pedig az Eurokupában. A Covid beleszólhat, de szerintem ha oda eljutunk, akkor képesek leszünk döntőket is nyerni. Fontos lesz az út, amin keresztül eljutunk majd az éremszerzés, a végső győzelem elérésének lehetőségéig. 

- Köszönöm, sok sikert kívánok!


A Vasas korábban hírül adta, hogy eddigi keretéből Takács Bálint visszavonult, távozott Bóbis Botond, Csoma Kristóf, Korbács Gábor, Pardi Bende, Sélley-Rauscher Domonkos és Simon Henrik. Az eddigi másodedző Bóbis Máté pedig a klub utánpótlásképzésében kap fontos szerepet.

Braniszlav Mitrovics és Szava Rangyelovics két évre hosszabbított, legalább egy évig piros-kékben játszik még Drasko Brguljan, Szatmári Kristóf, Korom Dániel, Bedő Krisztián, Bátori Bence és Vadovics Viktor. A klub fiataljai közül Sipos Balázsra és Magyar Bencére számít Vad Lajos vezetőedző.

Az érkezők:

Zerinváry Lóránd:




Simon Roland:



Mizsei Márton:



Mezei Tamás:



Erdélyi Balázs:



Sedlmayer Tamás: