FACEBOOK

Varga Dénes majdnem a Pro Recco játékosa lett - de csak majdnem!

Varga Dénes majdnem a Pro Recco játékosa lett - de csak majdnem!
hozzászólás, 2021.06.07.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a nap híre: Varga Dénes nem igazolt az újdonsült BL-győzteshez, bár ettől egy hajszál választotta el. Végül maradt. vlv-interjú:





- Varga Dénest, a Fradi csapatkapitányát köszöntöm itt a zöld-fehérek szentélyében. Most ért véget a klub sajtótájékoztatója, ismertették a távozókat, az érkezőket és elfelejtették elmondani, hogy a legnagyobb erősítés az, hogy te maradsz! Azért beszélek erről, mert külföldi sajtóban már megjelent a hír, hogy a Pro Reccóban folytatod a pályafutásodat. Hogy történt, hogy mégis itt vagy...?

- Érdekes lenne, ha beszámolnék mindenről, biztos szívesen hallanád, de talán mégsem tenném. Egyrészt, mert három  és fél-négy hónapot ölel fel a történet, másrészt pedig..., azért itt nagyon komolyan kavarogtak az érzések bennem és nem biztos, hogy újra akarom élni a hullámvasutazást, ami ezt jellemezte.

Nagyjából az történt, hogy a Recco megkeresett. Én szerettem volna a Fradival erről beszélni. Covidos lettem, azt meg kellett várni, közben nagyon fűztek, hogy menjek, majd amikor meggyógyultam és tudtunk erről beszélni, kikértem a Fradi véleményét. Azt mondták, hogy támogatnak, nagyon sportszerűek voltak, azt mondták, hogy a karrierem ezen fázisában, "a vége felé" ez egy nagyon nagy lehetőség és nem akarnának ettől megfosztani. Úgy voltam vele, hogy akkor bele kell ugrani. Kicsit beletörődtem abba, hogy elmegyek légióskodni, abba az irányba mozogtam, hogy akkor én Recco-játékos leszek. Végül is a megállapodás meg is történt, sőt, még annál is több, amikor a Fradiban olyan változások történtek, hogy azt gondolták, jobb lenne, ha mégis maradnék. És amikor ezzel az ötlettel előálltak, akkor én végül is nagyon megkönnyebbültem. A legrövidebben, hogy benne legyenek a fordulatok, talán így tudnám jellemezni azt, hogy Ferencváros-játékos maradtam annak ellenére, hogy nagyon közel álltam ahhoz, hogy Recco-játékos legyek. 

- A történet mindenképpen nagyon érdekes, köszönöm, hogy elmondtad. Térjünk át egy kicsit más témára: a válogatott szezonja már zajlik, nélkületek, fradisták nélkül edzenek a többiek. Hogy készülsz, mennyire jár a fejedben, van-e már benned bármilyen izgalom az olimpiával kapcsolatban, nincs olyan nagyon messze...

A vlv az olvasók anyagi segítségével tartja fenn magát. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


- Dobálózhatnék panelekkel, hogy nagyon várom és nagyon ott vagyok, hogy menjünk, de nem így van, mert a végére nagyon leamortizált ez a bajnoki finálé és a final eight. És nemcsak szellemileg, tehát hogy nagyon topon kellett lenni, hogy jól szerepeljünk, hanem testileg is és ezt még egy kicsit nyögöm. Én azt gondolom, hogy szükségem lenne most rehabilitációra, de nincs rá időnk, úgyhogy össze kell egyeztetni azt, hogy hatékonyan végigcsináljak egy alapozást, összeálljunk egy jó, homogén csapattá és hogy én is ilyen (az ujjait összetéve a kezét a szája elé helyezve puszit mímelve mutatja) állapotban tudjak kiutazni az olimpiára.

- Akkor azért a fejedben ott van, hogy jó lenne nyerni...

- Persze, csak egy kicsit ködös a kép, mert mondom még egyszer, sajnos kell magammal foglalkoznom most, pedig egyszerűbb lenne, ha azt mondhatnám, hogy százszázalékosan ott vagyok, "az olimpia lázában égve" és a csapattal együtt dolgozom azon, hogy minél jobbak kegyünk.

- Dumi, mindenesetre jó pihenést és jó munkát kívánok a folytatásban!


VLV-TUDÓSÍTÁS A FRADI HÉTFŐI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL SOK VIDEÓVAL