FACEBOOK

Vasárnap döntőbe jut az OSC vagy a Fradi - vlv-előzetes

Vasárnap döntőbe jut az OSC vagy a Fradi - vlv-előzetes
hozzászólás, 2021.05.15.

Vasárnap 14.05-kor, 6:6-os állásnál kezdődik a szezon utolsó bajnoki elődöntője. (Nézők a Kondorosira nem mehetnek.) Előzetesünkben a kluboktól nyert információk, Manhercz Krisztián, Varga Zsolt és Vigvári Vendel nyilatkozata:


A másik ágon a Szolnok 7:1-re legyőzte a BVSC-t és várja döntőbeli ellenfelét.

OB1, elődöntő

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK MÉRKŐZÉSEN


Az állás 6:6. Mivel a továbbjutáshoz 7 pont kell, a párharc vasárnap mindenképpen eldől.

Harmadik mérkőzés

Május 16., vasárnap


14.05 OSC-FTC (Kondorosi utca, nézők nélkül) - M4 Sport+ (Duna World), vlv (szöveges élő)

MANHERCZ KRISZTIÁN (OSC-Újbuda):

 

- Egy izgalmas X után ötméteresekkel sajnos alul maradtunk. Milyen volt belülről?

- Azt gondolom, hogy a legutóbbi Fradi-mérkőzésünk egyfajta vízilabdaünnep volt, mert, ugye, nagyon hosszú idő után ki tudtak jönni a nézők is. Ezt megünnepeltük egy olyan mérkőzéssel, amely, azt gondolom, népszerűsítette a vízilabdát. Borzasztóan kemény és parázs csata volt, ami, ugye, végül ötméterespárbajba "fulladt". 

Kicsit sajnálom, hogy az elején elengedtük a Fradit, megilletődve mentünk bele a mérkőzésbe, de a csapat erejét mutatja, hogy amikor szorult volna a hurok, akkor sorra ki tudtuk védekezni azokat a hátrányokat, amelyekben a Fradi támadhatott és le tudtunk fordulni, akciógólokat lőttünk és ki tudtuk használni azokat a lehetődégeinket, amik adódtak. 

Nyilván készülünk a következő mérkőzésre és igyekszünk redukálni azokat a hibákat, amelyek ahhoz vezetnek, hogy a Fradi gólokat lő. 

- Mit vártok a meccstől?

- Ez már egy másik mérkőzés lesz. Eddig mind a két csapat tudta, hogy a Fradi számára tud végleges lenni az adott mérkőzés, számunkra nem, viszont a vasárnapi mérkőzés számunkra élet-halál harc lesz. Kétszer nyertünk eddig, kétszer a Fradi nyert, azt gondolom, méltó lezárása ennek a párharcnak az utolsó találkozónk, amelyen eldől a döntőbe jutás kérdése. Megérdemli a csapat, hogy mindent kiadjunk magunkból a vízben, a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Megpróbálunk bejutni a döntőbe.




VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo):

- Csapatunk vezetőedzőjével, Varga Zsolttal beszélgetünk. Az előző meccs nagyon fizikális és küzdelmes volt, ötméteresek után tudtunk nyerni. Hogyan készülsz a következő találkozóra?

- Úgy gondolom, ezek a play-off-mérkőzések már mind ilyenek. Még talán ha az elsőn kevésbé látszott a fizikalitás, de az is nagyon fizikális volt. A második nagyon kiélezett küzdelemmé vált a végére. Én úgy gondolom, hogy ezek a play-off mérkőzések ilyenek, lehetnek benne hullámzások, lehet bármilyen a forgatókönyv. Összeségében számítok is erre, de úgy gondolom, hogy lépésről lépésre haladunk előre, nekünk az idő kedvez. Minél több ilyen mérkőzést játszunk, úgy érzem, annál inkább összeáll a játékunk, annál inkább válik stabillá a védekezés, illetve támadás, megtaláljuk azokat a játékoskapcsolatokat, azokat a működési elveket, amik alapján kell tudnunk játszani. 

- Két nap volt regenerációra, milyen állapotban van a csapat?

- Szerintem vegyes. Nyilván vannak még fáradtságok, azért bízom abban, hogy a két nap elég arra, hogy a jó fizikai állapotban lévő játékosok ki tudják magukat pihenni. Én úgy gondolom egyébként, hogy ezek azok a mérkőzések, amelyek leginkább már a szívről és a lélekről szólnak. Arról, hogy hogy tudunk nagyobb szívvel, nagyobb lélekkel játszani, belevinni azt a fegyelmet, amire szükség van, azt a koncentrációt és azt az egységet.

- Köszönjük szépen, irány a döntő!

- Köszönöm. Hajrá Fradi!

 VIGVÁRI VENDEL (FTC-Telekom Waterpolo):

- Csapatunk játékosával, Vigvári Vendellel beszélgetünk a harmadik elődöntő előtt. Az előző találkozó nagyon fizikális volt, hogyan tudsz két nap alatt pihenni és feltöltődni a következő mérkőzésre?

- Igen, ez külön feladat, hogy ez alatt a rövid két nap alatt minél jobban regenerálódjunk és fel tudjunk készülni a következő mérkőzésre. Szerencsére edzőnk, Varga Zsolt ebben nagyon segít nekünk és egy olyan edzéstervet állított össze, ami lehetővé teszi a minél hatékonyabb regenerálódást. Masszőrök is segítették a feltöltődést, illetve egyéb rekreációs tevékenységeket csinált szerintem mindenki otthon, ezzel készülve a harmadik, nagyon fontos elődöntő mérkőzésünkre.

- Köszönjük szépen. Hajrá Fradi!


A BAJNOKI  FOLYTATÁS MENETRENDJE


DÖNTŐ

A finálé az egyik fél második győzelméig tart. A harc nulláról indul és az első meccsen a Szolnok lesz a házigazda, hiszen megnyerte az alapszakaszt.

Május 19., szerda (első mérkőzés) - Szolnok

20.45 - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Május 22., szombat (második mérkőzés):

16.30 - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Május 25., kedd (harmadik mérkőzés - ha még szükséges)

19.00 - M4 Sport, vlv (szöveges élő)


Nagyon komoly tétje lesz a bronzcsatának, hiszen annak győztese jogosult a Bajnokok Ligájában indulni a 2021-22-es szezonban. (A vesztes és az 5. helyezett Vasas az Eurokupában képviselheti Magyarországot.)

Az időpontokat még nem tudjuk, de azt igen, hogy a lebonyolítási rend ebben a párharcban rendkívül érdekes módon eltér a rájátszás hagyományos módjától: két meccs lesz, oda-visszavágós alapon, tehát mintha kupapárharc lenne a továbbjutásért. (Vagyis itt lehetséges lesz döntetlen.)

A rájátszás négy részvevője közül egyedül a BVSC-vel kapcsolatban vetődött fel bennünk a kérdés, vajon vállalják-e a BL-szereplést, ha meg tudják szerezni az indulási jogot. Megkérdeztük a klubvezetést és azt a választ kaptuk, hogy: igen.  A BVSC jelenleg leendő ellenfelét az OSC-FTC párbaj vesztesét várja.


ELŐZMÉNYEK

AZ EREDETI, TELJES BAJNOKI MENETREND

AZ ELSŐ BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A MÁSODIK BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HETEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NYOLCADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 9. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 10. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 11. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 12. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 13. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 14. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 15.  FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 16. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 17. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 18. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 19. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 20. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 21. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 22. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 23. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 24. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 25. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 26. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 27. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 28. FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A 29. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A 30. FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐKBEN TÖRTÉNT

A MÁSODIK ELŐDÖNTŐBEN TÖRTÉNT