FACEBOOK

Eurokupa: behúzta a Szolnok, de csak ötméteresekkel!

Eurokupa: behúzta a Szolnok, de csak ötméteresekkel!
hozzászólás, 2021.05.08.

Ennél izgalmasabb nem nagyon lehetett volna: az OSC három góllal nyert az Eurokupa-döntő visszavágóján. Aztán jött az ötméterespárbaj - és Nagy Viktor. Helyszíni tudósítás, fotók, videónyilatkozatok, gólok folyamatosan:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


Eurokupa-döntő

ELSŐ MÉRKŐZÉS

A VISSZAVÁGÓ ELŐZETESE

Visszavágó:

OSC-Szolnok 11:11 (2:2, 3:3, 2:2, 4:1 - 0:3) - ötméteresekkel

G.: Erdélyi 5, Salamon F. 2, Sziládi, Burián, Tóth M., Hárai, ill. Konarik 4, Filipovics 3, Nagy Á. 2, Schmölcz, Kovács Gergő

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Szolnok ötméterespárbajban nyerte meg a trófeát.

Várható: vlv-fotók a meccsről és az ünneplésről.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Konarik első gólja

0:2 - Kovács Gergő gólja

1:2 - Erdélyi első gólja

2:2 - Burián gólja

2:3 - Nagy Ádám első gólja

3:3 - Erdélyi második gólja

3:4 - Filipovics első gólja

4:4 - Salamon első gólja

5:4 - Erdélyi harmadik gólja

5:5 - Konarik második gólja


Bundschuh érvénytelen gólja

6:5 - Sziládi gólja

6:6 - Filipovics második gólja

6:7 - Schmölcz Norman gólja

7:7 - Salamon második gólja

Tóth Márton nem gólja

8:7 - Erdélyi negyedik gólja, ötméteres

8:8 - Konarik harmadik gólja

9:8 - Tóth Márton gólja

10:8 - Erdélyi ötödik gólja

11:8 - Hárai gólja

Ötméterespárbaj


A meccs ötméterespárbaja a DigiSport közvetítése alapján:





vlv-képek a meccsről I.




- Szervusz, Dani! Ezüstéremhez tudok gratulálni. Úgy alakult ez a meccs, a végétől eltekintve, ahogy vártad?

- Igen. A srácok a tanúim rá, hogy három vagy négygólos győzelemről álmodoztam, képzelegtem egész nap, nem tudtam kiverni a fejemből. És máris egy hiba, mert nem gondoltam bele, hogy ha nyerünk hárommal, akkor ötméteresek vannak és erre nem helyeztem hangsúlyt edzőként. Ezzel egy picit fel is mentem a játékosokat ezzel kapcsolatban, mert nem gyakoroltuk az ötmétereseket. Hozzáteszem, hogy ötmétereseket gyakorolni egy Eurokupában, hogy hogy kell lőni és hogy kell védeni, azt az ilyen mérkőzések adják meg, ez az igazi tapasztalás. Egy csoki téten azért nem ugyanaz a labda súlya. Ez az a rész maximum a rosszak közül, a rossz élmények közül, amiről lehetne beszélni. Minden más fantasztikus pozitívum, akár a mai meccset nézve, akár, ha mellé teszem a négy negyedet, amit Szolnokon csináltunk, az első mérkőzést. Akár a tavaszi teljesítményt vagy az évet nézve. Ez itt most nem az évértékelés helye, mert csütörtökön egy elég komoly lehetőséggel folytatódik a bajnokság. Mégis azt mondom, hogy bármi, ami OSC, bármi ami a játékosaim, vagy a stáb, bármi, amire gondolok, az mind pozitív, és nagyon örülök, hogy ezen az úton tudunk járni. Folytatjuk a jövő héten. 

- Lesz most, gondolom, egy nap pihenő a fiúknak.

- Legalább egy, igen, de inkább több.

- Na és utána mi lesz? Tehát, amire céloztál te is, az a csütörtöki meccs... 

- Hát..., speciális a helyzet, mert mi azért tényleg komoly terhelésből jövünk. De az a tapasztalatom, hogy nekünk ez eddig is jól állt. Egyrészt jó edzettségben, jó életkorban, jó fizikai állapotban vannak a srácok. Másrészt meg olyan szintű extraenergiákat tudnak mozgósítani a lelkesedéssel, a motiváltsággal, a csapategységgel, hogy ettől a fáradtság háttérbe szorul. Amikor novemberben egymás után öt meccset játszottunk és három nappal rá volt egy rangadónk, ott is nagyon mentünk. Így hát most nagyon nem akarok a Fradival foglalkozni, mégis azt gondolom, hogy nem tényező ez már ilyenkor. Nem azon fog múlni, hogy fáradtak vagyunk-e vagy nem. 

- Gondolom, hogy bízol a továbbjutásban.

- Azon dolgozunk. Ahogy elmondtam legutóbbi is, egy OSC-Fradi meccsen 2021 tavaszán a Fradi az esélyesebb, alapvetően. De hát, láttad, itt is a Szolnok volt az esélyesebb, és mennyin múlott...? Szóval tapadunk, ott vagyunk a nyakukban a nagy csapatoknak. Mind a két esetben három nagyon komoly külföldi játékossal erősebbek papíron nálunk. Mi tudjuk ezt kompenzálni sok minden mással. Ezt a sok minden mást csütörtökön szeretném majd megjeleníteni. Aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég. 

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


  

- Gratulálok. Vízben voltál, először voltál így vízben edzőként. Milyen érzés?

- Nem tudom. :) 

- Majd alszol rá egyet...

- Jó, jó, persze, hogy jó érzés. Ilyenkor még nagyon sok minden jár a fejemben és most lehet, hogy nem fogok tudni szépen beszélni, de jó érzés nagyon. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagy Viktortól kezdve Szeghalmi Zsomborig. És nem csak a mai mérkőzés, persze a mai mérkőzés is fontos volt, és nagyon megküzdöttünk érte, hogy Eurokupa-győztesek legyünk. Nagyon nehéz meccs volt, mentálisan, fizikálisan, mindenhogy. Csak három góllal jöttünk ide és szerintem a 7:6 vezetésnél egy kicsit megálltunk. Felhívtam a figyelmet többször is, elmondtam, hogy gyerekek azért küzdeni kell még, be kell lőni még egy-egy gólt, meg kell próbálni - de nem sikerült. Ezt nagyon jól kihasználta az OSC csapata, három góllal vezettek és az utolsó két-három percben támadtak többször a négy gólért. Kellett a jó védekezés, kellett nagyon sok minden.

- Gyakoroltatok ötmétereslövéseket?

- Azt mindig gyakoroljuk.

- Tehát akkor nem speciálisan erre, hanem mindig?

- Nem speciálisan erre. Készültünk mindenre. Az is elhangzott, hogy lehet, hogy ez lesz és szerencse, szerencse kell... Persze, hogy kell a szerencse, nagyon sok szerencse kell a sportban, mindenben, de kell azért egy rutin is, kell egy Nagy Viktor, kellenek a játékosok akik magabiztosan belövik az ötmétereseket. Egyszer nem sikerült a kupadöntőn, most meg sikerült és én ennek is nagyon örülök.

- Jól játszik a csapatod és most ez a győzelem lelkileg is megerősíthet titeket. Adhat ez olyan lendületet, hogy elvisz mindjárt a bajnoki dobogó csúcsára?

- Meglátjuk. Szerintem igen. Biztos vagyok abban, hogy mindent bele fogunk adni a vízben, akárki lesz az ellenfél a döntőben. Fel fogunk készülni, neki fogunk menni, erősen ahogy eddig is szoktunk és majd meglátjuk, hogy ez majd mennyire lesz elég. Nagyon remélem, hogy tudunk még egy trófeát nyerni az idén. Biztos, hogy ezzel nem fogunk itt megállni, meg fogunk próbálni mindenképpen még egy trófeát hozni Szolnokra.

Nagyon nagy köszönet a szakmai stábnak, Zolinak meg Gerinek, természetesen a mesternek Kovács Istvánnak, az egész klub dolgozóinak, mert ugye, mindenki csak azt látja, hogy nyert a Szolnok egy trófeát, de azért egy nagyon komoly és kemény munka folyt a hétköznapokban. Természetesen Nyerges Zsoltnak is a bizalmat, a hitet, mindent és nem csak idén, hanem amióta edző lettem, úgy hogy nekik is jár egy nagyon nagy gratuláció, mert nem látszódik, hogy ők mennyire itt vannak a csapattal és segítenek minket, a munkánkat. Nagyon-nagyon köszönöm nekik is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Gratulálok Viktor! Azért ez mégiscsak egy kupagyőzelem és még vége sincs a szezonnak! Arra kérlek, hogy értékeld ezt a két meccset.

- Jó. Köszi szépen. Érdekes meccs volt az első is, mert mind a két csapat jól is játszott, meg nem is, olyan döntetlenszagú volt az a mérkőzés is. Ott a végén hál' istennek, tudtunk háromgólos előnyre szert tenni és ahogy látjuk a mai eredményből, ez jól jött... Voltak holtpontjaink azon a meccsen is, ezen a meccsen is, de ez mind nem számít, mert a végén nyertünk és csak úgy sikerülhetett ez  a győzelem, hogy csapatként tudtunk játszani az első meccsen is, a második meccsen is. Jó teljesítménnyel, rossz teljesítménnyel, teljesen mindegy, csapatként tudtunk játszani és ennek örülök, mert még nincs vége a szezonnak, ott vagyunk a döntőben, a bajnoki döntőben, várjuk az ellenfelet.

Ahogy az Eurokupát is meg akartuk nyerni, a bajnokságot is meg akarjuk nyerni és azt nem fogják odaadni, meg kell dolgozni érte. Az biztos, hogy bárki lesz a bajnoki döntőben az ellenfelünk, nehéz meccs vár ránk és ezekből a meccsekből, az elmúlt két meccsből is tanulnunk kell, mert néhány olyan hibát elkövettünk, ami nem megengedhető a döntőben, szerintem. Most előre is szaladtam, mert ma még lehet ünnepelni, holnaptól vagy holnaputántól - azért remélem, kapunk pár nap szünetet és utána - kezdődik a döntőre való felkészülés.

- Mi a helyzet a jövőddel? Van néhány meccs ebből a szezonból. Ez lesz az utolsó szezonod vagy még folytatod?

- Soha senki nem tudja, hogy mi lesz a jövőben... :)  csak a jósnők. 

- Nincs már sok hátra...

- Én örülök annak, hogy ebben a szezonban Eurokupát tudtunk nyerni és van előttem még egy magyar bajnoki döntő és egy olimpia, és igazából eddig mennék a jövőt illetően, tovább nem.

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Gratulálok Konarik Ákosnak ehhez a sorozathoz. Az európai Len Kupát, régi nevén Len Kupát, most úgy hívják, hogy Eurokupa, sikerült elnyernetek. Kérlek, összegezd, milyen volt ez a két meccs együtt, és főleg a mai, nagy izgalmak voltak a végén!

- Én inkább ideges voltam, mintsem izgalmasnak mondanám, de hát ez érthető. Nézőszempontból biztos jó volt.

Azért kicsit belassultunk a meccs végére, nagy iramot diktáltak, jöttek át a fejünk fölött, de hát ez egy döntő volt, bunyós meccs volt, valaki még vérzett is. Nagyon kemény volt, nagyon elfáradtam, nagyon örülök és azt gondolom, hogy ha van ilyen, hogy "vizilabda Isten", akkor szerintem a csapat ezt most megérdemelte, ezt az ötméterespárbajban szerzett győzelmet.

- Megy tovább az élet még ebben a szezonban is. Nagyon érdekel, hogy kit vársz a döntőbe ellenfélnek?

- Nem foglalkozom ezzel. Tudom, hogy erre valamit mondanom kellett volna a sajtónak.. :) de erre nem tudok és nem is fogok. Nem várunk senkit. Aki jön, arra fogunk felkészülni és bárkivel játszunk csakis az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

- Végezetül, hadd kérdezzem meg, nincsenek még átigazolási hírek, mi a helyzet veled, maradsz Szolnokon?

- Én maradok Szolnokon jövőre. Az átigazolásokról meg a szakvezető urat kell megkérdeznie a VLV-nek. :-)

- Köszönöm szépen. Sikeres szezonvéget kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi) 




- Szeghalmi Zsombort köszöntöm a VLV kamerája előtt. Gratulálok neked. Ilyen fiatalon európai kupát nyerni, az nem semmi. Milyen meccs volt ez?

- Először is, köszönöm a gratulációt. Elsősorban szeretnék az OSC csapatának gratulálni, mert úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottak. Sajnos a végén nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Valami történt, kisebb hibákkal játszottunk, de igazából ez most teljesen mindegy, mert nyertünk, ezzel nem foglalkozunk.

- Tartottatok a meccstől? A három gól mennyire volt biztonságos előny?

- Úgy indultunk bele a meccsbe, hogy null-null, és ennek szellemében játszottunk, semmi ilyen nem volt a fejünkben, hogy most három góllal vezetünk.

- Milyen szezont zártál? Illetve zársz majd, ha vége lesz a bajnokságnak?

- Igen, még nem zártunk, még szeretnénk még egy kupát megszerezni.

Igazából eddig, úgy gondolom, hogy jól alakul a szezonunk és remélem, ez így lesz a továbbiakban is.

- Neked személy szerint hogy ment?

- Ezen a meccsen nem feltétlenül a legjobban, de ez most lényegtelen, mert most az a lényeg, hogy a csapat nyert és ott a kupa a kezünkben, nem pedig az ellenfél csapatánál.

- És a szezonban?

- A szezonban úgy gondolom, hogy eddig nem játszottam rosszul, próbálom ezt a tendenciát továbbvinni.

- Köszönöm szépen. Sok sikert.

- Köszönöm szépen.

 (Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek II.


Az út a döntő szombati visszavágójáig ez volt:

AZ EUROKUPA-SELEJTEZŐK TELJES KRÓNIKÁJA

NYOLCADDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NYOLCADDÖNTŐK, 2. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - OSC

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC ÉS SZOLNOK

A DÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSE