FACEBOOK

Egerben búcsúzott a játéktól Kiss Csaba

Egerben búcsúzott a játéktól Kiss Csaba
hozzászólás, 2021.05.01.

Megható percek előzték meg a szombati Eger-Szeged bajnoki meccset. A bemutatásnál - már nézők előtt - köszöntötték Kiss Csabát, aki életében utoljára szerepelt játékosként, a jövőben a Szeged vezetőedzője lesz. Levetítettek egy szép filmet is, majd a találkozón Kiss Csaba lőtt két gólt, aztán pedig a meccs utáni sajtótájékoztatón is a 42 éves játékos volt a főszereplő.


VLV-INTERJÚ KISS CSABÁVAL

Utolsó meccsét játszotta szombaton a Szeged csapata és így Kiss Csaba is, ő viszont nemcsak ebben a szezonban, hanem egész életében. Abban az uszodában búcsúztatták, ahol hat évet játszott, s hogy mennyire kötődik Egerhez, azt az is bizonyítja, hogy ott ismerte meg feleségét. 

Az egri klub streamjét felhasználva mutatjuk meg a bemutatás megható perceit.

 

A játékospályafutását szombaton befejező Kiss Csaba, Szabó Zoltán, Petrovai Márton és Baksa Benedek a meccs utáni sajtótájékoztatón:



KISS CSABA (Szeged):

"Fantasztikus ajándék volt a sorstól, hogy a Bitskey uszodában játszhattam az utolsó találkozót. Ha már nem játszhattam az új szegedi uszodában, ahol kezdtem az egészet, akkor szerettem volna egy olyan helyen lezárni, ahol rengeteg pozitív élmény ért. Életem egyik legszebb időszaka volt, amit Egerben töltöttem, a feleségemet is itt ismertem meg, valóban, kicsit hazatértem most. 

Fantasztikus volt ez a mérkőzés, kicsit "delíriumban" játszottam le, amellett, hogy arra figyeltem, próbáljunk meg nyerni, igyekeztem minden pillanatát lefotózni a fejemben, hiszen mégiscsak egy nagyon hosszú pályafutás utolsó találkozója és a lezárása volt ez. Nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, szerettünk volna győzni, de érezhető volt, hogy az Egernek nagyobb a tét, ők még helyezésre hajtottak, nekünk erre már nem volt lehetőségünk. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok az Egri Vízilabda Klubnak."

SZABÓ ZOLTÁN (Szeged) vezetőedző:

"Büszke vagyok arra, hogy mint szegedi csapattárs, barát és így a végén edző - összefonódhatott a pályafutásom Kiss Csabáéval. Jelképes módon most a stafétabotot is átadom neki, hiszen ő folytatja a munkát a szegedi csapat élén. Remélem és biztos vagyok benne, hogy azt az alázatot, azt a munkát, azt a hihetetlen energiát, amit játékosként beletett a vízilabdába, azt a kispadon is bele fogja tudni tenni és ez meg fog látszódni a Szeged jövő évi teljesítményén és az eredményeségén is.

Köszönjük szépen az Egernek azt a méltó búcsúztatót, amit ide varázsolt a mérkőzés előtt, hiszen olyan "gyakorlatiassá" válik a világunk, ahol minden olyan momentumot, apró eseményt meg kell becsülni, ahol az emberi értékek tisztelete, az embert tartás és az egymásra való odafigyelés megjelenik. És ebben most minden benne volt, szív, lélek - még a  meccs előtt..."

PETROVAI MÁRTON (ZF-Eger) vezetőedző:

"Csaba itt búcsúzhatott el a pályafutásától... Amikor én ide kerültem, a felnőtt csapatban az első meccsemet játszottam, akkor ő már itt volt. Sokat néztem, hogy hogyan játszik, sokat tanultam, tőle, köszönöm is szépen. Nagy élmény volt. Most pedig az, hogy itt lehettem az utolsó mérkőzésén."

BAKSA BENEDEK (ZF-Eger):

"Én is szeretnék gratulálni Csabának ehhez a karrierhez. Valószínűleg csapattársként kellemesebb lehetett, mint a másik oldalon... Ennyi hiányérzet van bennem, hogy ezt sajnos nem tapasztalhattam meg..."