FACEBOOK

Magyar tag a nemzetközi játékvezetői szervezet egyik testületében

Magyar tag a nemzetközi játékvezetői szervezet egyik testületében
hozzászólás, 2021.04.12.

Újra van magyar testületi tagja a játékvezetők nemzetközi szervezetének. Juhász György a WWR szabályokkal foglalkozó albizottságában kapott szerepet.


A World Waterpolo Referees' Association (WWR) immár több mint tíz éve tömöríti a sportág játékvezetőit, ellenőreit. A tagság fizetős, ennek fejében a sporik online továbbképzéseken is részt vehetnek.

A szervezet tekintélyének növekedését jelzi, hogy a WWR nemrégiben átvette a FINA és a LEN TWPC-től a nemzetközi játékvezetők vizsgáztatásának feladatait. 

A vezető testületben minden földrész képviselteti magát, a korszak legjobb, legtöbbet foglalkoztatott  játékvezetőit találjuk a listán (Margeta, Sztavridisz, Alexandrescu, Flahive, Schwartz, Peris).

Az albizottságok öt területen tevékenykednek, külön testület foglalkozik a képzéssel, a szabályok értelmezésével, a marketinggel, a médiával és "saját" albizottságuk van a játékvezető hölgyeknek, e testületnek csak női tagja van.

A londoni olimpia után az ottani finálé magyar bírója, Juhász György az oktatási albizottság tagja lett, e minőségében Japánban segítette a szabályváltozások megértetését, átültetését a gyakorlatba. Mint akkor elmondta, ez a munka ott zökkenőmentesebben ment, mint itthon...

JUHÁSZ GYÖRGY a vlv-nek:

- Az idei trieszti női olimpiai kvalifikációs torna előtt kerestek meg, hogy vállalnék-e ismét szerepet a szervezet munkájában. A szabályokkal foglalkozó albizottságba kaptam kinevezést, ez fontos testület, jelentős szerepe van az értelmezési kérdések eldöntésében, s a játékvezetők tudásának folyamatos karbantartásában is.

A Covid időszakában Magyarország sok nemzetközi versenynek adott, ad otthont, már csak ezért is megnőtt a magyar részvétel jelentősége a kétséges megítélésű mérkőzésszituációk szakmai értékelésében.

A tagságom révén a hazai vízilabdaélet szereplői első kézből juthatnak majd hozzá olyan információkhoz, amelyek a sportág fejlődésének fontos elemeivel kapcsolatosak. Mindezt elsősorban a játékvezetők és az ellenőrök képzése, továbbképzése során lehet majd hasznosítani.

Címkék:
Juhász György WWR