FACEBOOK

Magyar Eurokupa-döntő lesz! - Vouliagmeni-OSC 9:11, Szolnok-Crvena Zvezda 15:8

Magyar Eurokupa-döntő lesz! - Vouliagmeni-OSC 9:11, Szolnok-Crvena Zvezda 15:8
hozzászólás, 2021.04.10.

Sima magyar győzelmek az Eurokupa elődöntőjében! Két kupacsapatunk egymással vívhatja a döntőt április 24-én és május 8-án. Részletek, nyilatkozatok, gólok folyamatosan:


MAGYAR DÖNTŐ LESZ AZ EUROKUPÁBAN!

Az OSC és a Szolnok is két győzelemmel nyerte meg elődöntőjét, így az Eurokupában magyar döntő lesz az idén!

A döntő időpontja április 24. és május 8., a LEN sorsolással határozza meg, hogy ki lesz először pályaválasztó.


Eurokupa-elődontők

A VLV ELŐZETESE

Április 10., szombat


Vouliagmeni-OSC 9:11 (3:3, 2:2, 3:4, 1:2)
G.: Trulosz, Kalogeropulosz, Basics 2-2, Milonakisz, Alafragkisz, Kalivopulosz, ill. Manhercz K., Erdélyi, Burián, Bundschuh 2-2, Csacsovszky E., Tóth M., Hárai

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon nagy elánnal kezdték el a görögök a mérkőzést - az első negyedben kapott markáns bírói segítséggel is éltek. Ere számítottunk, fel is voltunk rá készülve, jól reagáltunk a történtekre.

Nehéz volt a meccs szinte végig, a negyedik negyed közepéig erősen küzdöttek a görögök, mi viszont folyamatosan visszavertük a támadásaikat, illetőleg meghatározó pillanatokban fontos gólokat lőttünk.

Amit kiemelnék: legalább három-négy olyan, pár perces szakasza volt a mérkőzésnek, amikor rosszabb helyzetbe kerülhettünk volna, de ezeket a kulcsszituációkat többnyire megnyertük vagy "kihoztuk ikszre". Ez azért fontos, mert úgy érzem, ezzel szintet lépett a csapat.

Nagy dolog ez, hogy eljutottunk az Eurokupa döntőjébe, de nem állunk meg, mindent megteszünk azért, hogy megnyerjk a trófeát.

ERDÉLYI BALÁZS (OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Alapvetően elégedettek lehetünk, hiszen továbbjutottunk és ez volt a célunk. Igazán nem forgott veszélyben a döntőbe jutásunk, de ez annak köszönhető, hogy amikor szoros volt a meccs, akkor abszolút észnél voltunk. A kulcsfontosságú szituációkban, amikor az volt a kérdés, hogy ők veszik át a vezetést, vagy mi, akkor ezekből a helyzetekből sikerült győztesen kikerülni, ez volt ma a döntő. 

Egyébként: legutóbb talán az utánpótlásmeccseken láttam ennyi faultot centerben, voltak érdekes ítéletek, de jól megbírkóztunk ezzel is.

- Jön a döntő...

- Szolnok... Jó kis meccseket fogunk velük játszani, mint ahogy túl is vagyunk már kettőn ebben a szezonban. Örülök, hogy "házi döntőt" játszhatunk Magyarországon, várom nagyon. Esélylatolgatásba nem mennék bele, az biztos, hogy ismerjük egymást, jó mérkőzések lesznek.

- Még nem tudni, ki lesz először pályaválasztó. Szerinted ennek van jelentősége?

- Ki merem jelenteni, hogy nincs, nem ez fog dönteni.


BURIÁN GERGELY (OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Úgy jöttünk ki, hogy nem a háromgólos előnyt akartuk tartani, hanem itt is győzelem volt a cél. Ez sikerült, pedig hullámzó volt a meccs, voltak kritikus pillanatok. Amikor emberelőnyben játszva elléphettek volna tőlünk, jó blokkjaink voltak, sikerült összeszedni magunkat. Támadásban higgadtak voltunk, nem emlékszem pontosan az emberelőnyös helyzetek kihasználásának statisztikájára, de szerintem a fórjaink is rendben voltak. Jól védekeztünk, küzdöttünk egymásért, tényleg csapatmunka volt. Gratulálok a fiúknak!

Személy szerint: örülök, hogy az elején jól ment, sikerült két gólt is lőnöm. Remélem, hogy a döntőben mindenki hozni tudja majd a mai formáját, úgy indulunk neki ennek a két meccsnek, hogy meg szeretnénk nyerni a kupát. Ezúton gratulálok a Szolnoknak, hogy ők is nyertek és bejutottak a döntőbe!

- Hogy látod a döntő esélyeit?

- Nem akarok esélyt latolgatni. A Szolnok jó csapat, játszottunk már velük kétszer ebben a szezonban. Az első alkalommal pár emberünk hiányzott, de a két héttel ezelőtti találkozón látszott, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt. Fel fogunk készülni és remélem, mindenki száz százalékot nyújt majd, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. 



Várható: a meccs góljai.

 


Szolnok-Crvena Zvezda 15:8 (4:1, 4:3, 2:2, 5:2)
G.: Konarik 4, Drasovics 3, Angyal, Kovács Gergő 2-2, Pijetlovics, Schmölcz, Teleki, F. Filipovics, ill. Szubotics 3, Sulc 2, Tankosics, Vickovics, Szmiljevics

VLV-VIDEÓK (LEN-stream):

1:0 - Drasovics első gólja

2:0 - Konarik első gólja

3:0 - Angyal első gólja

4:0 - Teleki gólja

4:1 - Sulc első gólja

4:2 - Sulc második gólja

4:3 - Szubotics első gólja

5:3 - Drasovics második gólja

6:3 - Schmölcz Norman gólja

7:3 - Kovács Gergő első gólja

8:3 - Konarik második gólja

8:4 - Szubotics második gólja

8:5 - Szubotics harmadik gólja, ötméteres

9:5 - Drasovics harmadik gólja

9:6 - Tankosics gólja

10:6 - Konarik harmadik gólja


11:6 - Pijetlovics gólja

11:7 - Vickovics gólja

12:7 - Angyal második gólja

13:7 - Konarik negyedik gólja, ötméteres

14:7 - Kovács Gergő második gólja

15:7 - Bányai-védés, Filipovics-gól

15:8 - Szmiljevics gólja



ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Az első pillanattól kezdve kézben tartottuk a meccset, végig dominálva..., mennyivel is nyertünk? Hét góllal, s ha nem csúszik be a lövés a végén, akkor nyolc gól lett volna. Az eredmény tükrözi azt, amit ma teljesítettünk a vízben. Elkövettünk pár hibát, de volt bennünk kellő motiváció, koncentráció, azt kell, hogy mondjam: a két meccs alapján nagyon megérdemelten jutottunk be a döntőbe.

- Mit szólsz a döntőbeli ellenfélhez? Hogy látod az esélyeket?

- Először is: gratulálok az OSC-nek a döntőbe jutáshoz! Biztos, hogy nehéz lesz. Jól ismerjük egymást, a legutóbbi találkozásunkkor is olyan mérkőzést játszottunk, amelyen hol ők vezettek, hol mi, az utolsó másodpercekig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végeredmény. Hasonló jellegű döntőt várok. Biztos hogy van esélyünk, mindent meg fogunk tenni, hogy a két mérkőzés után mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. Nehéz dolgunk lesz, az ellenfél az egész szezonban nagyon jól teljesített, de nem félünk tőlük, agresszívan és motiváltan megyünk majd bele a játékba.


KONARIK ÁKOS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- A kinti nagyarányú győzelem után nem tartottunk az ellenfelünktől, az volt a célunk, hogy ne engedjük csökkenni a nyolcgólos eőnyt. Kemény hetünk volt, nem annyire erre a meccsre, mint inkább az edzésekre koncentráltunk. 

Nagyon örülök a végeredménynek, várjuk a döntőt, de előtte még van egy nagyon fontos mérkőzésünk a Vasas ellen. Egyelőre arra koncentrálunk.

- Mit szólsz a döntőbelli ellenfélhez?

- Örülök. Szerintem tök jó, hogy két magyar csapat játssza a döntőt egy hazai rangadón. Remélem, hogy szórakoztató döntő lesz és megnyerjük!

- Hogy látod a százalékos esélyeket?

- Nem tudok ilyet mondani, a pillanatnyi forma fog számítani. Azt gondolom, hogy jelenleg jó formában vagyunk, de az OSC is maximálisan fel fog pörögni, biztos, hogy parázs, éles meccs lesz - a végletekig.


BÁNYAI MÁRK (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy az idegenben megszerzett nyolcgólos előny ellenére ennyire beleálltunk a meccsbe, hiszen már az első negyedben 4:0-ra vezettünk, ezáltal  a folytatásban már a Vasas ellen következő fontos mérkőzésünkre is tudtunk gyakorolni. Természetesen készülünk majd az OSC elleni döntőre.

- A saját teljesítményedet hogy értékeled? Jól védtél, innen úgy tűnt...

- Köszönöm. A társaim nagyon megkönnyítették a dolgomat, hiszen rengeteg blokkunk volt. Jó volt a védekezés, tudtam, hogy hova várhatom a lövéseket.

- A te helyzetet nem olyan, mint a mezőnyjátékosoké, második számú kapus vagy. Jön két meccs, az Eurokupa döntője, ezekre hogy készülsz abban a tudatban, hogy valószínűleg Nagy Viktor őrzi majd a Szolnok kapuját?

- Készülök, ugyanúgy, mint hogyha én kezdenék. Bármi történhet a meccsen - remélem, hogy nem fog, de ha mégis be kell ugranom, akkor 110 százalékot fogok nyújtani.

- Milyen volt az egész szezonod, hogy érzed magad Szolnokon?

- Nagyon jól. A társakkal is jól kijövök, remek a hangulat, az edzések is nagyon profik, ahogy a stáb is. A fejlődésem számára minden adott, a határ a csillagos ég...

- Van még szerződésed vagy lejár a szezon végén?

- Van még, jövőre is a Szolnokot fogom erősíteni.





ELŐZMÉNYEK:

AZ EUROKUPA-SELEJTEZŐK TELJES KRÓNIKÁJA

NYOLCADDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NYOLCADDÖNTŐK, 2. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - OSC

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - SZOLNOK