FACEBOOK

Szombati Eurokupa-elődöntők: OSC-Vouliagmeni, Crvena Zvezda-Szolnok - vlv-előzetes

Szombati Eurokupa-elődöntők: OSC-Vouliagmeni, Crvena Zvezda-Szolnok - vlv-előzetes
hozzászólás, 2021.04.02.

Az OSC itthon, a Szolnok Belgrádban játssza az Eurokupa-elődöntő első meccsét szombaton. A program és a két vezetőedző nyilatkozata előzetesünkben:

FRISSÍTÉS SZOMBAT DÉLUTÁN:

Az ígért LEN-stream nem működik, a Crvena Zvezda-Szolnok meccs végeredménye: 12:20.


Eurokupa, elődöntők, 1. forduló

Április 3., szombat

16.30 OSC-Vouliagmeni
- DigiSport 2, vlv (szöveges élő)

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Benne vagyunk ebben a szerda-szombat-szerda ritmusban, ráadásul a bajnokságban is rangadókat játszunk, így nem volt egy teljes hetünk sem kizárólag a Vouliagmenire készülni. Ugyanakkor azt gondoltam, hogy a legjobb felkészülés a szombati meccsre egy jól sikerült szerdai rangadó. Emellett persze figyelembe kell venni két dolgot. Egyrészt azt, hogy milyen a Vouliagmeni, mik az erősségei, a gyengeségei, fel kell készülni a játékukra. Másrészt szem előtt kell tartani, hogy mi milyenek vagyunk a Szolnok elleni pontszerzés után, fizikai és mentális állapot tekintetében egyaránt. Szóval készülünk az ellenfél specialitásaiból, de leginkább a magunk képességeivel, lehetőségeivel foglalkozunk. 

- És milyenek a lehetőségeitek?

- Jók, de nem nagyon tudok olyan eredményt elképzelni, amely egy meccs után eldöntené a továbbjutást. Fontos, hogy négy negyeden keresztül megpróbáljunk minden egyes adott szituációból győztesen kikerülni. Ha jól megy a játék, akkor még egy lapáttal rátenni, ha nem megy jól, akkor sem szabad kiesni a szerepünkből és kapkodni, mert a nyolc negyed nagyon sok időt jelent és adott esetben még néhány gólos hazai vereség esetén is továbbjuthatunk a visszavágón, képesnek tartom erre a csapatot. 

- Nem sérült meg senki szerdán?

- Nem.

- Milyennek látod a Vouliagmenit? Tudtatok-e videók alapján készülni?

- Vannak videóink, azt látom, hogy a görög vízilabda stílusjegyei erősen megjelennek a játékukban, de picit gyorsabbnak, vagányabbnak, formabontóbbnak gondolom a stílusukat a megszokott görög pólóhoz képest. Ezekre a dolgokra készülünk, természetesen.


19.00 Crvena Zvezda-Szolnok - LEN-stream, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- A csütörtöki napot regenerálódásra fordítottuk, egy kis edzéssel. Nagyon kemény meccset játszottunk szerdán az OSC-vel, szerettük volna legyőzni őket, ez nem sikerült. Sokat dolgoztunk a három pontért, aztán a végén 8 másodpercünk volt, hogy elérjük legalább a döntetlent. Rengeteg energiát, fizikai erőt beletettünk ebbe a mérkőzésbe, így nem mondhatom, hogy százszázalékos frissességben utaztunk Belgrádba. De hát ilyen ez, a nagy rangadó után két napunk maradt a regenerálódásra és a Zvezda elleni készülésre.

- Hogy vélekedsz a szombati ellenfélről?

- Hasonló erőt képvisel, mint a Radnicski, egy góllal meg is verte a kragujeváciakat a Szerb Kupa döntőjében. Talán nem olyan gyors a játékuk, mint a Radnicskié, de vannak más dolgok, amikre figyelni kell. Elsősorban a kapásoldali párosukra, Gavril Szuboticsra és Veljko Tankosicsra gondolok, illetve Vukicsevicsre, a stabil, kemény centerükre. Szerintem a Szolnok jobb csapat a Zvezdánál és a kvalitásbeli különbségnek ki kell jönnie a nyolc negyed alatt.

Ami a szombati mérkőzést illeti: ha tudjuk azt a szintet hozni, mint amit a szerdai mérkőzésen mutattunk az OSC ellen, akkor egy- vagy kétgólos előnnyel térhetünk haza Belgrádból.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a továbbjutástól általatok elütött Radnicski Kragujevác megnyerte a Jadranska Ligát?

- Talán emlékszel, korábban is mondtam, hogy a Radnicskivel nem szabad viccelődni, mert nagyon kemény, agresszív kis csapat, sőt, most már talán nem is kis csapat... Szerintem pozitív lökést adott nekik, hogy Szolnokon döntetlent játszottak velünk, mindenesetre nagyon nagy dolog, hogy Zágrábban megverték előbb a Mladostot, másnap pedig a Jug Dubrovnikot. Le a kalappal a Radnicski előtt!


A visszavágók időpontja április 10., szombat.


ELŐZMÉNYEK:

AZ EUROKUPA-SELEJTEZŐK TELJES KRÓNIKÁJA

NYOLCADDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NYOLCADDÖNTŐK, 2. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - SZOLNOK