FACEBOOK

Úgy tűnik, nem lesznek külföldi nézők a tokiói olimpián

Úgy tűnik, nem lesznek külföldi nézők a tokiói olimpián
hozzászólás, 2021.03.09.

Várhatóan hamarosan hivatalosan is bejelentik a súlyos döntést: külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát. A 24.hu keddi hírét ismertetjük:


A 24.hu hírportál kedden délután tette közzé a Kyodo hírügynökségre hivatkozva, hogy a japán kormány úgy döntött, külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát.

A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett forrása szerint a japán kormány és a szervezőbizottság még márciusban egyeztet a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a további érintettekkel, és ezt követően hivatalosan is bejelentik majd a külföldi szurkolók beutazására vonatkozó tilalmat.

A várható indoklás szerint minderre a koronavírus, különös tekintettel annak mutációinak egyre gyorsuló terjedése miatt van szükség. A kormány a hírek szerint a japán közvélemény többségi akaratának eleget téve hozta meg döntését.

A NOB, a szervezők, a kormány, valamint a tokiói városvezetés és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság múlt szerdán jelentette be, hogy március végéig döntenek a külföldi szurkolók esetleges beutazásának feltételeiről, majd áprilisban arról is határozni fognak, mennyi néző lehet az egyes helyszíneken.

Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke korábban azt mondta, a lángfutóváltó március 25-i rajtjáig eldől a külföldi szurkolók sorsa. Ennek fukusimai rajtja már biztosan nézők nélkül zajlik majd.

Az egyéves halasztás miatt az olimpia rendezési költségei már mintegy 15 milliárd dollárt tesznek ki, a veszteség pedig tovább nőhet, ha a szervezők elesnek a tervezett jegybevételtől - írja a 24.hu.

Mint ismert, Magyarország női és férfi vízilabdában is kivívta a részvételi jogot az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Maga az olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg.


A vízilabdatorna női mezőnye 10 tagú, a férfiaknál 12 válogatott indul.

A csoportok

NŐK


A csoport

Ausztrália
Dél-Afrika
Hollandia
Spanyolország
Kanada

B csoport

Oroszország
Japán
MAGYARORSZÁG
USA
Kína


FÉRFIAK

A csoport

Dél-Afrika
USA
MAGYARORSZÁG
Görögország
Japán
Olaszország

B csoport

Ausztrália
Horvátország
Szerbia
Spanyolország
Kazahsztán
Montenegró

Címkék:
Tokió