FACEBOOK

Mi történt a BVSC-nél? II. - A klub nyilatkozatot adott ki

Mi történt a BVSC-nél? II. - A klub nyilatkozatot adott ki
hozzászólás, 2021.02.23.

A BVSC szakosztály-igazgatója kedden szerkesztőségünköz eljuttatott közleményben foglalta össze álláspontját Szűcs Levente eddigi vezetőedző távozásával kapcsolatban. (A tisztségétől hétfői hatállyal megvált vezetőedzővel a vlv tett közzé interjút, jelezve, hogy várjuk a klub megnyilatkozását is az ügyben.) A BVSC közleményét betűhíven ismertetjük:



A BVSC-Zugló vízilabda szakosztályának tájékoztatása Szűcs Levente felmondása ügyében.

Szakosztályunk, az általunk megfogalmazott sajtóközleményen túl nem kívánta volna a nyilvánosság elé tárni a szakosztály belügyeit. Azonban mivel Szűcs Levente megkérdőjelezte a szakosztály szakmai vezetését, ezért szükségesnek véljük a saját álláspontunkat is ismertetni az ügyben. Ezt a nyilatkozattételt elsősorban a hozzánk járó 300 sportoló és szüleik, valamint edzőink megnyugtatására és tájékoztatására tesszük.

Az elmúlt idényben a pandémia miatt megszakadt bajnokságban, sajnos a felnőtt férfi OB I-es csapatunknak Szűcs Levente vezetésével, a minimum elvárásként megfogalmazott nyolc közé jutás nem sikerült, és ezzel az alsó házba kényszerült volna az együttes.

A szakosztály vezetése, ezért a következő idénytől, új szakmai alapokra kívánta helyezni a munkát, egy gondosan felépített hosszútávú jövő reményében, amelynek első lépéseként új szakmai igazgatót nevezett ki Dabrowski Norbert személyében. Őt nem kell bemutatni a vízilabda kedvelőinek, hiszen játékosként háromszoros magyar bajnok volt a BVSC-vel, edzőként pedig a világbajnok magyar válogatottnak volt másodedzője, továbbá az Egerrel magyar bajnokságot nyert, és egyébiránt okleveles szakedzői végzettséggel rendelkezik. A felnőtt csapat új igazolásai is már az ő útmutatásával és segítségével történtek. Tavaly nyártól elkezdődött egy magasabb szintű szakmai munka, amely a teljes női, férfi utánpótlást és a felnőtt csapatokat is érintette. Ezzel a munkával jelenleg is maradéktalanul elégedett a szakosztály vezetése.

Szűcs Levente ezt a munkát kérdőjelezte meg, és nem volt hajlandó elfogadni azt. Az edző a kialakult helyzetre hivatkozva felmentését kérte a további munkavégzése alól. Ez a döntése minket is váratlan helyzet elé állított, ezért határoztunk úgy, hogy a jelenlegi másodedző látja el a továbbiakban az OB I-es csapat irányítását.

Ebben a témakörben a BVSC vízilabda szakosztályának vezetése további nyilatkozatot nem kíván tenni.

Mészáros Csaba
Szakosztály-igazgató
200-szoros magyar válogatott, világbajnoki és Világkupa-bronzérmes, 5-szörös magyar bajnok és kupagyőztes, a BVSC Örökös Bajnoka


ELŐZMÉNYEK:

A BVSC KÖZLEMÉNYE AZ EDZŐVÁLTÁSRÓL

VLV-INTERJÚ SZŰCS LEVENTÉVEL