FACEBOOK

Ez történt Szegeden: Märcz Tamás a pénteki napról

Ez történt Szegeden: Märcz Tamás a pénteki napról
hozzászólás, 2021.02.19.

Újabb két közös gyakorlást tartott pénteken Szegeden a magyar és a szerb válogatott. Märcz Tamás esti tájékoztatása alapján foglaljuk össze a nap fejleményeit.


A magyar válogatott Szegeden gyakorló bő kerete:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A keret az összetartás utolsó szakaszában a szerbekkel közösen készült, a záró napon, szombaton 15 órától pedig hivatalos - tévés - mérkőzést játszik a két csapat. Ez lesz a most elkészült szegedi Tiszavirág Sportuszoda hivatalos avatása


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Újabb két nagyon jó edzésen vagyunk túl, közösen a szerb válogatottal. Délelőtt majdnem egy órán keresztül egymás mellett, külön-külön dolgozott a két csapat, majd mintegy teljes órán át a két kapunál emberelőnyös-emberhátrányos támadásvezetést, illetőleg védekezést gyakoroltunk egymás ellen. Nagyon intenzív, fárasztó gyakorlás volt ez, biztos, hogy sokat profitáltunk belőle mi is és szerintem a szerb csapat is.

Délután videóelemzés volt a program a szállodában, az elmúlt mérkőzéseink alapján elemeztük a saját játékunkat és igyekeztünk kijavítani a hibákat. Ezt nem sokkal később a gyakorlatban is megtehettük, hiszen ismét edzőmérkőzés következett a szerbekkel. Négy negyedet játszottunk, az egyetlen különlegesség az volt, hogy a sikeresen befejezett emberelőny után ismét támadhatott az adott csapat. Úgy láttam, hogy a harmadik-negyedik közös foglalkozásra már mindkét csapaton mutatkoztak a fáradtság jelei, egy kicsit a légkör is feszültebb volt, mint korábban, de hát ez is a megszokott forgatókönyv része, hiszen mindkét csapat összes játékosa nagyon szeretne bizonyítani az ilyen alkalmakkor.

Nap közben egyébként mindenki átesett egy újabb Covid-tesztelésen, továbbra is teljesen rendben vagyunk ebből a szempontból.

Továbbra is vannak apró sérülések, szombat délelőtt meglátjuk, kik azok, akik százszázalékos állapotban bevethetők, ennek függvényében fogom kijelölni a mérkőzésen szereplő csapat 14 játékosát.


A Szegeden tartózkodó 14 tagú szerb keret:

Braniszlav Mitrovics, Gojko Pijetlovics - kapusok
Milos Csuk, Nikola Dedovics, Radomir Drasovics, Filip Filipovics, Stefan Mitrovics, Dusko Pijetlovics, Andrija Prlainovics, Szava Rangyelovics, Sztrahinja Rasovics, Gavril Szubotics, Petar Velkics, Gyorgye Vucinics - mezőnyjátékosok.
Szövetségi kapitány: Dejan Szavics 


A szombati szegedi - uszodaavató - mérkőzés buborékban, nézők nélkül zajlik majd, az M4 Sport 15.00 órától élőben közvetíti, a vlv a szokásos szöveges élő tudósításra készül.


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS MÁSODIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS HARMADIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS NEGYEDIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ÖTÖDIK NAPJÁRÓL

Címkék:
Märcz Tamás