FACEBOOK

Egy nap alatt két edzőmeccs a szerbekkel - szegedi tudósítás

Egy nap alatt két edzőmeccs a szerbekkel - szegedi tudósítás
hozzászólás, 2021.02.18.

Simon Henriket és Teleki Andrást kölcsönkérte Märcz Tamás az Universiade-válogatottól, mindkét tehetséges center játszott a szerbek ellen csütörtökön, Simon délelőtt, Teleki este. A vlv helyszíni riportjában Märcz Tamás foglalja össze a nap történéseit és megszólaltattuk Nagy Viktort, valamint Teleki Andrást is. ​

Az edzőmérkőzésen készült vlv-fotók és videók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A magyar válogatott jelenleg Szegeden gyakorló bő kerete:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A keret az összetartás utolsó szakaszában a szerbekkel közösen készül, a záró napon, 20-án 15 órától pedig hivatalos - tévés - mérkőzést játszik a két csapat. Ez lesz a most elkészült szegedi Tiszavirág Sportuszoda hivatalos avatása.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tamás! Köszöntelek a mai utolsó edzés után. Kemény nap volt, két edzőmeccs a szerbekkel. Kérlek foglald össze, mik a tapasztalataid, mi újság a csapat körül?

- Igen, megkezdtük a kétkapus edzéseket a szerbekkel, délelőtt és délután is négy negyedet játszottunk. Mindkét mérkőzés előtt 40-45 percet dolgozott külön a két csapat. Ennek bemelegítés-része és gyakorlás-része is volt, amiket külön végeztünk.

A kétkapuk nagyon pörgősek voltak, nagyon magas színvonalúak és komoly volt az intenzitás ist, azért látszódott, hogy mindenkinek oda kellett tennie magát, emiatt megerőltetőek ezek a kétkapuk.

Mi egy picit többen vagyunk, mint a szerbek, viszont úgy szerveztük meg, hogy minden negyedben három játékos a kapu mögött dolgozik. Jelenleg van két sérültünk, illetve nem is annyira sérültünk akiket nem játszattunk, sem Vígvári Vendelt, sem Hárai Balázst, mert ő már úgy érkezett, hogy volt egy pici sérülése és nem forszíroztuk a játékát, illetve másfajta munkát végzett. Mivel így egy centerrel kevesebb lett, kézenfekvő volt, hogy az Universiade-csapathoz fordulni, akik itt vannak folyamatosan velünk, itt treníroztak és három centerük is van. Délelőtt Simon Henrik volt velünk tőlük, most este pedig Teleki András, úgyhogy ők is játszottak ezeken az edzőmérkőzéseken.

Nagyon jó volt, hogy együtt tudtunk készülni a szerbekkel, és ennek még nincsen vége, mert a közös munka holnap még folytatódni fog.

- Beszéltetek-e bármilyen folytatásról Szaviccsal, esetleg későbbi közös programokról?

 - Holnap lesz a következő közös programunk, illetve szombaton. :-) Azon túl is gondolkodtunk, így van. Az az egy biztos a vasárnapi sorsolással kapcsolatban, hogy együtt nem leszünk a szerbekkel az olimpiai csoportban, hiszen egy kalapban vagyunk. Ők készülődnek, illetve gondolkodnak egy nyári tornán, ami a Világliga-szuperdöntő alatt zajlana, egyelőre még nincs véglegesítve, hogy hány csapat, és ki lenne ott. Elképzelhető, hogy esetleg mi is részt vennénk, ami szerintem nagyon jó lenne. Amennyiben ez nem jön létre, akkor egy másfajta torna lesz, amin részt szeretnénk venni, úgyhogy én egyelőre várok erre a lehetőségre, hogy ha sikerülne az nagyon jó lenne, Ő is egy kis időt kért, mert szervezés alatt van náluk a program.

- Köszönöm szépen. Jó munkát!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz Viktor! Köszöntelek a mai nap utolsó edzése után. Most itt este nem játszottál a kétkapun, édekel, hogy milyen volt a délelőtti edzés, kis összefoglalót szeretnék kérni az itt töltött napokról!

- Szia! Üdvözlök mindenkit!

Igen, délelőtt játszottam. Jó volt. Kicsit lassan kezdtünk, aztán a végére belemelegedtünk. De munka után vagyunk, azért elég jó munkát végeztünk a héten folyamatosan. Erre nekem per pillanat elég nagy szükségem van. Így, hogy ebben az időszakban az OB1-ben nincs mérkőzésünk, ezt a leetőséget ki kell használni arra hogy egy kis minialapozást tudjunk végrehajtani. Csabával nagyon jó munkát tudunk végezni mi kapousok - ebben a csodás uszodában, mert hogy a szegedi új uszodában lehetünk. És ha már ezt így véletlenül megemlítettem... Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Egy évet játszottam Szegeden, de emlékszem, hogy kissrác korom óta, járok Szegedre vízilabdázni és igazából azóta van tervben Szegeden egy uszoda. És az már nem ma volt, úgyhogy örülök, hogy a szegediek kaphattak egy ilyen gyönyörű uszodát, mert megérdemlik.

Egy évet töltöttem itt, de a családomon keresztül, félig-meddig szegedi vagyok és tudom azt, hogy Szegeden mennyire fontos a sport, nagyon sportosak az itt lakók, úgyhogy ezt tudják majd élvezni, gyönyörű, gratulálok hozzá és remélem, hamarosan megnyitja kapuit a nagyközönség előtt!

- Köszönöm szépen Viktor.

- Köszi. Sziasztok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Teleki András a vlv-nek

- Teleki Andrást köszöntöm a VLV kamerája előtt. Ez egy rendkívüli helyzet, a magyar válogatottban játszottál Szerbia ellen, még hogyha ez egy edző meccs is volt- És ha jól láttam, még két gólt is dobtál, hát gratulálok!

- Köszönöm. 

- Hogy volt ez?

- Ugye, az Universiade válogatottal érkeztem ide hétfőn, volt egy elég kemény tesztes felkészülésünk, és kedden-szerdán szólt Jani (Horváth János, az Universiade-válogatott szövetségi kaőitánya - a szerk.) nekünk, hogy lehet, Tomi számítani fog valamelyik centerünkre. Aztán ma reggel Simon Henrik játszhatott és most én próbálhattam ki magam a szerbek ellen. Nekem ez megtiszteltetés, ez volt az első alkalom, hogy itt lehettem a felnőtt válogatottnál, úgyhogy próbáltam a lehető legjobbat nyújtani. 

- A két gólodat el tudod mondani vagy nem emlékszel rá?

- Emlékszem. Az egyiket fórból lőttem Ádi (Nagy Ádám - a szerk) adta fel, a másik meg a legvégén volt, hét a hatot játszottunk és a lepattanót lőttem be.

- Egy ilyen egyedi alkalom után, gondolom, azért a fejedben megfordul, hogy de jó lenne rendszeresen... nem abba a szállodarészbe visszamenni ahol az Universiade csapat van, hanem oda, ahol a nagyválogatott. Milyen álmokat dédelgetsz?

- Tényleg egy megtiszteltetés. Nem volt erről szó, hogy én itt lehetek. Persze szeretnék minél több lehetőséghez jutni, de ehhez teljesíteni kell, fejlődni. persze szeretnék egyszer bekerülni a nagyokhoz.

- Milyen lesz az Universiade csapatunk?

- Szerintem jó, ez volt, ugye, az első alkalom, hogy együtt tudtunk edzeni, még nagyon látszódik, hogy nem játszottunk még együtt, nem vagyunk összeszokva, de majd nyáron elméletileg lesz egy hosszabb felkészülésünk és akkor mindent helyre tudunk tenni és a legszebb éremmel hazajönni.

- Köszönöm szépen. Így legyen, gratulálok a maihoz és sok sikert!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: vlv-képek az esti edzőmérkőzésről.


A Szegeden tartózkodó 14 tagú szerb keret:

Braniszlav Mitrovics, Gojko Pijetlovics - kapusok
Milos Csuk, Nikola Dedovics, Radomir Drasovics, Filip Filipovics, Stefan Mitrovics, Dusko Pijetlovics, Andrija Prlainovics, Szava Rangyelovics, Sztrahinja Rasovics, Gavril Szubotics, Petar Velkics, Gyorgye Vucinics - mezőnyjátékosok.
Szövetségi kapitány: Dejan Szavics 


A szombati szegedi - uszodaavató - mérkőzés buborékban, nézők nélkül zajlik majd, az M4 Sport 15.00 órától élőben közvetíti, a vlv a szokásos szöveges élő tudósításra készül.

Märcz Tamás várhatóan csak a mérkőzés napjának reggelén jelöli ki a 20-as keretből azt a 14 játékost, aki vízbe szállhat az olimpiai címvédő elleni hivatalos mérkőzésen.


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS MÁSODIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS HARMADIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS NEGYEDIK NAPJÁRÓL


Edzőmeccs előtt, Andrija Prlainovics és Zalánki Gergő - vlv-képek az edzőmérkőzésről