FACEBOOK

Szegedi hírek: hivatalos meccs lesz a szombati, szerb bíró és ellenőr is érkezik

Szegedi hírek: hivatalos meccs lesz a szombati, szerb bíró és ellenőr is érkezik
hozzászólás, 2021.02.17.

Megérkezett Szegedre a szerb válogatott, körvonalazódnak a szombati magyar-szerb uszodaavató mérkőzés részletei, a szövetségi kapitány pedig este a vlv kérésére összefoglalta, hogy mi történt a csapattal a szerdai napon:


A magyar válogatott jelenleg Szegeden gyakorló bő kerete:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A keret az összetartás utolsó szakaszában a szerbekkel közösen készül, a záró napon, 20-án 15 órától pedig hivatalos - tévés - mérkőzést játszik a két csapat. Ez lesz a most elkészült szegedi Tiszavirág Sportuszoda hivatalos avatása.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Délelőtt elég sokat taktikáztunk, továbbra is elsősorban a védekezésre koncentrálva, különböző lőgyakorlatokat is végeztek a fiúk, játékszituációkat kreáltunk, s ezekben támadtak, illetőleg védekeztek a játékosok.

Ahogy visszaérkeztünk a délelőtti edzésről a szállodába, ismét Covid-tesztelésen esett át mindenki, az eredmények is megérkeztek már, továbbra is mindenki rendben van.

Délután volt egy komolyabb tornatermi foglalkozás, amit Zala Gyuri tartott, szokás szerint, majd a vizes edzés jött újabb emberhátrányos gyakorlatokkal, pontosítottunk néhány olyan megoldást, amit a jövőben biztosan használni fogunk. 

A szerbek délután megérkeztek, de nekik is teszteléssel kellett kezdeniük és bár mindenki rendben van ott is, a közös edzések sorát csütörtökön kezdjük meg.

- Mi a véleményed a partnerek összetételéről?

- Náluk is vannak hiányzók, hoztak egy-két fiatalt, de fajsúlyos nevekből is elég sok van a névsorukban, azt gondolom, hogy jó csapattal jöttek.

- A szerbek 14 játékossal érkeztek. Ez azt jelenti, hogy a szombati barátságos meccsen 14-en szerepelhetnek majd mindkét oldalon?

- Igen, úgy egyeztünk meg, hogy 14 játékost lehet majd nevezni és ez a találkozó nem "sima kétkapu", hanem a LEN-nél bejelentett hivatalos mérkőzés lesz. Magyar részről Kun György bíráskodik majd, a szerbek játékvezetője a nemzetközileg jól ismert Vojin Putnikovics lesz. Emeli az esemény rangját, hogy a LEN-ellenőri tisztséget a szerb Dejan Perisics látja majd el, aki a LEN vízilabda technikai bizottságának titkára, s számos nagy világverseny szakmai felügyeletét látta már el - közmegelégedésre.

- Köszönöm a napi összefoglalót!


A szerb szövetség szerdán reggel, csapatuk elindulásakor tette közzé a szegedi edzőtáborozáson részt vevők névsorát:

Braniszlav Mitrovics, Gojko Pijetlovics - kapusok
Milos Csuk, Nikola Dedovics, Radomir Drasovics, Filip Filipovics, Stefan Mitrovics, Dusko Pijetlovics, Andrija Prlainovics, Szava Rangyelovics, Sztrahinja Rasovics, Gavril Szubotics, Petar Velkics, Gyorgye Vucinics - mezőnyjátékosok.
Szövetségi kapitány: Dejan Szavics 


A szombati szegedi - uszodaavató - mérkőzés buborékban, nézők nélkül zajlik majd, az M4 Sport 15.00 órától élőben közvetíti, a vlv a szokásos szöveges élő tudósításra készül.

Märcz Tamás várhatóan csak a mérkőzés napjának reggelén jelöli ki a 20-as keretből azt a 14 játékost, aki vízbe szállhat az olimpiai címvédő elleni hivatalos mérkőzésen.


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS MÁSODIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS HARMADIK NAPJÁRÓL

Címkék:
Märcz Tamás