FACEBOOK

Szegedi hétköznapok: edzőmeccs, születésnap, doppingvizsgálat

Szegedi hétköznapok: edzőmeccs, születésnap, doppingvizsgálat
hozzászólás, 2021.02.16.

Újabb nehéz napon van túl a Szegeden készülő keret. Märcz Tamás játékosai kedden komoly edzésmunka mellett kétkapus edzőmeccset is játszottak a szintén Szegeden készülő Universiade-kerettel. A napi programot váratlan doppingellenőrzés, valamint egy születésnapi köszöntés is "színesítette". A szövetségi kapitány este foglalta össze a nap történéseit a vlv olvasói számára:


A jelenlegi bő keret:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A keret szerdától szombatig a szerbekkel közösen készül, az utolsó napon, 20-án 15 órától pedig hivatalos - tévés - mérkőzést játszik a két csapat. Ez lesz a most elkészült szegedi Tiszavirág Sportuszoda hivatalos avatása.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hosszú nap volt. Délelőtt rövid gimnasztika és vizes bemelegítés után az első szakaszban mozgásban végeztünk labdás gyakorlatokat, majd egy elég hosszú, mintegy 40-50 perces taktikai edzés következett - elsősorban védekezést gyakoroltunk mind létszámegyenlő helyzetben, mind pedig hátrányban. 

Délután félórás programot vezényelt le Zala Gyuri, majd taktikai értekezletet tartottunk, ugyanis ha már itt gyakorol ezen a héten az Universiade-keret is, játszottunk velük egy kétkaput. Nagyon hasznos volt, jól sikerült és kifejezetten örültem annak, hogy így láthattam azokat a játékosokat is, akik Horváth Jánossal (az Universiade-csapat szövetségi kapitányával - a szerk.) készülnek.

- Ki nyert?

- Nem szoktuk számon tartani az ilyen meccseken az eredményt, de elégedett voltam. Hasznos volt abból a szempontból is ez az edzőmeccs, hogy már viszont láttam olyan dolgokat, amiket előtte gyakoroltunk. Egyébként van egy-két kisebb sérülés, az érintetteket nem szerepeltettem és még valami befolyásolta az edzőmeccsre küldött játékosok kiválasztását: a tornatermi edzés közben váratlanul megjelent a Magyar Antidopping Csoport két embere és doppingvizsgálatra hívott öt játékost. Többfajta doppingtesztet is végeztek, ami kicsit befolyásolta a programot, de szerencsére elég bő a keret, meg tudtuk oldani, hogy a tervbe vett kétkapus gyakorlást ne kelljen lemondani.

A nap krónikájához tartozik, hogy délután tortával köszöntöttük fel Erdélyi Balázst, aki ma ünnepelte születésnapját.

- Isten éltesse őt! A Szegedre indulás előtt, még Budapesten elvégzett tesztelés eredménye mindenkinek megjött?

- Igen, valamennyi eredmény negatív lett. 

- Köszönöm a napi összefoglalót, jó munkát holnapra!


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS MÁSODIK NAPJÁRÓL

Címkék:
Märcz Tamás