FACEBOOK

Illés Anna: ,,Szép sorban építjük fel magunkat,,

Illés Anna: ,,Szép sorban építjük fel magunkat,,
hozzászólás, 2021.01.24.

Csapatunk egyik erőssége a trieszti tornán Illés Anna. Vele is az utolsó játéknap délelőttjén beszélgettünk - az olaszok elleni meccsről és az egész tornáról.


ILLÉS ANNA a vlv-nek:

- Gratulálok a továbbjutáshoz, a mérkőzéshez, a teljesítményedhez! Arra kérlek, hogy egy picit értékelj! Most már nem közvetlenül meccs után vagyunk, lehet, hogy kicsit jobban leülepedtek a dolgok. Hogy látod, elsősorban a tegnapi meccset, de akár az egész tornát, a továbbjutást az olimpiára, mit jelent ez neked? 

- Először is, köszönjük a gratulációt! Alapvetően szerintem ez a torna azért volt nehéz, mert nagyjából egy éve volt legutóbb tétmérkőzésünk, vagy akár mérkőzésünk más nemzeti válogatottal. Az egymás elleni edzőmeccsek azért nem a valós helyzetet mutatják, emiatt, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz torna volt számunkra, illetve az összes csapat számára is.

Szerintem számunkra nagyon jól jött ki a meccssorrend, az, hogy egyre nehezebb ellenfeleink voltak. Örülök, hogy a görögök ellen nem tökéletesen játszottunk, mert különben lehet, hogy beleültünk volna az eredménybe, és elhisszük, hogy "királyok vagyunk". Akkor is sem keseredtünk el amiatt, hogy kikaptunk, mert fontosnak gondoltuk, hogy kijöttek a hibáink, megtudtuk, hogy min kell javítanunk és ezeket meg is beszéltük mind az edzőkkel, mind csapatszinten. Utána annak is örültünk, hogy a franciákkal játszunk, mert azért a szlovákok nem erősek, a franciáknál pedig van egy erős center, úgyhogy velük is nagyon jól tudtunk az olaszokra készülni.

Az olasz meccsen pedig úgy voltunk, hogy valahogy nyerni kell: ha életünk legrosszabb játékával tudjuk ezt elérni, az sem számít, akkor is utazunk Tokióba. A csapaton nyilván, látszódik a meccshiány, de egyéni szinten mindenki hozzá tudott tenni valami pluszt, ami a végén ahhoz vezetett, hogy nyerni tudtunk.

- Neked személy szerint hogy ment a tornán? Ezek az ütemtelen lövések a pipába..., eléggé névjegyszerűvé váltak.

- Igen, már az Eb-n is főleg ilyen gólokat lőttem. Nagyjából magamra is azt tudnám elmondani, amit a csapatra, szépen sorban fel kellett építenem magam, mert attól függetlenül, hogy már 10 éve válogatott vagyok, nekem sem volt egy éve meccsem. Mindig próbáltam mindenben a pozitívumot látni. Például még az olasz meccsen is voltak hibáim, viszont akadtak azért jó dolgaim is. Ilyenkor már csak pozitívan szabad visszatekinteni arra, hogy kijutottunk, aztán majd ha a szövetségi kapitány vissza szeretné nézni a meccset, és elemezni a játékunkat, akkor visszanézzük, és okulunk a hibáinkból. Úgy gondolom, hogy előre kell nézni, és készülni Tokióra.

- A hollandok elleni ma esti meccsről Bíró Attila azt mondta, hogy örömjáték lesz. Erre hogy lehet készülni, hogy lehet félretenni azt, hogy most nyilván eufórikus hangulatban vagytok?

- Nagyon nehéz. Úgy gondolom, hogy egy alapjátékot fogunk játszani, de a hollandoktól sem várok nagyon plusz dolgokat, itt nem lesz olyan verekedés, mint tegnap volt. Ettől függetlenül komolyan kell venni, mert mégiscsak ez dönthet arról, hogy melyik kalapba kerülünk a sorsolásnál. Illetve úgy kell gondolni rá, hogy ez is plusz egy meccs, amit 2021-ben a csapat tud játszani. Nem tudjuk, milyen lesz a következő fél év, hogy mennyit fogunk tudni utazni, más csapatokkal játszani, úgyhogy ezt is úgy kell nézni, hogy ha esetleg az olimpián összekerülünk a hollandokkal, akkor majd ezt a meccset érdemes legyen visszanézni videón.



- A csoportkör végén nyilvánvalóvá vált, hogy a hollandok nem velünk akarnak játszani. Ez matematikailag kiszámítható volt, és miután nem erőltették meg magukat, nekik elég volt a második hely, ez feltehetőleg azt jelenti, hogy ők inkább a görögöket "választották". Ez a te fejedben jelenti azt, hogy ők titeket tartottak veszélyesebbnek, tehát mutat valamiféle elismerést egy ilyen döntés? 

- Belőlem ez nem vált ki semmilyen érzelmet, én nem hiszek ezekben a dolgokban, hogy mi választjuk ki az ellenfelet, akivel majd játszani szeretnénk. Hál' istennek, nekünk ebbe beleszólásunk nem volt, mi úgy voltunk vele, hogy jön, aki jön, azt meg kell verni.

- Nagyon köszönöm a beszélgetést és további sikeres szereplést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Illés Anna három gólja a franciák elleni negyeddöntőben:


 


A torna utolsó napjának programja:

Helyosztók, döntők

Január 24., vasárnap

14.00 Szlovákia-Izrael (a 7. helyért)
16.00 Kazahsztán-Franciaország (az 5. helyért)

18.00 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
20.30 Hollandia-Magyarország (döntő)


A vlv-n a torna:

ELUTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ BÍRÓ ATTILÁVAL

A TORNA ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A TORNA HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA NEGYEDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA ÖTÖDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

VLV-INTERJÚ KESZTHELYI RITÁVAL AZ OLASZOK ELLENI MECCS UTÁN

MÄRCZ TAMÁS A LÁNYOK SIKERÉRŐL

VLV-INTERJÚ MAGYARI ALDÁVAL

Címkék:
Illés Anna női