FACEBOOK

Magyari Alda: ,,Az ötméteresnél Maci tanácsát fogadtam meg - bejött!,,

Magyari Alda: ,,Az ötméteresnél Maci tanácsát fogadtam meg - bejött!,,
hozzászólás, 2021.01.24.

Magyari Alda lett a szombati olasz-magyar meccs MVP-je. Parádés teljesítményt nyújtó, többek között ötméterest is hárító kapusunkkal vasárnap délelőtt beszélgettünk.


MAGYARI ALDA a vlv-nek:

- Nem is tudom mihez gratulálok jobban, a továbbjutáshoz, a teljesítményedhez, az MVP-címhez... Kérlek, foglald össze az érzésedet, mondd el, mikor tudtad meg, hogy az olaszok ellen védeni fogsz, hogy készültél, minek köszönhető, hogy ilyen jól védtél és hogy volt az az ötmétereshárítás...?

- A meccs napján, a reggeli edzés előtt tudtam meg, hogy én fogok védeni. Ez engem is meglepett, de nagyon örültem és már azon az edzésen úgy álltam oda, hogy meccshangulatban védjem ki a labdákat, mint hogyha már a mérkőzésen lennék. Szerintem ez is sokat segített, hogy "feltöltött állapotban" legyek az esti meccs kezdetére.



Minden egyes csapattársamtól kértem tanácsot (főleg a tapasztaltabbaktól), hogy mire számítsak, hiszen ez volt az első ilyen súlyú, komoly mérkőzésem. Nagyon izgultam még a meccs előtt is, a bemelegítés közben mindenki mondta, hogy nyugi, nyugi... Egyébként nálam jó jel, hogyha izgulok, ez az eddigi tapasztalatom. Aztán, amikor beugrottam a vízbe, már eltűnt a nagy izgalom. Éreztem, hogy bíznak bennem a csapattársaim, mindenki biztatott.

Ezt a meccset szerintem azzal tudtuk megnyerni, hogy a védekezés volt az első, de azért a lányok nagyon ügyesek voltak elöl is. Játék közben nem voltak gondolatok a fejemben, csak a labda útját követtem, szerintem ezért is ment ilyen jól. Megnyugtattak a többiek, a partól is hallottam a bekiabálásokat.

- Az ötméteres...?

- Nagyon vicces történet. Gyöngyössy Anikó, ugye, kapus volt, tőle kaptam tanácsot korábban, hogy azt figyeljem lövés előtt, a szemben lévő játékos hogyan fogja a labdát. Közben ránéztem Keszire (Keszthelyi Rita csapatkapitányra - a szerk.), aki azt kérdezte: Ugye tudod, hova lövi? Bólintottam és közben végig az járt a fejemben, mit mondott Maci (Gyöngyössy Anikó - a szerk.), hogy ilyen meg olyan labdafogásnál hova várható a lövés. El is döntöttem, hogy kiugrom bal magasra és közben a kispadról teljesen más információ jött, a "jobb lapos", de ezt szerencsére már csak később tudtam meg! :-) 

Sokat gyakoroltuk Áts Bertalannal az ötmétereseket, ez is benne volt a védésben természetesen, de jó, hogy az adott pillanatban Maci módszerét alkalmaztam.

- Ma este van még egy meccs, egy döntő. Mire számítasz, Edina véd vagy megint te?

- Semmit nem tudni még. Este nagy volt az öröm de van még ez a meccs, oda kell állni, jól kell játszani. Lehet, hogy megint megfelezzük, lehet, hogy Edina kezd, aztán esetleg én jövök, nem tudom.

- Mi marad meg benned ebből a mérkőzésből? Ez egy örök élmény vagy "csak" egy jó teljesítmény, amit elégedetten nyugtázol?

- Remélem, nem életem meccse volt, de nagyon fontos nap a játékos-pályafutásomban, ahogy talán a csapatnak is. Biztos, hogy kirakom a falra az oklevelet, amit kaptam és..., így megyek előre tovább, Tokióig.

- Köszönöm a beszélgetést!



Ötméteresvédés az olaszok ellen (forrás: www.FINAtv.live ):


A torna utolsó napjának programja:

Helyosztók, döntők

Január 24., vasárnap

14.00 Szlovákia-Izrael (a 7. helyért)
16.00 Kazahsztán-Franciaország (az 5. helyért)

18.00 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
20.00 Hollandia-Magyarország (döntő)


A vlv-n a torna:

ELUTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ BÍRÓ ATTILÁVAL

A TORNA ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A TORNA HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA NEGYEDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA ÖTÖDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

VLV-INTERJÚ KESZTHELYI RITÁVAL AZ OLASZOK ELLENI MECCS UTÁN

MÄRCZ TAMÁS A LÁNYOK SIKERÉRŐL

Címkék:
női Magyari Alda