FACEBOOK

Kormányinfó: várhatóan soron kívül kapnak vakcinát az olimpikonok!

Kormányinfó: várhatóan soron kívül kapnak vakcinát az olimpikonok!
hozzászólás, 2021.01.14.

A MOB kezdeményezte, hogy a nyári tokiói olimpia magyar részvevői soron kívül kapjanak Covid elleni védőoltást. A kormány nyitott a kérés teljesítésére. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Részletek:


A kormány szerdai üléséről szóló csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatójának utolsó szakaszában, az újságírói kérdésekre adott válaszok között elmondta, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság kéréssel fordult a kormányhoz: "a sportolók, akiknek esélyük van az olimpián indulni vagy már kiharcolták az olimpiai kvótát és részt fognak venni a nyári játékokon, ők soron kívül kaphassanak oltást". (A kérdést a HVG tette fel.)

"A kormány foglalkozott ezzel a tegnapi ülésén, nyitottak vagyunk arra, hogy ez így legyen és az illetékes tárcának kell a Magyar Olimpiai Bizottsággal egyeztetni. És hogyha az egyeztetésen túlvagyunk, akkor soron kívül az olimpikonoknak vagy az olimpián részt vevő sportolóknak és edzőiknek az oltást biztosítani fogjuk" - mondta a miniszter.


Mint ismeretes, a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2020 januári budapesti Európa-bajnokság megnyerésével megszerezte az olimpiai részvételi jogot, női válogatottunk pedig a jövő héten, a tieszti olimpiai kvalifikációs tornán igyekszik elérni ugyanezt.

VLV-VIDEÓ (forrás: a kormány facebook-oldala):


Gulyás Gergely az olimpikonok védőoltásáról