FACEBOOK

Az év sportolója gála: versenyben a férfi válogatott, Märcz Tamás és Vogel Soma!

Az év sportolója gála: versenyben a férfi válogatott, Märcz Tamás és Vogel Soma!
hozzászólás, 2021.01.02.

A sportújságírók szűkítették Az év sportolója kategóriáinak jelöltlistáját - minden kategóriában három kiemelkedő teljesítményre. Versenyben maradt Az év csapata címért az Eb-győztes férfi vízilabda-válogatott, az év edzője díjért Märcz Tamás szövetségi kapitány és Az év sportpillanata elismerésért Vogel Soma Eb-aranyat érő ötméteresvédése. Részletek:


Mint korábban megírtuk, a Magyar Sportújságírók Szövetségének hagyományos év végi szavazására az MSÚSZ kategóriánként gyűjtötte össze a 2020-as év legkiemelkedőbbnek ítélt teljesítményeit. A szövetség tagjai a listán szerepelt jelöltekre voksolhattak, így alakult ki minden kategóriában a legjobb három mezőnye. A szűkített jelöltlistákat szombat délután, élőben sugárzott sajtótájékoztató keretében ismertették.

Nagy örömünkre több kategóriában is versenyben maradt a vízilabda és Az év sportpillanata kategória megnyeréséért is szurkolhatunk még Vogel Somának, bár Szoboszlai Dominik Eb-továbbjutást érő góljával nehéz lesz versenyezni.

Az év csapata kategóriában a legjobb három közé jutást ért az Európa-bajnokság megnyerése, s Märcz Tamás szövetségi kapitány is bekerült ebbe a szűk körbe - régi barátjával, a labdarúgó válogatottat irányító Marco Rossival együtt.

Január 11-én rendezik meg a gálaműsort, amelyen kiderül, kik győztek az egyes kategóriákban.Fotó: M4 Sport+ screenshot (az adásban elangzott, hogy a jelölteket ABC sorrendben ábrázolták.)


 A hármas listák (ABC sorrendben) az MTI hivatalos jelentése alapján:

    Férfiak:

Fucsovics Márton (tenisz)
Gulácsi Péter (labdarúgás)
Szoboszlai Dominik (labdarúgás)

    Nők:
Kapás Boglárka (úszás)
Karakas Hedvig (cselgáncs)
Kovács Zsófia (torna)

    Csapat:
a Ferencváros labdarúgócsapata
férfi labdarúgó-válogatott
férfi vízilabda-válogatott

    Csapat (egyéni sportágak csapatversenyeiben):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (tenisz)
férfi teniszválogatott
női tornászválogatott
    
   Edző:
Märcz Tamás (férfi vízilabda-válogatott)
Szerhij Rebrov (Ferencváros labdarúgócsapata)
Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott)

    Fogyatékos sportolók (összevont díj):
Berente Judit (szervátültetett sífutó, sílövő)
Kiss Péter Pál (parakajakos)
Osváth Richárd (kerekesszékes vívó)

    Az év sportpillanata:
Szoboszlai Dominiknek az Izland elleni Eb-pótselejtező döntőjében lőtt győztes gólja
Valter Attila országúti kerékpáros szenzációs véghajrája a Kékestetőn, amellyel megnyerte a Tour de Hongrie utolsó szakaszát és vele az összetett versenyt is
Vogel Soma védése, amikor a vízilabda Európa-bajnokság döntőjének büntetőpárbajában hárította Granados lövését, ezzel 21 év elteltével újra kontinensbajnok lett a magyar férfi válogatott

Címkék:
Az év sportolója