FACEBOOK

BL-főtábla: debütált a VAR

BL-főtábla: debütált a VAR
hozzászólás, 2020.12.21.

Először alkalmazott videóbírót a LEN a Bajnokok Ligája mérkőzésein. A budapesti tornán két alkalommal néztek vissza gyanús esetet, egyszer "nemgólt", egyszer gólt ítéltek az alapvonali kamera felvétele alapján.


A VAR (video assistant referee) tavaly tört be a vízilabda világába, a FINA vezette be, akkor még kísérleti rendszerben, a belgrádi Világkupa-szuperdöntő mérkőzésein. Akkor a torna első meccsén úgy kaptunk ki 10:9-re Kanadától, hogy a hajrában Pásztor labdája szinte bizonyosan átjutott a gólvonalon, a kapus kikanalazta, a játék pedig ment tovább. A visszajátszás állítólag igazolta a gólt, de az volt a szervezők "mondása", hogy még csak kísérleti fázisban van a VAR, azért nem volt kötelező visszanézni az esetet...


Pásztor nem megadott gólja


A mostani budapesti BL-tornán két alkalommal néztek vissza támadást a bírók. Érdekes, hogy mindkétszer Alekszandar Radovics lövése után vették igénybe a videó segítségét, egyszer a javára ítéltek, egyszer pedig nem.

A Hannover-Barceloneta meccsen a Hannovernek adtak meg egy Radovics-gólt a VAR segítségével. A bírók eredetileg nem látták bent a labdát, de a videóellenőrzés után gólt ítéltek.


Alakszandar Radovics VAR utáni gólja

A második eset a Hannover-FTC meccsen történt. 6:0-as Fradi-vezetésnél Radovics labdája haladt át majdnem a gólvonalon, de csak majdnem, így a videós ellenőrzés után nem ítéltek gólt. 


Radovics - nem gól, VAR


vlv-fotók:





EZ TÖRTÉNT KEDDEN, A BUDAPESTI TORNA ELSŐ NAPJÁN

EZ TÖRTÉNT SZERDÁN, A BUDAPESTI TORNA MÁSODIK NAPJÁN

EZ TÖRTÉNT CSÜTÖRTÖKÖN, A BUDAPESTI TORNA HARMADIK NAPJÁN

A B csoport állása három forduló után:

1. CNA Barceloneta 9,
2. Brescia 6,
3. FTC 6,
4. Dinamo Tbiliszi 3,
5. Jadran Herceg Novi 3,
6. Hannover 0 pont


A csoport, Ostia (Olaszország)

AZ A CSOPORT ELSŐ NAPI EREDMÉNYEI


AZ A CSOPORT MÁSODIK NAPI EREDMÉNYEI

AZ A CSOPORT HARMADIK NAPI EREDMÉNYEI

Az A csoport állása három forduló után:


1. Pro Recco 9,
2. Jug Dubrovnik 9,
3. Olympiakosz 6,
4. Ortigia 3,
5. Marseille 0,
6. Spandau 03 0 pont

A mérkőzések mindkét helyszínen üres lelátók előtt zajlottak, a torna szereplői "buborékban", minden külső hatástól elszigetelten töltötték idejüket az olasz szövetség edzőközpontjában, illetőleg egy margitszigeti szállodában.

Ha semmi nem szól közbe, még két ilyen torna lesz a főtábla végső helyezéseinek eldöntéséig. Az időpontok: 2021. március 1-5., valamint április 19-22. (A B csoport meccsei egy nappal később kezdődnek.)

A final eight Hannoverben lesz, 2021. június 3-4-5-én.

Címkék:
VAR