FACEBOOK

Beszámoló a válogatott szombati napjáról

Beszámoló a válogatott szombati napjáról
hozzászólás, 2020.12.19.

Szombaton ismét együtt edzett a junior és a felnőtt válogatott a Komjádi uszodában. Késő este Märcz Tamás szövetségi kapitányt kérdeztük a tapasztalatairól, s megszólaltatjuk Konarik Ákost és Vigvári Vendelt, akik - ha csupán edzőmeccsen is - első alkalommal szerepeltek a felnőtt keret tagjaként.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS ELSŐ NAPJÁRÓL

A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS MÁSODIK NAPJÁRÓL


A Ferencváros játékosai szombaton, az összetartás harmadik napján csatlakoztak a többiekhez. Kétnapos megfeszített munka után a juniorok és a felnőttek is kaptak egy szabad délelőttöt, este viszont nagy intenzitással folytatódott a munka.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Viszonylag hosszabb megbeszélést tartottunk az edzés előtt, hiszen sokan most érkeztek. Átbeszéltük a válogatott működésének fő elemeit, a most következő időszak céljait, feladatait. Egyébként két nappal ezelőtt is lezajlott egy ugyanilyen foglalkozás.

Nagyon sokan voltunk, hiszen az első két nap keretéből négyen távoztak, viszont tíz érkező gyarapította a létszámot. A fradistákon kívül ugyanis először volt a mi edzésünkön a junior válogatott két játékosa, Konarik Ákos és Vigvári Vendel.

Majdnem három csapatra való játékos várta este, hogy vízbe szállhasson, így is osztottuk meg a társaságot, három gárda váltotta egymást. Az edzés két kapura folyt, a szokásos bemelegítés és bevezető gyakorlatok után jó 40-50 percet gyakoroltunk, támadásvezetés, védekezés, emberelőny, emberhátrány... Izgalmas, hasznos munka folyt, még ha kicsit nehéz is volt koordinálni ennyi emberrel a munkát.

Az újoncokkal elégedett vagyok, megfelelően alkalmazkodtak megváltozott helyzetükhöz, mármint ahhoz, hogy most nem saját eddigi közegükben szerepeltek, hanem az "ellenfélnél".  Egyébként ez az egyik legfontosabb tulajdonsága kell, hogy legyen minden válogatott játékosnak, azonnal alkalmazkodni kell tudni a megváltozott viszonyokhoz, akár egy utazás körülményeihez vagy konkrét mérkőzésszituációhoz, esetleg játékvezetői felfogáshoz. Aki ezen a téren jó, annak a játékban is jobban megy. Két tehetséges játékosról van szó, akik holnap délelőtt, az utolsó kétkapuzás során még a juniorokat erősítik majd, onnantól kezdve viszont már a mi edzéseinken vesznek részt.




A vlv-képek az első, csütörtöki edzésen készültek.

Klikk a jobb felső sarokban lévő "f" betűre!




Edzés a Komjádiban - vlv-képek (2020.12.17.)


KONARIK ÁKOS a vlv-nek:

- Vártam nagyon az első edzést a felnőtt válogatottakkal. Nagyon jó érzés volt körülnézni és konstatálni, hogy tényleg minden poszton a bajnokság legjobbjait látom magam körül. Lőttem gólt is, de a lényeg az volt, hogy megtörtént az első szereplésem ebben az új közegben.

Próbáltam a lehető legjobban teljesíteni a feladatomat, bízom abban, hogy ez sikerült is.

VIGVÁRI VENDEL a vlv-nek:

- Élveztem a játékot, nagyon jó társaságba kerültem, új kihívás volt, tetszett. Azért jó, hogy Ákos (Konarik Ákos - a szerk.) is ott volt, élveztük mind a ketten.

A felnőtt keret tagjai segítőkészek voltak, a fradistákkal egyébként is sokat vagyok együtt, de a többieket is ismertem már, úgyhogy nem kellett izgulnom. Ami a játékot illeti, nincs hiányérzetem, szerintem sikerült jól teljesítenem. Vasárnap délelőtt ismét a junioroknál leszünk az utolsó kétkapun, utána pedig a hátralévő három edzést a felnőtteknél töltjük.  


Csütörtökön és pénteken ők szálltak vízbe:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Várnai Kristóf (OSC) - mezőnyjátékosok.

A december 19-21-i meghívottak:

Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)- mezőnyjátékosok.

Extra meghívottak:

Konarik Ákos (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC)