FACEBOOK

BL-főtábla: Kedden indul a budapesti torna - program és nyilatkozatok

BL-főtábla: Kedden indul a budapesti torna - program és nyilatkozatok
hozzászólás, 2020.12.14.

Kedden a budapesti Duna Arénában megkezdődik a BL-főtábla B csoportjának versenysorozata. A teljes versenysorozat első három fordulóját rendezik meg, a következő dekád március 1-5-én, az utolsó pedig április 20-22-én lesz, ugyanezen a helyszínen. Ismertetjük a programot és közreadjuk a LEN sajtószolgálata által hozzánk eljuttatott nyilatkozatokat:


BL-FŐTÁBLA, Budapest, Duna Aréna, 1. kör

A B csoport mezőnye:

Jadran Herceg Novi
Hannover
Dinamo Tbiliszi
Brescia
Barceloneta
FTC


A torna programja:

December 15., kedd

14.00 Dinamo Tbiliszi-Brescia
16.30 Jadran Herceg Novi-FTC
19.00 Hannover-Barceloneta

December 16., szerda

14.00 Barceloneta-Dinamo Tbiliszi
16.30 FTC-Brescia
19.00 Jadran Herceg Novi-Hannover

December 17., csütörtök

14.00 Dinamo Tbiliszi-Jadran Herceg Novi
16.30 Hannover-FTC
19.00 Brescia-Barceloneta

A mérkőzések üres lelátók előtt zajlanak, a torna szereplői "buborékban", minden külső hatástól elszigetelten tölti idejüket az egyik margitszigeti szállodában, ahonnan csak az edzésekre és a meccsekre mozdulnak ki.

A tornán a sajtó képviselői erősen korlátozott számban lehetnek jelen, a meccsekről LEN élő stream várható.

A budapesti torna közvetítési joga az MTVA-é, tehát az M4 Sporton vagy az M4 Sport+ csatornán lesznek láthatóak a Fradi meccsei. A vlv mindhárom Fradi-meccsről szöveges élő közvetítésben tudósít.

A budapesti tornák megrendezéséhez a Magyar Vízilabda Szövetség 870 millió forintos kormányzati támogatást kapott. Az MVLSZ hétfőn jelentette be, hogy kiemelt partnerként az E.ON Hungária csoport is támogatja a három rendezvényt.


Ha semmi nem szól közbe, még két ilyen torna lesz a főtábla végső helyezéseinek eldöntéséig. Az időpontok: 2021. március 1-5., valamint április 20-22. (A B csoport meccsei egy nappal később kezdődnek.)

A final eight Hannoverben lesz, 2021. június 3-4-5-én.


A VLV INTERJÚJA VARGA ZSOLT VEZETŐEDZŐVEL

NYILATKOZATOK (LEN-sajtószolgálat):

VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo):


"Arra számítok, hogy túljutunk a legutóbbi hazai mérkőzéseink okozta csalódottságon és 6 vagy még több, akár 9 pontot szerzünk ezeken a meccseken. A célunk az, hogy a Ferencváros számára ez a szezon ugyanolyan sikeres legyen, mint az előző volt. A legutóbbi kudarcaink csak nagyobb motivációt adnak, de figyelmeztetnek minket arra is, hogy teljesen más hozzáállásra van szükség a következő mérkőzéseken. Ezen dolgozunk most a csapattal."

JESUS MARTIN (CNA Barceloneta) vezetőedző:

"Úgy gondolom, remek felkészülésen vagyunk túl. Nehéz és hosszú volt ez a három hónap, a csapat izgatottan várja a mérkőzéseket. Tudni kell, hogy kilenc hónapja játszottunk legutóbb tétmérkőzést és ez nagyon hosszú idő. Alkalmazkodnunk kellett a megváltozott helyzethez, a BL új lebonyolítása szisztémájához és mint mindenki, mi is örömmel térünk vissza, hogy élvezzük az európai szintű versengést. Tisztában vagyunk azzal, mennyire nehéz három nap alatt három ilyen meccset lejátszani, de készen állunk arra, hogy ezeken a találkozókon mindent beleadjunk."

DANIEL LOPEZ PINEDO (CNA Barceloneta):

"Nagyszerű, hogy végre visszatérhetünk a medencébe. Hosszú utat tettünk meg azt megelőzően, hogy újra Bajnokok Ligája-mérkőzést játszhatunk. Úgy akarjuk folytatni, ahogy tavasszal abbahagytuk, amikor nagyszerű játékot produkáltunk. Az első szakaszban nehéz meccseink lesznek, a Hannover, a Tbiliszi és a Brescia ellen. Igyekszünk megmutatni a legjobb játékunkat, még akkor is, ha a járvány miatt nagyon kevés mérkőzésünk volt az elmúlt kilenc hónap alatt. Minden szövetségnek és klubnak gratulálok azért, hogy ismét lehetővé válik ilyen mérkőzések megrendezése."

FELIPE PERRONE (CNA Barceloneta):

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra a Bajnokok Ligájában játszhatunk, majdnem kilenc hónap telt el a legutóbbi mérkőzésünk óta. Az új BL-formátum - három meccs három egymást követő napon - nagy erőfeszítést követel minden részvevőtől, de felkészültünk, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak. Most elsősorban az első lépésre, a Hannover elleni meccsre koncentrálunk. Nagyszerű csapat a világ legjobbjaihoz tartozó támadókkal, mint például Darko Brguljan és Alakszandar Radovics."

KARSTREN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző:

"A pandémiás helyzet ellenére sokat dolgoztunk, készen állunk a startra. Erős csapatot alkotnak a játékosaink és sikerült beépítenünk néhány fiatalt is. Mindig az éppen következő mérkőzésre készülünk, ez most a Barceloneta elleni meccs. Nehéz lesz, de nem félünk, izgalmas találkozóra számítunk és talán sikerül meglepetést okoznunk."

PREDRAG JOKICS (Hannover):

"Nehéz torna vár ránk és először az új szezon első mérkőzése. Úgy gondolom, jó edzésmunkát végeztünk és készen állunk a startra. Optimista vagyok, szerintem jók leszünk és sikeres lesz a kezdésünk."

ALASZANDAR RADOVICS (Hannover):

"Nagyon erős munkát végeztünk az elmúlt 6-7 hétben és azt hiszem, hogy készen állunk. Lehet, hogy lesznek gondjaink amiatt, hogy nem voltak hivatalos meccseink, ez kihathat a játékunk ritmusára. E mellett nehezíti a rajtunkat, hogy a Barceloneta kiváló csapat. Remélem, jó tornánk lesz ez, még úgy is, hogy Darko Brguljant nélkülöznünk kell. A legfontosabb most az, hogy az összes csapat valamennyi játékosa egészséges maradjon."

PETAR RADANOVICS (Jadran Herceg Novi) vezetőedző:

"Három nap, három meccs - ez nagyon nehéz a számunkra, mert fiatalokból áll a csapatunk és rövid a kispadunk. Kemény lesz rögtön az FTC-vel kezdeni Budapesten, mi inkább a csoport hátsó feléhez tartozó csapatok, a Dinamo Tbiliszi és a Hannover ellen látunk esélyt. Remélem, a játékosaim mindent megtesznek majd."

MARKO PETKOVICS (Jadran Herceg Novi):

"Fiatal csapat vagyunk, az elmúlt szezonbeli keretünkhöz képest három kiváló játékost kell nélkülöznünk. A Bajnokok Ligája ebben a formában is hatalmas élmény lesz a fiatal játékosainknak. Nehéz a helyzetünk, hiszen otthon nincsenek mérkőzéseink. Elsősorban a Dinamo Tbiliszi és a Hannover elleni meccsre koncentrálunk."

PETAR TESANOVICS (Jadran Herceg Novi) kapus:

"Nagyon nehéz lesz ez a budapesti torna. Az FTC nagyszerű csapat kiváló támadókkal, azt hiszem, sok gondunk lesz a védekezésben... Meg kell őriznünk az erőnket a Dinamo Tbiliszi elleni utolsó mérkőzésre. A legjobbunkat kell nyújtanunk, megpróbáljuk megszerezni az első pontjainkat a tornán."

ZURAB RURUA (Dinamo Tbiliszi) vezetőedző:

"Most kezdem az edzői pályafutásomat, ezért ez a torna különösen fontos a számomra, duplán érzem a felelősségemet. Hiszek a játékosaimban és biztos vagyok abban, hogy lépésről lépésre egyre profibbak leszünk."

BORISZ VAPENSZKI (Dinamo Tbiliszi):

"Annyi rossz dolog történt a világban és történik még mindig, hogy nehéz a sportra gondolni. Ennek ellenére mindent megtettünk, hogy megőrizzük a korábbi szintünket. Ma semmi sem olyan, mint volt a Covid-19-es válság előtt, de igyekszünk magas szintű játékot nyújtani, hogy szórakoztassuk az embereket. Örülök, hogy az illetékesek megteremtették a lehetőséget a játékra, a versengésre."

ANDRIA BITADZE (Dinamo Tbiliszi):

"Ez a második BL-szezonunk és reméljük, hogy jobb lesz mint a tavalyi, amelyre rányomta a bélyegét a világjárvány. Várjuk az új szezont, az új kihívásokat, igyekszünk javítani a játékunkat. Új csapat vagyunk, nagy potenciállal, hogy a világ legjobbjai közé kerüljünk."

BESARION AKVLEDIANI (Dinamo Tbiliszi):

"Ez lesz a debütálásom a Bajnokok Ligájában. Itt szerepelni nagy megtiszteltetés a számomra, nagyszerű élmény lesz olyan csapatok ellen játszani, mint a Brescia, a Barceloneta és a Jadran Herceg Novi. Fiatal korom ellenére igyekszem megmutatni, hogy méltó versenytársa vagyok a többieknek, a Dinamo Tbiliszi nimbuszáért fogok küzdeni!"

ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző:

"Mindegyik meccs nehéz lesz. A Dinamo Tbiliszi gyakorlatilag a georgiai (grúz) válogatott, nem lesz könnyű legyőzni őket. Aztán megütközünk a Barcelonetával és a Ferencvárossal - mindketten esélyesek a torna végső győzelmére. A csapatunk tele van remek játékosokkal, de csak néhány meccsünk volt eddig, ezért itt kell majd mérkőzésről mérkőzésre fejlődnünk. A legjobb hozzáállásra lesz szükség minden egyes alkalommal."

VINCENZO RENZUTO IODICE (Brescia):

"Három nehéz mérkőzésünk lesz, de ehhez kell alkalmazkodnunk, hiszen ez a mi szintünk. Új a csapatunk, új játékosokkal, most majd meglátjuk a felkészülésünk eredményét. Ezen a tornán csak nehéz meccsek lesznek, de készen állunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk."

Címkék:
BL