FACEBOOK

Business class-on - testmagasság szerint

Business class-on - testmagasság szerint
hozzászólás, 2007.03.14.

Délelőtt még egy kétkapuzás a szigeten fiatalokkal, aztán csomagolás, este 11.30-kor pedig a Malév bangkoki járatával útnak indul a vízilabda-csapat a Melbourne-i világbajnokságra. Az elmúlt napok nagy izgalomban teltek, két játékos is tüszős mandulagyulladást kapott, komolyan felvetődött, hogy egyikük csak később utazik a csapat után, nehogy megfertőzze a többieket.

Kis Gáborról és Varga Dénesről van szó, akik hétfő óta nem is edzettek. Kicsi szerencsére már a betegség kezdeti stádiumából „győztesen került ki”, és az orvosi konzílium Dumi esetében is úgy döntött: utazhat a csapattal, mert már nem fertőz.

 

Kemény Dénes és Kásás Tamás szerdán reggel a Napkeltében szerepelt. Az eddig ismert indormációkon túl megtudhattuk, hogy a ma éjjel kezdődő 13-14 órás repülőútra a csapat öt helyet kapott a kényelmes business class-on.

 

Ebből az egyik „alapban” a szövetségi kapitányé, az ő nevére ugyanis eleve ilyen kódot jelez a gép minden beszálláskor. A többi helyre testmagasság szerint jelölte a kedvezményezetteket a kapitány, így Kásás Tamás, Varga Dániel, Kiss Gergely és Szécsi Zoltán élvezheti a természeti adottságából fakadó nagy előnyt. (Megnyugtatásul: a kényelmes helyeket a játékosok cserélgetni fogják egymás között.)

 

Az is kiderült a beszélgetésből, hogy Kemény Dénest nem izgatja különösebben az akklimatizáció problémája. Már korábban is közölte, hogy első két ellenfelünket átállás nélkül is sok góllal kell legyőzni. Ennek ellenére Pavlik doki táskájában van egy különleges gyógyszer, amelyet általában pilóták használnak, s amely negyedrészére képes lecsökkenteni az átállási időt. Olyan hormonkészítményről van szó, amelynek használata természetesen megengedett.

 

A csapat gépe 11.30-kor startol Ferihegyről, az indulásról késő éjjel fényképes tudósításban számolunk be.