FACEBOOK

Koronavírus - Bóbis Botond az óvatos visszatérés jelentőségéről

Koronavírus - Bóbis Botond az óvatos visszatérés jelentőségéről
hozzászólás, 2020.11.23.

A Covid által továbbra is jelentősen sújtott Vasas egyik játékosa rövid videóriportban számolt be állapotáról a Vasas Sport Club YouTube csatornáján. Részletek és a videó:


Mint a legutóbbi bajnoki fordulóról szóló tudósításunkban megírtuk, Vasas csapata továbbra sem teljes, azok után, hogy a Fradi ellen ifijátékosok (és egyben szinte cserelehetőség) nélkül álltak ki és szenvedtek 18-8-as vereséget, a Szolnok következett, ráadásul szintén idegenben. A szintén kényszerűségből távol lévő vezetőedző, Vad Lajos helyett továbbra is Bóbis Máté irányítja teljes felelősséggel a csapatot, s legutóbb három újoncot avattak Fótos Tamás, Dávid Zoltán és Magyar Bence személyében.

A tévéközvetítésben lehetett látni, hogy ott volt már a szolnoki meccs helyszínén - még ha a jegyzőkönyvbe nem is beírva - Braniszlav Mitrovics és Bóbis Botond, továbbá még mindig nélkülözni kénytelen a csapat Drasko Brguljant, Simon Henriket és Sélley-Rauscher Domonkost is. A meccsnek 17:8-as vereség lett a vége.

Közben Méhes Jenő szakosztály-igazgató a vlv-n jelentette be hivatalosan, hogy a csapat nem indul az Eurokupában.

Hétfőn a Vasas médiaszolgálata rövid videóinterjút készített Bóbis Botonddal, aki átesett a vírusfertőzésen.

A 19 éves játékos, a másodedző testvére, aki tavaly még kettős igazolással, "részben" a KSI vízilabdázójaként játszott a Vasasban.

Mint a videóból kiderült, Bóbis Botond nemcsak pozitív tesztet produkált, tünetei is voltak az első napokban, láz és végtagfájdalom, de szerencsére megúszta szövődmények nélkül. (Kevés Covidon átesett játékos nyilatkozott az általa átéltekről a sajtóban, a vlv-n Burián Gergely és a szintén OSC-s Tóth Kristóf, akinek interjúja országos visszhangot váltott ki.)

Botond három hetet töltött otthon, s ez nagyon nehéz időszak volt a számára, hiányzott a víz, az uszoda, a labda, a csapat. Kérdésre válaszolva részletezte, hogy mit jelent az "óvatos visszatérési folyamat" kifejezés: szívvizsgálatok (nyugalmi EKG, szívultrahang), vérvétel és mindez fontos, mert sajnos vannak rossz példák, voltak, akik gyorsan visszatértek a vírus után és komolyabb szövődményeik lettek.

A piros-kékek legközelebb szerdán este szállnak vízbe, méghozzá fontos meccsen, a Miskolcot fogadják a Komjádiban.

A Vasas SC videója: