FACEBOOK

Varga Dániel (OSC) és Zsivko Gocics (Szolnok) a BL-sorsolásról

Varga Dániel (OSC) és Zsivko Gocics (Szolnok) a BL-sorsolásról
hozzászólás, 2020.09.22.

A BL-selejtezőkben érintett két magyar csapat vezetőedzőjét nem sokkal a sorsolás után kérdezte a vlv - nemcsak reakciót kértünk, hanem helyzetjelentést is, hiszen mindkét csapat érintett a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében, de sajnos a koronavírus okozta gondokban is.


Mint megírtuk, elkerülte egymást a BL-selejtezők két magyar indulója, az OSC Budapesten, a Szolnok Siracusában küzdhet meg a főtáblára jutásért. Hogy reagálnak a csoportbeosztás hírére a vezetőedzők, s egyáltalán: milyen állapotban van a két csapat néhány nappal a Magyar Kupa négyes döntője előtt? (Ez az a két csapat, amelynek illetékeseit már  korábban kérdeztük helyzetükről.)

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda):

- Megkaptuk a sorsolás eredményét, ám az ellenfeleket, a csoportunk összetételét egyelőre nem szeretném értékelni. Ennek legfőbb oka az, hogy jelenleg magunkkal vagyunk elfoglalva, napi szintű feladataink, problémáink vannak, amiket meg kell oldani. És ezek nem olyanok, mint amihez hozzászoktak ebben a sportágban a szereplők, vagyis hogy javítsunk a hátrányon, meg a zónán, meg a többi játékelemen, hanem arról van szó, hogy egyáltalán ki tudunk-e állni vagy sem. 

Ebben a helyzetben egy november 11-15-i BL-selejtezőtornát semmilyen szinten nem tudok értékelni, maximum azt tudom mondani, drukkolok, hogy az eredeti időpont és helyszín tartható legyen. Annak természetesen örülök, hogy megkaptuk a rendezési jogot, így Budapest a helyszíne a selejtezőcsoportunk versenyének.

A sorsolás eredményéről készített képet most lementem a telefonomba és egy darabig biztosan nem hívom újra elő, mert itt van a Magyar Kupa, amelyen szeretnénk elindulni és ha már elindulunk, akkor a legjobb eredményt elérni.

- Mennyi esélyetek van a részvételre?

- Nem szeretnék tippelni, mert mire leírod, már mások a számok...


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa):

- Messze van még ez a torna, nem tudjuk, egyáltalán meg lehet-e majd rendezni és hogy milyen állapotban érkeznek oda a csapatok. A Mladosttal egy csoportban vagyunk, biztos, hogy velük nagyon éles harcot vívunk majd. Ha szeretnénk továbbjutni - márpedig mi nagyon szeretnénk - akkor nemcsak a Mladostot, hanem mindenkit meg kell verni. 

Siracusában játszunk majd, nyitott uszodában november közepén, furcsa lesz, de ez van.

- Milyen állapotban vagytok a Magyar Kupa közelgő négyes döntője előtt? Nincs-e veszélyben a részvételetek?

- Mindenképpen indulunk és igyekszünk a maximumot nyújtani. Mint a többi csapatnál, sajnos nálunk is volt karantén, két hét így eleve kiesett a felkészülésből, a fél csapat egyáltalán nem tudott edzeni, a másik felével pedig, ugye, nem lehet rendesen készülni. Jelen pillanatban már szinte teljes a keretünk, még egy játékos vizsgálati eredményére várunk. 

Fizikálisan biztosan nem leszünk topon, hogy a játékban mire leszünk képesek, tényleg nem tudom, de meg fogunk tenni mindent, alkalmazkodunk a körülményekhez és ebből a helyzetből a maximumot szeretnénk kihozni. 


Mint korábban megírtuk, a BL-főtáblán most csak 12 csapat szerepel majd.

Szabadkártyás, tehát már most készülhet a BL-re:

FTC, Olympiakosz (görög), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Waspo 98 Hannover (német), Herceg Novi (montenegrói).

A további két főtáblás helyért küzd meg 18 csapat úgy, hogy mindkét ág versenysorozatának győztese szerez kvalifikációt. Egy "főcsoporton" belül tehát csak a végső nyertes, az első helyezettek (A1-A2) és a (B1-B2) párharcának győztese jut tovább, viszont minden más szereplő folytathatja a játékot az Eurokupában. 

A tornák időpontja november 11-15. 

A kedden kialakított csoportbeosztás:

A csoport, Siracusa (Olaszország)

A1

Ortigia Siracusa (olasz), CN Barcelona (spanyol), Steaua Bukarest (román), Jadran Split (horvát), Primorac Kotor (montenegrói)

A2

Szolnok, Mladost Zágráb (horvát), Paix d’Aix (francia), Ydraikos (görög)

B csoport, Budapest

B1

OSC, Sintez Kazany (orosz), Radnicski Kragujevác (szerb), CN Terrassa (spanyol), Tourcoing (francia)

B2

Vouliagmeni (görög), AN Brescia (olasz), Nagyvárad (romániai), Enka Isztambul (török)