FACEBOOK

Kedden sorsolás a LEN Bajnokok Ligájában!

Kedden sorsolás a LEN Bajnokok Ligájában!
hozzászólás, 2020.09.21.

A LEN svájci központjában kedden délben készítik el 2020-21-es BL-szezon selejtezőinek csoportbeosztását. A Szolnok és az OSC várja ellenfeleit. Részletek:


Mint korábban megírtuk, a LEN némiképpen módosította a saját értékelése szerint rendkívül sikeresnek bizonyult BL-lebonyolítási rendszert. A főtábla két csoportja megmarad, de 8-8 csapat helyett csak 6-6 klub szerepelhet ott. Tíz szereplő szabadkártyás, két csapat selejtezősorozaton keresztül juthat a legjobbak mezőnyébe.

Szabadkártyás, tehát már most készülhet a BL-re:

FTC, Olympiakosz (görög), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Waspo 98 Hannover (német), Herceg Novi (montenegrói).

Érdekesség, hogy előbb a Herceg Novinál, majd az Olympiakosznál jelentkeztek olyan súlyos problémák, amelyek kétségessé tették főtáblás részvételüket. Ha valamelyik klub visszalépett volna, akkor a Szolnoknak lett volna jó esélye a "beugrásra", végül azonban mind a montenegrói, mind pedig a görög csapat jelezte, hogy képes biztosítani a főtáblás szereplés feltételeit és élni kíván a szabadkártya lehetőségével.

A selejtezőkben a vlv hétfői információi szerint 18 klub vesz részt. Magyar részről a Szolnok és az OSC várja ellenfeleit. (Reméljük, nem kerülnek egy csoportba, mert az esetben csak az egyiküknek lenne esélye a továbbjutásra...)

A tornarendszerű selejtezőket két ágon vívják majd. Mindkét oldalon egy ötös és egy négyes csoportban lesznek körmérkőzések, várhatóan november 11-15-én. Az "alcsoportok" győztesei vívnak meg a két főtáblás két helyért. A többi helyezést is eldöntik, ugyanis a 16 kieső az Eurokupa mezőnyében folytathatja, s az ottani sorsoláskor számít majd a BL-selejtezős eredményük.

A BL-főtábla versenysorozata december 14-én kezdődik. A torna végső szakaszát illetően nincs változás, final eight lesz, vagyis nyolc csapat vehet részt a "szuperdöntőben", amelynek helyszíne Hannover lesz, az időpont 2021. június 3-4-5.

Címkék:
sorsolás BL