FACEBOOK

Kardos Gergely bemutatkozott a francia bajnokságban

Kardos Gergely bemutatkozott a francia bajnokságban
hozzászólás, 2020.09.21.

Kardos Gergely, a bő válogatott keret tagja lejátszotta első mérkőzését a Douai színeiben, a francia bajnokság első fordulójában. vlv-interjú:


KARDOS GERGELY (FNC Douai) a vlv-nek:

- Sajnos vereséggel kezdtünk hazai pályán. Az ellenfelünk a Noisy-le-Sec csapata volt, papíron erősebbek, számos válogatottjuk, nemzetközi szintű játékosuk van. Éppen ezért viszont felszabadultan játszhattunk, ami meg is látszott - jól kezdtük a meccset, a félidőben még 4:2-re vezettünk, motiváltak voltunk, jól mentek a dolgok. Aztán a harmadik negyedben valami megváltozott, védekezésbeli hibákat követtünk el, elöl pedig kihagytuk a helyzeteinket, így a 4:2-es vezetésünkből 7:5 lett oda. 7:7-re még vissza tudtunk jönni, de a végén kaptunk két szerencsétlen gólt, így nem szereztünk pontot.

Ami pozitív: a mi hibáink okozták a vesztünket, nem az, hogy az ellenfél sokkal jobb volt, így van remény arra, hogy javulás esetén hozzuk az ilyen meccseket.

- Milyen körülmények között indult az ottani bajnokság? Természetesen a vírushelyzet hatására gondolok.

- Itt is elég súlyos a helyzet, naponta 8-10 ezer új fertőzöttről lehet hallani. Ennek megfelelően szigorú óvintézkedések közepette kezdődött meg a bajnokság. Igaz, itt mindenki használja a maszkot, már az utcán is.

A klubon belül az volt eddig a rend, hogy - 5-6 héten át - hétfőnként-keddenként mindenkivel elvégeztették a PCR Covid-tesztet, amelyek eredményét mindig megkaptuk a hét második felében. Szerencsére eddig senkinél sem igazolt fertőzöttséget a vizsgálat, mostantól pedig már csak azt tesztelik majd, aki tüneteket mutat.

Az első meccsünket otthon játszottuk, s ez külön óvintézkedésekkel járt. A nézők létszámát 300 főben limitálták, jegypénztár nem nyílt, kizárólag interneten lehetett belépőt venni, mi játékosok is elektronikus formában kaptuk meg azokat a jegyeket, amikkel a családtagok mehettek ki az uszodába. A nézőket csak negyedórával a meccskezdés előtt engedték be az uszodatérbe, hogy a lehető legkevesebb "felesleges" időt töltsék a zárt légtérben. "Hézagosan" kellett elhelyezkedni a lelátón, a maszk használata pedig kötelező volt.

- Köszönöm a tájékoztatást!


A francia első osztályú bajnokság mezőnyében 11 csapat szerepel, így egy klub minden fordulóban szabadnapos. A versenysorozat második szakaszában hat csapat küzd majd tovább a legjobb helyezésekért, mint korábban közölt Kardos Gergely-interjúnkban is olvasható, a Douai célja bekerülni ebbe az elit körbe, s dobogóra lépni, hogy nemzetközi versenysorozaton is indulhasson a csapat.

Az 1. forduló eredményei:

Sète Natation-Strasbourg 6:13 (2:6, 2:1, 1:3, 1:3)

Nice-CN Marseille 4:16 (2:2, 2:4, 0:5, 0:5)

Új csapatában két góllal mutatkozott be Andrija Prlainovics

Pays d’Aix Natation-USB Bordeaux 22:8 (5:0, 5:1, 5:3, 7:4)

EN Tourcoing-Montpellier 12:13 (4:2, 4:3, 3:3, 1:5)

FNC Douai-CN Noisy-le-Sec 7:9 (1:1, 3:1, 1:5, 2:2)

A Reims szabadnapos volt.

Az FNC Douai 2020-21-es csapatának bemutatkozó filmje:

 

Címkék:
Kardos Gergely Douai