FACEBOOK

Folytatódik a Magyar Kupa - ott lesz-e a Szolnok és az OSC a négyes döntőben?

Folytatódik a Magyar Kupa - ott lesz-e a Szolnok és az OSC a négyes döntőben?
hozzászólás, 2020.09.15.

Szerdán folytatódik a Magyar Kupa augusztus 12-én félbeszakadt versenysorozata. Nagy az eltökéltség a torna befejezésére, s még az is lehet, hogy az 5. helyért zajló (szerdai) Honvéd-BVSC párharc győztese "feljebb léphet" és részt vehet a szeptember 26-27-i négyes döntőben. Részletek, a menetrend, Kovács István (Szolnok) és Cseh Sándor (OSC) nyilatkozata a vlv-nek:


Benu Magyar Kupa, 2020

AZ ELSŐ KÖR TÖRTÉNÉSEI

A MÁSODIK KÖR TÖRTÉNÉSEI

A HARMADIK KÖR A FELSŐHÁZBAN

A HARMADIK KÖR AZ ALSÓHÁZBAN

A FELFÜGGESZTÉS NAPJÁN TÖRTÉNT


A felfüggesztés napjának estéjén FTC-Vasas és OSC-Szolnok elődöntőket rendeztek volna, hogy másnap a két vesztes a harmadik helyért, a két győztes pedig a döntőben csaphasson össze.

A folytatásról az MVLSZ elnöksége döntött augusztus 19-én. A vírushelyzet azóta sem enyhült, s bár a bajnokság elindult, sok meccset el kellett halasztani. Az alapszakaszból négy fordulón jutottak túl a csapatok, s két olyan klub is van, amelynek még egyetlen mérkőzést sem sikerült lejátszania. Ez a két csapat éppen a Magyar Kupa második elődöntőjében érintett OSC és Szolnok.

Felvetődik a kérdés, hogy miként ér majd véget a kupasorozat, ha a legjobb négybe jutott csapatok közül egy vagy kettő nem lesz képes játszani.

A vlv úgy értesült, hogy a szövetségi vészforgatókönyv szerint amennyiben egy csapat kénytelen visszalépni a folytatástól, akkor az 5. helyért folytatott Honvéd-BVSC helyosztó győztese "feljebb lép" és az elődöntőben szerepelhet. Ha két csapat kényszerül visszalépésre, akkor mind a Honvéd, mind pedig a BVSC folytathatja.

Érdeklődtünk a leginkább veszélyeztetett két csapatnál, hogy milyen náluk az "egészségügyi helyzet" és hogy várható-e az esetleges visszalépésünk.

KOVÁCS ISTVÁN (Szolnoki Dózsa) szakmai igazgató a vlv-nek:

- Meggyógyultak az embereink, majdnem mindenki, jelenleg eggyel vagyunk kevesebben a teljes létszámhoz képest. Készülnek az új sportorvosi engedélyek, ezekhez szív- és érrendszeri vizsgálaton is részt kellett venni, ezek eredménye rövid időn belül megérkezik.

Most azt tudom, mondani, hogy semmiképpen nem fogunk visszalépni a Magyar Kupától, sőt, ha minden úgy alakul, ahogy várjuk, akkor már ezen a hétvégén megkezdjük szereplésünket a bajnokságban is

(A szombati OB1-es 5. fordulóban Szolnok-Szentes meccs szerepel a szövetség hivatalos versenynaptárában.)

Hogy milyen formában lesznek a játékosaink, akik két héten át karanténban voltak, természtesen nem tudjuk, de véget akarunk vetni ennek az állapotnak és szeretnénk, ha ez az esemény normálisen befejeződhetne.

CSEH SÁNDOR (OSC-Újbuda) szakmai tanácsadó a vlv-nek:

- Mint azt a klub korábban hírül adta, két héttel ezelőtt a 14 játékosunk közül 10 pozitív Covid-tesztet produkált. Az egész csapat karanténba került. Természetesen ilyenkor minden ugyanúgy zajlik, mint minden más állampolgár esetében, van egy eljárási rend, aminek meg kell felelni. Mi azt kértük a játékosoktól, hogy minden előírásnak tegyenek eleget.

Elméletileg a játékosaink e hét első felében "szabadulnak" a karantén alól.

​A hét további részében mindenki azoknak a szabályoknak tesz eleget, amelyeket részben a szövetség ír elő. Komoly vizsgálatokon kell részt venni, ezt meg kell szervezni, el kell juttatni mindenkit az adott helyszínre, ami önmagában véve is nagy feladat. Három-négy féle vizsgálatról van szó, s ha ezek megtörténnek és az eredmény is kedvező, akkor elméletileg a jövő hét folyamán kaphat mindenki újra sportorvosi engedélyt.

Én most úgy gondolom, hogy három lehetőség képzelhető el a mi esetünkben. Az egyik az, hogy a jövő hét elején-közepén mindenki megkapja az új sportorvosit, s kiáll a csapat. Ezért küzd jelenleg folyamatosan mindenki a klubnál. A második lehetőség az, hogy nem jut mindenki játékengedélyhez és csonka csapattal veszünk részt a Magyar Kupa négyes döntőjében a jövő hét végén. Ehhez nyilván a klubvezetés döntésére lesz szükség, már csak azért is, mert szezonindításkor a hivatalos célunk az volt, hogy jussunk be a Magyar Kupa  és a bajnokság legjobb négy csapata közé.

Viszont, ha olyan helyzet áll elő, amelyben szinte értelmetlen a részvételünk, akkor még az is előfordulhat, hogy - a sportág érdekeit nézve, a többi csapat iránti tiszteletből - visszalépünk a küzdelmektől. 

Ezen a héten biztosan nem születik döntés, ha szerencsénk van, a jövő hét elején, de inkább a közepén derül majd ki, hogy melyik verziót tudjuk választani. Mindent megtesz a klub, az összes játékos és edző, hogy szerepelni tudjunk, az megint egy más kérdés, hogy mivel a verseny félbeszakadása óta egyetlen hetet edzett a társaság, vajon ilyen körülmények között, koronavírus-fertőzöttségen átesve milyen teljesítményt lehet nyújtani a vízben. A fejlemények alakulását továbbra is óráról órára figyeljük és persze azzal is tisztában vagyunk, hogy akkor szabad a játékot bevállalni, ha annak marad sportértéke.


A torna folytatásának tervezett menetrendje

Kaposvár-KSI - elhalasztva (a 13. helyért)

Tatabánya-Debrecen - elhalasztva (a 15. helyért)

Szeptember 16., szerda

11.00 Honvéd-BVSC - Kőér utca, nézők nélkül (az 5. helyért)

11.00 Szentes-Szeged (a 9. helyért)

12.00 Eger-Miskolc (a 7. helyért)

Szeptember 23., szerda

20.45  UVSE-Pécs - Komjádi (nézők nélkül) (a 11. helyért)

Szeptember 26., szombat

16.30 OSC-Szolnok - Hajós - M4 Sport (elődöntő) - Hajós
17.30 FTC-Vasas - Hajós (elődöntő) - Hajós

Szeptember 27., vasárnap

18.45 Bronzmérkőzés - Hajós
Megemlékezés Benedek Tiborról
20.15 Döntő - Hajós

Szombaton 13.30-as és 14.15-ös kezdettel, vasárnap pedig 16.00 és 16.45 órától rendezik meg a kísérőrendezvény, a Master Summer Cup mérkőzéseit. 

Fontos információ, hogy a korábbi jegyeket csak szeptember 20-áig lehet visszaváltani!

RÉSZLETEK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS