FACEBOOK

OB1, harmadik forduló - új halasztáskérők, de a meccsek felét megrendezik

OB1, harmadik forduló - új halasztáskérők, de a meccsek felét megrendezik
hozzászólás, 2020.09.04.

Két új klub lépett be a meccshalasztást kérők körébe, ennek ellenére a szombaton és jövő szerdán esedékes bajnoki forduló programjának felét megtartják, igaz, nézők egyedül a pécsi uszodában lehetnek (meghatározott feltételekkel). Részletek, program és a vlv előzetese a kluboktól nyert információk alapján:

A TELJES BAJNOKI MENETREND


VÍRUSHELYZET

AZ ELSŐ BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A MÁSODIK BAJNOKI FORDULÓBAN TÖRTÉNT


Mint a vlv megírta, az MVLSZ elnöksége szerdai ülésén úgy határozott, hogy a bajnokság folytatódik, az esetleges halasztási kérelmek ügyében az Ügyvivői Testület dönt.

Gyorsan akadt dolguk e grémium tagjainak, mert a szombaton esedékes újabb bajnoki forduló előtt két olyan csapat is halasztást kért, amelynél eddig nem okozott látványos gondot a koronavírus. A vlv úgy tudja, hogy a "tervszerűen elmaradó", tehát eleve halasztásra ítélt OSC-Kaposvár és Szolnok-Miskolc meccsek mellett nem tartják meg a KSI-FTC és az Eger-BVSC találkozókat sem, méghozzá a KSI és a BVSC kezdeményezésére. Ez a két csapat edig "saját jogon" nem volt érintett bajnoki meccs elhalasztásában. 

A vlv úgy értesült, hogy a KSI-nél egy serdülő játékos tesztje lett pozitív és a klubvezetés döntése alapján a csapat tagjai önkéntes karanténba vonultak.

A BVSC-nél az összes eddigi teszt negatív lett, de az elmúlt napokban néhány játékos "tüneteket produkált", lázas volt, így a klub biztos, ami biztos alapon szintén meccshalasztást kért. Tudni kell, hogy augusztus utolsó hetében a Szőnyi úti létesítmény büféjének négy munkatársa pozitív tesztet produkált, s ők sok emberrel találkozhattak. A klub drasztikus intézkedéseket tett, saját költségre rengeteg tesztelést végeztetett el és az uszoda látogatásához is szigorú feltételeket szabott, úgy látszik, ez sem volt elegendő ahhoz, hogy elkerüljék vírushelyzet általános romlásának következményeit.

Ami a meccsek nyilvánosságát illeti: a Nemzeti Sportközpontok felügyelete alá tartozó intézményeknél megtiltották a nézők belépését, ez jelen esetben a Komjádit és a Kőér utcai uszodát érinti.

Egyedül Pécsen lehetnek nézők, őket egyenként testhőmérséklet-mérésnek vetik alá belépéskor és a maszkhasználat szurkolás közben is kötelező.


Férfi OB1-es bajnokság, 2020-2021, alapszakasz

3. forduló

Szeptember 5., szombat

OSC-Kaposvár - ELHALASZTVA
Szolnok-Miskolc - ELHALASZTVA
KSI-FTC - ELHALASZTVA
Eger-BVSC - szeptember 26-ra HALASZTVA
18.00 Vasas-Szeged (nézők nélkül) - élő stream várható
19.00 Pécs-Debrecen

Szeptember 9., szerda

19.30 Honvéd-Szentes (nézők nélkül)
19.45 UVSE-Tatabánya (Komjádi, nézők nélkül) - élő stream várható


Még frissülő előzetesünk:

Szeprember 5., szombat

18.00 Vasas-Szeged
(nézők nélkül)



 


19.00 Pécs-Debrecen




Szeptemer 9., szerda

​19.30 - Honvéd-Szentes
(nézők nélkül)






19.45 UVSE-Tatabánya (Komjádi, nézők nélkül)

Címkék:
OB1 koronavírus