FACEBOOK

MVLSZ-elnökség: a játék folytatódik!

MVLSZ-elnökség: a játék folytatódik!
hozzászólás, 2020.09.02.

A Magyar Kupa záró szakasza szeptember 26-27-én lesz, a bajnokság a menetrend szerint folytatódik - ezek az MVLSZ-elnökség szerdai ülésének döntései.


Mint a vlv olvasóink tudhatják, az elmúlt hetekben a felnőtt férfi bajnoki mezőny hét csapatánál (Debrecen, Eger, OSC, Szeged, Szolnok, UVSE, Vasas) igazoltan pozitív eredmények születtek a játékosok/stábtagok körében elvégzett vizsgálatok során. A Magyar Kupa versenysorozatát a végkifejlet előtt fel kellett függeszteni, a megkezdett OB1-es bajnokságban az első fordulóban öt, a szerdai másodikban három meccset elhalasztottak.

A szerdára összehívott elnökségi ülés feladata az volt, hogy áttekintse a helyzetet és döntsön a versenyek folytatásáról  vagy esetleges felfüggesztéséről. A vlv információi szerint Vári Attila elnök három alternatívát vázolt fel a lehetséges döntést illetően: a versenyek teljes felfüggesztése; a bajnokság ideiglenes megállítása, viszont a Magyar Kupa-sorozat befejezése; valamint mindkét versenysorozat folytatása (a Magyar Kupa lezárása), megfelelő óvintézkedések megtétele mellett.

Természetesen mindez olyan körülményeket feltételezve, hogy a Covid-helyzet nem romlik tovább drasztikusan és nem születnek a sportéletet is jelentősen szigorító kormányzati intézkedések.

A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a versenyek befejezése a vízilabdasport elsődleges érdeke. Végül az a döntés született, hogy a férfi Magyar Kupa utolsó, másfél napos szakaszát  szeptember 26-27-én rendezik meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A női Magyar Kupa végső szakaszára már a jövő héten, szeptember 7-8-án sor kerül.

Ami a bajnokságot illeti: a cél itt is az eredeti menetrend tartása - természetesen a lehetőségekhez képest. Mivel a helyzet bonyolult, a viszonyok is napról napra változhatnak, továbbá minden érintett klub esetében egyedileg szükséges megvizsgálni a körülményeket, az elnökség az adott helyzetben rugalmasan, gyorsan dönteni képes Ügyvivői Testületet bízta meg a konkrét problémák kezelésével, tehát ez a grémium bírálja majd el a Versenyirodához beérkező halasztási kérelmeket.

Az elnökségi ülés elején köszöntötték 60 születésnaja alkalmából Tóth Sándor alelnököt, a Liga elnökét, a BVSC alelnökét.


Említésre érdemes, hogy a bajnoki meccseket rendező klubok sorra jelentik be biztonsági intézkedéseiket. A Pécs azt tette közzé szerdán délelőtt, hogy hazai mérkőzése előtt minden, az uszodába érkező látogatót hőmérsékletmérésnek vetnek alá és 37,5 fok feletti hőmérséklet esetén szigorúan tilos a belépés. A pécsi uszodában továbbá kötelező a maszk viselése a szurkolók számára.

Az FTC is szabályozta a belépési rendet. Kérik, hogy aki betegnek érzi magát, lázas, influenzaszerű tüneteket produkál, esetleg ízlelését, vagy szaglását veszítette, ne menjen el a mérkőzésre, ezzel elkerülve szurkolótársai egészségének, és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését. A népligeti uszoda területén több helyen is kézfertőtlenítő pontokat helyeznek el, a medencetérbe való belépés előtt kötelező ezek használata! Maszk viselése a mérkőzés alatt ajánlott, a meccs végi pacsizás a játékosokkal természetesen elmarad.