FACEBOOK

Kásás lemondott a csapatkapitányságról Benedek javára

Kásás lemondott a csapatkapitányságról Benedek javára
hozzászólás, 2007.03.09.

Újra Benedek Tibor a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya. Kemény Dénes szövetségi kapitány csütörtök este arról tájékoztatta a vlv.hu-t, hogy Kásás Tamás, a csapat kapitánya megkereste őt, s lemondott tisztségéről.

Kásás azért nem szeretné az új összetételű válogatottban is betölteni a csapatkapitányi tisztet, mert nem érzi magát jól abban a helyzetben, hogy a négy évvel idősebb, nála több válogatott mérkőzést játszott Benedek Tibor csapatkapitánya. Ezért tisztségéről lemondott, megbízatását visszaadta Kemény Dénesnek. A szövetségi kapitány ezután leült Benedek Tiborral és felkérte, hogy vegye visza egykori tisztségét. A felkérést Benedek Tibor elfogadta. 

Kásás Tamás a vlv.hu-nak: 

Úgy érzem, hogy ebben a csapatban ez Tibinek illő feladat. Amikor az OB-1-be kerültem, ő már befutott játékos volt. Normálisnak éreztem, hogy átadom a tisztséget, s ez nekem is könnyebbséget okozott. Úgy is fogalmazhatok, hogy „helyreállt a rend”, én pedig a jövőben még komolyabban tudok a játékra koncentrálni. Tibi a csapatkapitányi szerepben egyszer már „bevált”, ezért ezt a megoldást tartottam optimálisnak. Az én számomra ez abszolút nem jelent presztízsveszteséget, nem lettem kevésbé fontos tagja a csapatnak, egyszerűen csak most ez a poszt visszakerült a helyére, oda, ahol két éve volt.

 

Benedek Tibor a vlv.hu-nak: 

 

Örülök, hogy én lehetek ismét a csapatkapitány, ez nagyon nagy megtiszteltetés. Az örömöm attól teljes, hogy ez a váltás Kásának nem jelent semmiféle problémát. Nagyon szerettem ezt a feladatot, úgy érzem, alkalmas is vagyok rá és valószínűleg Kása is alkalmasnak tartott, ezért adta át.

8 régi hozzászólás

Gyula hozzászólása
Gyula19290
2009.03.02. 23:23

Ezeket a hozzászólásokat és cikket én csak most olvastam először, most jóval Peking után! Kívánom, hogy így utólag minden döntés és hozzászólás ennyire beváljon, mint ez!

Tamás hozzászólása
2007.03.31. 14:09

Igazi profihoz méltó döntés volt Kása. Tibor nagyon jó csapatkapítány, és nagyon jó játékos. Mindkettőtőknek sok sikert és jó egészséget. Hajrá MAGYAROK VELETEK VAGYUNK!

H.Gyuri hozzászólása
2007.03.16. 18:38

Nemcsak szakmai tudásukat, de intelligenciájukat is jól jellemzi ez a történet. Ilyen felfogással csak győzhet ez a csapat.

Regi hozzászólása
2007.03.14. 08:06

A lehető legjobb döntés volt! Kása jól értékelte a helyzetet, a Tibi érezhetően nagyobb vezér. Mindent a cél érdekében. Hajrá csapat! Irány a győzelem!

Gia hozzászólása
Gia34
2007.03.10. 15:34

A "nagyok" nem azzal emelkednek ki a többi közül, hogy karitatívan lemondanak a tisztségükről, hanem azzal, hogy bebizonyítják alkalmasak annak betöltésére! Furcsa döntés, nem is igazán értem. De a lényeg, hogy jól tudjanak együtt dolgozni.

Mpalma hozzászólása
2007.03.09. 12:09

Két igazi sportember számára ez nem jelenthet gondot, úgy gondolom mindkettőjük számára a győzelem és a jó helytállás a lényeg, ahogy ezt tőlük megszokhattuk. Sok sikert a csapatnak, izgulunk értetek!!!!!!!!! Hajrá magyarok!!!!!!!!!!!!!!

Gabi hozzászólása
2007.03.09. 11:07

Gratulálok Kásának és persze Tibornak is! De a Tamásnak mindenekelőtt! Hajrá a Vébén! Ti vagytok a legjobbak! Üdv, Gabi

Búvár hozzászólása
2007.03.08. 22:23

Várgató döntés volt. :) Csapatkapitányhoz illő húzás volt Kásától... A lényeg, hogy mindketten utaznak és a magyar válogatott nyerjen! :D HAJRÁ MAGYAROK!!!