FACEBOOK

Meghívást kapott az USA-ba a magyar válogatott

Meghívást kapott az USA-ba a magyar válogatott
hozzászólás, 2020.07.20.

Csendes időszak zajlik a válogatottaknál, Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal újra és újra a klubcsapatok edzőmeccsein találkozunk. Legutóbb megkérdeztük, lehet-e már tudni a következő összetartás idejét.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Pontos időpont még nincs, de szeretném, ha ősszel néhány napra találkozhatnék a keret tagjaival. Hogy ezek az edzések pontosan mikor lesznek, azt az új szezon OB1-es sorsolása után jelöljük ki, figyelembe vesszük ugyanis, hogy a válogatott játékosok mikor kerülnek szembe nehéz ellenfelekkel a klubjukban.

A versenynaptár egyébként alakul, a szezon zsúfolt lesz, mint mindig. A LEN már kijelölte a nemzetközi klubtornák versenynapjait, most a FINA döntését várjuk arról, hogy a Világliga elhalasztott mérkőzései milyen napokra kerülnek. 


- A rotterdami olimpiai kvalifikációs torna tervezett időpontja 2021. február 14-21. Erre az időszakra tervezel valamit?

- Kértem a bajnoki naptár készítőit, hogy hagyjanak szabad időpontokat erre az időszakra még akkor is, ha mi nem leszünk érintettek a tornán, hiszen a kvótánk már megvan. Ez nemcsak a válogatott összetartása miatt, hanem azért is indokolt, mert a magyar klubokban szerepelnek olyan vízilabdázók, akik el kell, hogy menjenek Rotterdamba, emiatt hiányosak lennének a klubcsapatok - montenegrói, görög és kanadai válogatott játékosokról van szó.

Februárban tehát három hétre megáll majd a magyar bajnokság. Természetesen ezt az időszakot igyekszünk kihasználni a válogatott együttlétére, a közös felkészülésre. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a többi szövetségi kapitánnyal, s szerettem volna ezt a februári időszakot most egy távolabbi helyszínen tölteni, így vetődött fel, hogy az Egyesült Államok csapatával készüljünk. Meghívást kaptunk tőlük a 2021. február 9. és 18. közötti időszakra szólóan, helyszínt még nem jelöltek ki, több térség is szóba jöhet, elsősorban Kalifornia, ahol a legfőbb bázisuk van. A program még nem alakult ki, nagyon reméljük, hogy az év elején olyan egészségügyi viszonyok lesznek, hogy a közös felkészülés terve megvalósítható lesz.

Kétkapus edzőmeccseket tervezünk - az amerikaiaknak a szerbekkel és a horvátokkal közös korábbi edzőtáborozásainak "mintájára".  A "hagyományos" kétkapukon kívül várhatóan olyan közös gyakorlások is lesznek, amelyeken meccshelyzeteket, emberelőnyös-emberhátrányos szituációkat fogunk gyakorolni, illetve nagyon örülnék ha néhány hivatalos mérkőzést is játszanánk majd.

Én azt szeretném, hogy ez ne csak egy 9 napos program legyen, hanem kicsit meg tudjuk nyújtani, előtte-utána ott legyünk pár napot, akár más helyszíneken, magunkban, így az utazással együtt kéthetes útról lenne szó. 

- Köszönöm a tájékoztatást.

Címkék:
Märcz Tamás