FACEBOOK

Jászberényi Gábor 38 évesen visszaszáll a vízbe, az Eger kapusa lett!

Jászberényi Gábor 38 évesen visszaszáll a vízbe, az Eger kapusa lett!
hozzászólás, 2020.07.17.

Amikor Jászberényi Gábor egy éve kiszállt a medencéből és a ZF Eger kapusedzője lett, elmondta, hogy már a Montpellier, majd a Tatabánya is felajánlotta neki: búcsúmeccset szervez a tiszteletére. Ő azonban ezt elhárította, mondván, még nem érzi úgy, hogy befejeződött a pályafutása. Jasunak igaza lett, mostantól ismét OB1-es csapatban véd, az új Eger kapusa - edzői munkájának folytatása mellett. Pénteken bemutatták az új egri női és férfi csapatot. A klub szakmai igazgatója Biros Péter, a női csapat vezetőedzője Szilágyi Péter, a férfi csapaté Petrovai Márton.


JÁSZBERÉNYI GÁBOR a vlv-nek:

- Új csapat épül Egerben, elsősorban helyi erőkre, fiatalokra támaszkodva, s úgy alakult, hogy Krémer Balázzsal ketten leszünk kapusok ebben az évben. Azt mondtam, érzek magamban annyit, hogy ha kell újra összekapjam magam. Érdekes, hogy amikor Franciaországból 2016-ban, 34 évesen hazatértem és a Tatabányához szerződtem, titkon reméltem, hogy egyszer még védeni fogok az Egerben, most ez is összejön. 

Tatabányán voltak jó és rossz meccsek, az Eger nyilván más kategória volt ebben az időszakban. Később lemondtam a játékoskarrier folytatásáról, tavaly visszavonultam és Egerben lettem kapusedző. Azért a játékot sem hagyta teljesen abba, végig védtem az Eszterházy Főiskola  OB1B-s csapatában. A kicsiknél is rendszeresen bementem a vízbe, nehogy azt mondják: onnan a partról könnyen beszélek...

Mostantól teljes intenzitással edzek, emellett segítek Petrovai Marcinak, amiben tudok, az utánpótlás képzésében is folytatom a munkát és a női csapatnál is ellátom a kapusedzői feladatokat. 

Egyébként tavaly is gyakran edzettem a nagy csapattal, ha nem is a régi intenzitással, hiszen csupán a szinten tartás volt a cél, mégpedig azért, mert - ez nem annyira közismert, - nevezve voltam az Eurokupa-tornára is. Most megtörténik a visszatérés, a jövő héten kezdődő Magyar Kupa-versenysorozatban biztosan szerepet kapok kapusként.



Krémer Balázs fog többet védeni, én igyekszem biztos hátteret nyújtani - amellett, hogy az edzője vagyok. Kicsit hasonló ez a helyzet ahhoz, amit a Fradinál láthatunk: Vogel Soma mellett ott van a rutinos Gárdonyi András, aki bármikor bevethető. A most kezdődő szezonban nyilván mások lesznek a fontos meccseink, mint eddig, de az biztos, hogy sok mérkőzésünk lesz, megosztjuk majd a feladatokat.


Az Egri Vízilabda Klub férfi csapatának 2020/2021-es kerete:

Krémer Balázs, Bögös Zsombor, Sántavy Máté, Baksa Benedek, Kovács Gábor, Török Béla, Lőrincz Bálint, Lőrincz Ákos, Rádli Rajmund, Telegdy András, Nikola Murisic, Szalai Gábor, Szőke Ákos, Sári András, Gólya Noel, Tymchyna Máté, Dóczi Márton, Hajdú Botond, Jászberényi Gábor.

Vezetőedző: Petrovai Márton
Másodedző: Jászberényi Gábor
Technikai vezető: Bauer Ákos


Az Egri Vízilabda Klub női csapatának 2020/2021-es kerete:

Kékesi Borbála, Podlovics Anna, Bódi Fruzsina, Katona Zsófi, Horák Zsófia, Hertzka Orsi, Pintér Anna, Czigány Dóra, Kiss Alexandra, Menczinger Kata, Szilágyi Szabina, Párkányi Réka, Szmodics Viktória, Gálicz Zsófia, Dobi Dorina, Molnár Daniella

Vezetőedző: Szilágyi Péter
Technikai vezető: Csóka Patrik