FACEBOOK

Strandközönség előtt kétkapuzott a Debrecen és a Szolnok

Strandközönség előtt kétkapuzott a Debrecen és a Szolnok
hozzászólás, 2020.07.11.

Hírverő meccset játszott a Debrecen és a Szolnok szombat délután a debreceni Nagyerdő nemrégiben átadott új létesítményének területén, az Aquaticum Debrecen Strandon. Helyszíni tudósításunk:


A szolnokiak az egész napot a cívisvárosban töltötték, zárt kapuk mögött már délelőtt négy negyedes, "rendes" edzőmeccset játszottak a DVSE csapatával. Rövid pihenő után a júniusban megnyitott Aquaticum Debrecen Strandon találkoztak a csapatok.

A jó idő kedvezett a szervezőknek, akik közönségcsalogató, sportágnépszerűsítő gálameccset terveztek. A kánikulában rengetegen látogattak ki a strandra, sokan már a pályaátalakítást is érdeklődve figyelték, eközben a rendezők hangosbemondón igyekeztek még több embert az úszómedencéhez csalogatni. A 16.30-kor kezdődő meccsre végül népes tömeg gyűlt össze. Noha lelátó nem állt a szurkolók rendelkezésére, mindenki feltalálta magát, egyesek a fűből, míg mások a medence széléről nézték az összecsapást.

A szervezők mindent bevetettek annak érdekében, hogy minél érdekesebb és szórakoztatóbb legyen a mérkőzés; a játékidőt lerövidítették, 4x5 perces meccset játszottak, egy szpíkerr pedig végig közvetített, elmagyarázta mi történik a medencében, s hogy milyen ítéletet és miért hozott a játékvezető. A két csapat szemmel láthatóan élvezte "strandvízilabdát", különleges megoldásokkal próbálták szórakoztatni a közönséget. A gálameccs 11:11-es döntetlennel zárult, a mérkőzés utolsó percében már egyre több játékos tűnt fel a vízben, majd a lefújás után mindenki beugrott még pár percre hűsölni.

A mérkőzést követően a DVSE utánpótlás-játékosai tartottak látványos bemutató edzést az érdeklődőknek. 


Nagy Anita/DVSE képei


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vzetőedző a vlv-nek:

- Úgy tudom ma két meccset játszottatok a Debrecennel, délelőtt még közönség nélkül normál játékidőben kétkapuztatok egymással, az a meccs hogy sikerült?

- Jó volt. Ahogy már többször is említettem, nekünk, a Szolnoknak, de szerintem nem csak nekünk, hanem a többi csapatnak is hasznosak ezek a kétkapuk, mert a játékosok régóta nem játszottak. Ez a legjobb edzés! Jól sikerült a délelőtti kétkapu is, a délutáni inkább gálaszerű volt, de összességében elégedett vagyok az egész nappal.

- Olyan eddig a csapat, amilyenre számítottál? Azt hozták ma a fiúk, amit vártál tőlük?

- Még mindig nem teljesen olyan a csapat, amilyet látni szeretnék, de még nagyon az elején vagyunk. Mindannyian jó irányba haladunk, remélem minél hamarabb minden játékos arra a szintre kerül, amit elvárok tőle.

- Mit szólsz a délutáni gálameccs helyszínéhez, a nemrégiben megnyitott nagyerdei strandhoz?

- Nagyon tetszik a strand, sok szép uszodában jártam már életem során, ez is nagyon szép helyszín sok csúszdával, nekem tetszik, úgyhogy a fiamat is elhoztam magammal.

- Köszönöm szépen, további sikeres felkészülést kívánok!

- Köszönöm!


MIROSZLAV BAJIN (Debreceni VSE) vezetőedző a vlv-nek:

- Szervusz, Miroszlav! Ma délután nagyon jó hangulatú gálameccset játszottatok a Szolnokkal, viszont délelőtt, még közönség nélkül a Sportuszodában kétkapuztatok egymással, normál játékidőben. Hogy látod, hogy sikerült a két meccs?

- Szia! Igen, délelőtt érkezett a Szolnok, és úgy beszéltük meg, hogy két mérkőzést játszunk. Azért döntöttünk így, mert hamarosan jön a Magyar Kupa és utána a bajnokság, amelyek során szintén hétvégén lesznek a meccsek. Normális esetben most abban a periódusban lennénk, amikor a játékosok kapnak egy hosszú hétvégét, mert egyébként nagyon nehéz munkát végzünk hétfőtől péntekig. Mivel azonban két hét múlva már kezdődik a kupa, szeptemberben pedig a bajnokság, megbeszéltük Zsilével, hogy szombaton legyen a kétkapu, hogy a játékosok hozzászokjanak újra a hétvégi meccsekhez.

- Hogy jött az ötlet, hogy a második mérkőzést a nagyerdei strandon játsszátok?

- Nagyon szerettük volna, ha sikerül kihozni ide az új strandra egy gálamérkőzést. A vízilabda gyönyörű játék, itt a strandon sokkal közelebb lehettek hozzánk a szurkolók, jobban látták, hogy mi történik. Az viszont most is kiderült, hogy sokan még mindig nem tudják mi zajlik pontosan a vízben, a víz alatt. Szerintem így, hogy végig szpíker közvetítette a mérkőzést, magyarázta, hogy éppen mi történik a vízben, sokkal érthetőbb lett a játék. Szerintem ezekkel a megoldásokkal közelebb lehetne hozni a szurkolókat ehhez a sporthoz. Remélem, hogy a következő szezonban is sikerül megrendeznünk valamilyen hasonló gálamérkőzést.

- Mit gondolsz a csapat játékáról?

- Délelőtt, amikor tényleg komoly meccset játszottunk, látszott, hogy tényleg másik dimenzió az, amit a Szolnok képvisel, tele vannak szupersztár játékosokkal, s a hozzáállásuk is nagyon jó. Az én csapatom is nagyon akar, de nekünk egy célunk van a bajnokságban, hogy sikerüljön bent maradni az első osztályban. Úgy láttam, hogy az első negyed után összeszedtük magunkat, sikerült gólokat lőni, látszódott az is, hogy a Szolnok komolyan vesz minket és ők is idegesek voltak, mikor gólokat kaptak. Volt az ő oldalukon is pár hiba, amit mi kihasználtunk, de nagyon-nagyon messze vagyunk még attól, amit szeretnénk játszani és képviselni a vízben, szóval még kell egy kis idő.

- Köszönöm szépen, sikeres felkészülést kívánok!

- Köszönöm!

Vona Lilla