FACEBOOK

A Vasastól igazolt kapust az OSC!

A Vasastól igazolt kapust az OSC!
hozzászólás, 2020.07.06.

Megtörve az "átáramlás" egyirányúságát, Dévai Kristóf a Vasastól az OSC-hez igazolt. A 22 éves kapust az okokról kérdeztük.


DÉVAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Valóban furcsa, érdekes ez a szituáció - így alakult. Nem gondoltam, hogy Burián Gerivel még egy csapatban fogok játszani - mi együtt nevelkedtünk -, de örülök, hogy ez megadatik és nagyon várom ezt az évet!

- Hogy történt az átigazolásod? 

- Varga Dani keresett meg, aki elmondta, hogy az OSC kizárólag magyar játékosokból épít új csapatot és Lévai Marci mellé szeretnének második számú kapusnak szerződtetni. Mivel a Vasassal nem volt élő szerződésem, nem úgy, mint két ottani kapustársamnak, Csoma Kristófnak és Korom Daninak, ráadásul, ugye, az OSC-től Braniszlav Mitrovics is átigazolt, nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen, amikor Dani hívott... 



- Mennyi időre szól a szerződésed?

- Egy évre.

- Kérlek, pár mondatban mutasd be az eddigi pályafutásodat!

- A Honvédban kezdtem, de még gyermek-korosztályosként átmentem a Vasasba és azóta végig ott vízilabdáztam. Így azt mondhatom, hogy a piros-kékeknél nevelkedtem, nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak. Az elmúlt két évben a felnőtt csapat tagja voltam, előtte is a bő keretben számoltak velem, de akkor még a másodosztályban szerepeltem rendszeresen. 



- Miért lettél kapus?

- Még a Honvédban, Felkai Laci bácsi állított be a kapuba, valószínűleg azért, mert mezőnyben nem voltam elég tehetséges, nem is szeretek verekedni, a kapuban viszont "megragadtam". 

- 22 éves vagy. Mi a terv? Ezt az évet mire szánod?

- Fel szeretném építeni magamat Marci mellett, rengeteget akarok tanulni Kósz Zolitól és persze, sikereket szeretnék elérni ezzel a csapattal. Személy szerint a fejlődés - ez a terv.

- A hosszabb távú elképzeléseid? Megfordul a fejedben a válogatottság?

- Úgy vagyok ezzel: ahogy az élet hozza. Az biztos, hogy én végzem a munkámat, beleteszek mindent, ami bennem van, aztán majd kiderül, hogy ez mire elég.



- Kapusnak lenni különleges világ, ezt mindenki tudja. Neked is van ezzel kapcsolatban külön "saját érdeklődési köröd"? Elemzed az ellenfelek játékát, hogy hova lőnek leggyakrabban, foglalkozol így a póló részleteivel?

- Most már igen. Volt egy időszak, amikor abbahagytam az ilyen elemzéseket, mert hiába készültem fel egy-egy játékosból, kínosnak éreztem, hogy ellenkező irányba vetődtem az "elmélet alapján", mint ahova jött a lövés. Aztán sikerült feldolgoznom, hogy miként is kell kezelni az ilyenfajta felkészülést és most már talán azt is mondhatom, hogy megismertem a magyar mezőny játékosait, szerintem használni is tudom majd az így megszerzett tudást.

- Az OSC szinte biztosan indulni fog nemzetközi kupában is, sok meccs lesz, tudod-e előre, hogy mennyi játéklehetőséget kapsz?

- Nem, az a biztos egyelőre, hogy Marci az első számú kapus és nekem folyamatosan olyan állapotban kell lennem, hogy ha szükséges, be tudjak ugrani a helyére. Remélem, hogy a kisebb jelentőségű meccseken így is kapok játéklehetőséget, nagy bennem a bizonyítási vágy - meglátjuk, hogy alakul.

- Köszönöm a beszélgetést és sikeres szezont kívánok!


Bródy György-díj, a 2019-es Komjádi Kupa legjobb kapusa: Dévai Kristóf (fotó: vlv)