FACEBOOK

KSI-Kanizsa 9:10 - A KSI jutott az OB1-be

KSI-Kanizsa 9:10 - A KSI jutott az OB1-be
hozzászólás, 2020.06.27.

Drámai csata volt, a Kanizsa háromgólos hátrányból fordított, már hárommal is vezetett, aminek alapján szinte már az OB1-ben érezhette magát, a vége azonban csak egygólos győzelem lett, így a KSI-nek maradt egy gólnyi előnye, s visszatérhet az első osztályba.


Az 1. mérkőzésen történt

2. mérkőzés az OB1-be jutásért

KSI-Kanizsa 9:10 (4:1, 2:2, 1:5, 2:2)

G.: Bóbis B., Pető 2-2, Dávid Z., Schmölcz, Csapó, Bihácsi, Vékony, ill. Dobay 3, Rábavölgyi 2, Vadovics Á., Salamon A., Szilvasán, Hőna, Simon A.

A KSI 20:19-es összesítéssel nyerte a párharcot.

A meccs részvevői emlékérmeket, a győztesek emlékserleget vettek át a találkozó után a szövetség elnökétől, Vári Attilától.

VLV-VIDEÓK:


Ludányi Kadosa a vlv-nek

- Összességében elveszítettétek ezt a csatát, de minden gratulációt megérdemeltetek. Nagyon szorossá tettétek a végére. Hogy értékeled a mait?

- Kicsit belealudtunk az elején a mérkőzésbe. Az első két negyedben teljesen az ellenkezőjét csinálták a fiúk, mint amit megbeszéltünk. Ilyen hátrányból felállni a KSI ellen nagyon nehéz. Nekünk ez sikerült. Talán egy pár percig meg is volt a meccs, vezettünk három góllal, de több kulcsjátékosunk elhagyta a medenceteret ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon nehéz volt a végét tartani és nem is sikerült sajnos.

- Mi lesz most? Milyen a jövőtök? Háromszor próbálkoztatok, gondolom, hogy nem adjátok fel.

- Ez nem rajtunk fog múlni, elég nehéz helyzetben vagyunk. Sok mindent tudnék itt elmondani a körülményekről - nem a miénkről, hanem a vízilabdáéról. Ha a vízilabda bajnokságát az szolgálja, hogy az a csapat, akitől mi ma kikaptunk - ma nem kaptunk ki -, összesítésben kikaptunk, nem fog jövőre az OB1-ben játszani. szíve-lelke legyen ennek arra, aki így döntött. (Ludányi Kadosa itt arra céloz, hogy a KSI nem a szombati keretével lesz OB1-es, mert a csapatból sokan máshol folytatják - a szerk.) Mi további erősítéseket hajtottunk volna végre vagy hajtottunk végre, majd kiderül, hogy mi lesz. Komoly OB1-es játékosállománnyal rendelkeztünk volna jövőre. Nem kaptuk meg ezt a lehetőséget, meglátjuk. Éljen a KSI ezzel a lehetőséggel, gratulálok nekik. 

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Horváth János a vlv-nek

- Szervusz Jani! Először is gratulálok az OB1-be jutáshoz! Mondtam itt a többieknek is, hogy kicsit talán nehezebben ment, mint – gondolom - te számítottál rá. Bár a nagykanizsaiak is magabiztosak voltak, úgy gondolták van esélyük és sikerül nekik. Hogy értékeled a két napot összességében?

- Úgy gondolom, hogy ez egy férfias küzdelem volt. Az egész éves teljesítményünk alapján, én úgy gondolom, megérdemeljük az OB1-et. Ez volt az egyetlen vereségünk az évben, tizenhét meccset nyertünk az alapszakaszban. Nyilván ez egy érdekes szitu volt, hogy a vírus után mi játszhattunk egy ilyen, tulajdonképpen gálamérkőzés jellegű párharcot itt, a magyar vízilabda bölcsőjében. Ez mindenképpen egy katarktikus, felemelő élmény volt a játékosoknak is, és nekünk, edzőknek is.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy kiérdemeltük azt, hogy jövőre mi szerepelhetünk a világ legerősebb bajnokságában. Nyilván vérmes reményeink nincsenek, ugyanakkor minden mérkőzésre úgy fogunk bemenni, hogy nyerni szeretnénk, még ha minimális esélyünk is van, és azt is ígérhetem, hogy minden egyes percét élvezni fogjuk ennek a jövő évnek! Óriási megtiszteltetés lesz ezeknek a gyerekeknek, hogy gyakorlatilag a példaképeik ellen játszhatnak és remélem, hogy hosszú távon profitálunk belőle. Már többször játszottunk a KSI-vel OB1-ben, évek óta ezt a szisztémát követjük, amit még Szívós Pista bácsi vezetett be. Ugye, azt sem szabad elfelejteni, hogy ebből a szisztémából több klasszisjátékos kinőtt, a teljesség igénye nélkül megemlíteném Kardos Gergelyt, aki felnőtt válogatott, BL-győztes, Kovács Gergőt, aki szintén felnőtt válogatott, a Szolnok játékosa, de mondhatnék még egy jó pár nevet. Úgyhogy ez a célunk továbbra is, hogy a magyar vízilabdát szolgáljuk és a magyar pólónak neveljük a tehetségeket.

- Lesz még igazolásotok?

- Nem tudom megmondani, nem tervezek igazából. A saját tehetségeinknek szeretném megadni a lehetőséget. Nem szabad elfelejteni, hogy van négy serdülő Európa-bajnokunk, akiket most nem mertem bedobni a mélyvízbe, mert ez a küzdelem azért túl férfias volt ahhoz, hogy őket itt "megmártsam", de őket mindenképp szeretném beépíteni a csapatba.

- Köszönöm szépen, gratulálok és sok sikert!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bóbis Botond a vlv-nek

- Bóbis Botondot köszöntön a VLV kamerája előtt. Egy kicsit izgalmasabban alakult ez a meccs, mint ahogy számítottatok rá, gondolom. Mi történt tegnap és mi történt ma?

- Körülbelül ugyanaz, sajnos a taktikai dolgokat. amiket megbeszéltünk, nem igazán tudtuk megvalósítani. Ennek sok oka van. Jó értelemben a Kanizsa se volt partner ebben, megnehezítették nagyon a dolgunkat. Nagyon kiélezett párharc volt a tegnapi és a mai is. Kettős győzelmet szerettünk volna, de így sikerült, a lényeg az, hogy a célunkat elértük.

- Ez volt most az utolsó meccsed a KSI-ben. Gondolom, hogy soha többet nem játszol már ebben a csapatban. Hogy búcsúztál? Hogy búcsúzol?

- Soha ne mondd, hogy soha, de egy ötéves korszak most lezárult. Éppen itt a mérkőzés előtt beszéltük, hogy fizikálisan nincsen fájdalmam, de a lelkem az nagyon fáj, mert tényleg nagyon sok mindent kaptam itt az edzőktől, egyenként is és a játékosoktól is és az egész milliő, úgy gondolom, hogy meghatározó lesz az egész életemben, további pályafutásomban is. Nagyon nehéz szívvel hagyom itt ezt az egészet. De innentől jön a profi karrier és arra kell koncentrálni.

- Jó bulizást mára!

- Köszönjük szépen! :-)

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-fotók