FACEBOOK

Méltó tiszteletadás, gondoskodás - ,,Lex Benedek,, jogszabály kerül az Országgyűlés elé!

Méltó tiszteletadás, gondoskodás - ,,Lex Benedek,, jogszabály kerül az Országgyűlés elé!
hozzászólás, 2020.06.21.

Három országgyűlési képviselő vasárnap olyan módosítási javaslatot nyújtott be a sporttörvényhez, amelynek értelmében kiskorú gyermek esetén az olimpiai bajnok özvegye megkaphatja a férje után az aranyérem utáni teljes életjáradékot. A kezdeményezés egyértelműen a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor családjának megsegítésére irányul.


Olimpiai bajnokok özvegye jelenleg akkor részesülhet a férje után (élete végéig) az olimpiai járadék 50 százalékában, ha a sportoló halálát megelőzően legalább 10 évig házastársként egy háztartásban éltek. Ezt az időtartamot öt esztendőre csökkenti a módosítási javaslat. Benedek Tibor családja szempontjából  különösen fontos az a változtatás, hogy amennyiben az elhunyt versenyzőnek kiskorú gyermeke van, akkor az ő nagykorúvá válásáig a járadék száz százaléka fizetendő ki özvegyi járadékként.

Ismert, hogy a csütörtökön, 47 éves korában elhunyt Benedek Tibornak és Epres Panninak két kiskorú gyermeke van, Mór három nap múlva lesz 13 éves, Barka pedig jelenleg tízéves.

A törvénymódosítást három fideszes képviselő, Bánki Erik, Szabó Tünde és Kocsis Máté jegyzi.

A TÖRVÉNYHOZÁS HONLAPJÁN MEGTEKINTHETŐ ELŐTERJESZTÉS (pdf)


Meghalt Benedek Tibor

In memoriam Benedek Tibor

Alexandar Szapics vallomása

Csendes megemlékezés ezrek részvételével a Margitszigeten

Recco városa elköszönt Benedek Tibortól