FACEBOOK

,,Ha tudtam volna, hogy ilyen sokáig élek, jobban vigyázok magamra!,,

,,Ha tudtam volna, hogy ilyen sokáig élek, jobban vigyázok magamra!,,
hozzászólás, 2020.06.16.

A címünkben idézett mondat akár Salamon Bélától is származhatna, de Salamon Ferenc mondta ma (2020. júnus 16-án), az MVLSZ székházában, amikor 90. születésnapja alkalmából köszöntötték őt a vízilabdasport irányítói.


Vári Attila rövid beszédében 70 évnyi pólós múltat köszönt meg az ünnepeltnek, aki a sportág különböző színterein állt helyt, miközben orvosként is komoly életutat járt be.

Salamon Ferencnek szép kivitelű, bekeretezett elismerő oklevelet nyújtott át a szövetség elnöke. A dokumentum szövege:


A Magyar Vízilabda Szövetség őszinte elismeréssel tekint Dr. Salamon Ferenc több mint hét évtizedes tevékenységének eredményeire a hazai és a nemzetközi vízilabda sport, valamint a sportdiplomácia területén. Mindazt, amit játékosként, játékvezetőként, sportdiplomataként tett, azt csak büszkeség övezheti. A legjobb élő példával mutat utat a mai fiataloknak a sport mellett a tanulás, a művelődés fontosságát igazolva. A vizes sportági hírességek csarnokának méltó tagjaként a magyar vízilabdasport nemzetközi elismertségének hirdetésében élen jár.

Vári Attila
a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke




Salamon Ferencet gyermekpezsgővel köszöntötték a jelenlévők, majd az ünnepi tortából kisebb tűzijáték "bontakozott ki", végül az ünnepelt saját kezűleg vágta fel a tortát, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség logója díszített.

Amíg az összejövetel tagjai a fogadásokon ilyenkor szokásos csevegésbe kezdtek, Salamon Ferenc kiment a szabad levegőre, hogy sorban nyilatkozzon a sajtó jelenlévő munkatársainak.

Megkezdte a következő 90 évet.

VLV-VIDEÓK:


Salamon Ferenc köszöntése - Vári Attila


Salamon Ferenc köszöntése - az ünnepelt válasza