FACEBOOK

Kanizsa-KSI és KSI-Kanizsa az OB1-ért - a jövő héten

Kanizsa-KSI és KSI-Kanizsa az OB1-ért - a jövő héten
hozzászólás, 2020.06.16.

Jövő csütörtökön és szombaton, oda-visszavágós párharcban dönti el a KSI és a Kanizsa, hogy melyikük indulhat a nyári Magyar Kupában és a következő bajnoki szezonban. Ezek lesznek az első mérkőzések azóta, hogy az MVLSZ előbb felfüggesztette, majd folytatás nélkül lezárta a 2019-20-as versenysorozatokat. A helyszín ikonikus: mindkét meccsnek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50 méteres medencéje ad otthont.


Mint korábban megírtuk, a szövetség Ügyvivői Testülete - az elnökségi tagok véleményét is figyelembe véve - úgy döntött, hogy az eredményhirdetés nélkül lezárt OB1/B-s bajnokság két éllovasa, a KSI és a Nagykanizsa páros mérkőzésen döntheti el a nyári Magyar Kupa és az ősszel kezdődő OB1-es szezon egyetlen "üres" helyének sorsát.

Az előzmény az, hogy az AVUS bejelentette: az OB1-től visszalép, legközelebb a másodosztályban indítja csapatát.

A szövetségi döntés szerint a páros mérkőzést június végéig kell megrendezni, azokon a két csapatnak a 2019-2020-as bajnokságra nevezett játékosai vehetnek részt.

A párharc versenykiírását még nem ismerjük, de a szövetség versenynaptárában megjelent a két meccs:

1. mérkőzés

Június 25., csütörtök

19.00 Kanizsa-KSI
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

2, mérkőzés

Június 27., szombat

19.00 KSI-Kanizsa
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

A feljutásról a két mérkőzés összesített eredménye dönt.


A KSI 2019-20-as kerete:

Tóth Bence, Dávid Zoltán, Bóbis Botond, Némethy Dániel, Leposa Dávid, Mucskai Tamás, Schmölcz Norman, Pető Attila, Dubinák Szabolcs, Bihácsi Bece, Grieszbacher Márk, Lantos István, Tóth-Gili Tamás, Vékony Ákos, Gábor Lőrinc, Bede Marcell, Keszthelyi Attila, Berényi Balázs, Mészáros Márk, Nagy Ákos, Szabó Bence, Szalai Péter Miklós, Csapó Ádám, Gercsó Zsombor, Szalai Márk Gábor, Danka Benedek, Országh Mihály.

Vezetőedző: Horváth János 

A KSI az OB1/B-s bajnokság megszakításakor az alapszakasz B csoportjának élén állt. Valamennyi addigi meccsét megnyerte, legszorosabb két mérkőzése a Fradi elleni idegenbeli és a Kaposvár elleni hazai négygólos győzelem volt.

(Forrás: MVLSZ)


A Kanizsa 2019-20-as kerete:

Simon Adrián, Major Martin, Szilágyi Attila, Rábavölgyi Zsombor, Petrák Kevin, Dobay Gergely, Dobay Péter, Mocsári Máté, Pelle Balázs, Szilvasán Patrik, Vadovics Ákos, Bendes Viktor, Hőna Dávid, Salamon Attila, Balli Kristóf, Leposa Gábor, Kaszper Gábor.

Vezetőedző: Ludányi Kadosa

A Kanizsa két éve az UVSE-vel, tavaly pedig a Vasassal szemben maradt alul a feljutásért vívott osztályozón.

A csapat most az OB1/B-s alapszakasz B csportját vezette, eggyel kevesebb meccset játszott a KSI-hez képest: 16 mérkőzéséből 15-öt megnyert, a Szolnoki Dózsa ellen idegenben 8:8-as döntetlent játszott.

(Forrás: MVLSZ)