FACEBOOK

Filipovics edzésbe állt Szolnokon - vízbe ugrás előtt nyilatkozott a vlv-nek

Filipovics edzésbe állt Szolnokon - vízbe ugrás előtt nyilatkozott a vlv-nek
hozzászólás, 2020.06.15.

Filip Filipovics vasárnap megérkezett Szolnokra, rendezte a kötelező formaságokat, hétfő reggel pedig csatlakozott új csapatához, immár szolnokiként ugrott a medencébe. Első itteni edzése előtt válaszolt a vlv kérdéseire.


FILIP FILIPOVICS a vlv-nek:

- Először is: köszöntelek Magyarországon!


- Köszönöm.

- Az átigazolási időszak egyik szenzációja volt a Szolnokra igazolásod. Hogy történt ez? Amikor a Pro Reccótól távoztál, olyan híreket lehetett hallani, hogy valószínűleg spanyol vagy francia csapatban folytatod.

- Igen, valóban volt szó más csapatokról is, de végül a legkonkrétabb ajánlatot a Szolnoktól kaptam.

- Milyen emlékeid vannak a magyar vízilabdasportról, hogy vélekedsz a sportág jelenlegi magyarországi helyzetéről?

- Természetesen nagyon pozitívak az emlékeim. Végig képben voltam az elmúlt évek során azt illetően, hogy mi zajlik Magyarországon, milyen a bajnokság. Kifejezetten várom már, hogy egy jó csapatban, a Szolnokban én is szereplője legyek az itteni pólóéletnek. Nagyon tisztelem a magyar vízilabdát, szeretném, ha itt is bizonyítani tudnék, mert véleményem szerint az itteni a legjobb bajnokság Európában és nemcsak most, hanem - mondhatjuk - ez már az utóbbi tíz évben így volt.



- Nyilván ismered a leendő csapattársaidat és nemcsak a honfitársakat. Milyen lesz az új csapatod?

- Persze, mindenkit ismerek, van akit csak látásból, de ez most megváltozik. Hiszem, hogy jó csapat leszünk. Ehhez nyilván kell egy kis idő, de biztos vagyok abban, hogy jól fogunk szerepelni, az pedig nem lehet kétséges, hogy a maximumunkat nyújtjuk majd.

- Jelen pillanatban a Fradi tűnik továbbra is a legerősebb csapatnak Magyarországon. Elképzelhetőnek tartod, hogy a bajnoki címet megszerezzétek előttük?

- Természetesen. Hiszek abban, hogy esélyünk lehet a trófea megszerzésére. Nagyon hosszú a szezon, bízom abban, hogy mindenkivel jó meccseket tudunk  majd játszani. Azért igazoltam Szolnokra, hogy segítsem a csapatot abban, hogy minden fronton jól szerepeljen.

- Mennyire lesz furcsa, hogy az a Zsivko Gocics lesz az edződ, aki a szerb válogatottnál elődöd volt a csapatkapitányi pozícióban, s akivel rengeteg meccset játszottál egy csapatban?

-  Egyrészt profi játékos vagyok, de a kérdésedben szereplő helyzet azért sem jelent problémát, mert nagyon jól ismerjük egymást nemcsak a vízben, hanem a parton is, emellett mindig jó viszonyban is voltunk. 

- Jó munkát kívánok, várjuk a bemutatkozást, a meccseidet a Szolnok színeiben!