FACEBOOK

Maro Jokovics, Angelosz Vlahopulosz, Gyorgye Lazics a Bresciában!

Maro Jokovics, Angelosz Vlahopulosz, Gyorgye Lazics a Bresciában!
hozzászólás, 2020.06.08.

Az olasz élmezőny markáns csapata, a Brescia szép csendben olyan építkezést hajtott végre, amelynek eredményeként eséllyel veheti fel a versenyt a világ legjobbjaival. Vasárnap este Maro Jokovics szerződtetését jelentették be.


A hírt a klub honlapja tette közzé, szenzációként tálalva a horvát olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, Európa-bajnok szerződtetését.

A balkezes Maro Jokovics az Olympiakosztól érkezik, korábban a Jug Dubrovnik játékosa volt. Harminckét éves.

A második legerősebb olasz klub játékoskeretének vérfrissítése mögött egy tehetős szponzor, Alessandro Frapporti áll. Az eddig közölt igazolások valóban szenzációsak: Jokovicsot megelőzően belelentették Vincenzo Dolce (Sportmenedzsment) Edoardo Si Somma (Pro Recco), Niccolo Gitto (Metanapoli) szerződtetését, s azt is, hogy Gyorgye Lazics Szolnokról érkezik Bresciába, továbbá az Egert viharos körülmények között elhagyó Angelosz Vlahopulosz szintén Alessandro Bovo játékosa lesz.

A Brescia csapata tavaly még a final eight szereplője volt, a 2019-20 as szezonban selejtezőre kényszerült és annak utolsó szakaszában - nem kis meglepetésre - páros mérkőzésen alulmaradt a Sintez Kazannyal szemben, így nem volt ott a fótábla végül félbe szakított küzdelmeiben. (Az Eurokupába "estek vissza", ahol az elődöntő első meccsén, hazai pályán 6:3-ra legyőzték az Egert, a visszavágót pedig már elsöpörte a koronavírus-járvány, a tornát végső eredmény nélkül lezárta a LEN.)

A klubvezetés képviselői Jokovics leigazolásának bejelentésekor nyíltan kimondták:  most már bármilyen cél elérésére képesek lehetnek.