FACEBOOK

Kardos Gergely Franciaországba szerződött

Kardos Gergely Franciaországba szerződött
hozzászólás, 2020.06.05.

A válogatott keret tagja, Kardos Gergely egy évre a francia Douai csapatához szerződött. A játékosnak még egy évre szóló megállapodása volt az Egerrel, de ott - már a kormányzati segélycsomag megérkezése után - nem tartottak igényt arra, hogy maradjon.


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- A következő szezonban a Douai játékosa leszek.

- Hol van ez a város és mit kell tudni a csapatról?

- Párizstól 200 kilométerre található. A csapat idén a középmezőnyben szerepelt, de a következő bajnokságban a dobogós helyek valamelyikét szeretnék elérni, hogy utána az Eurokupában is megmérettethessék magukat.

- Kik játszanak ott, van-e ismert név?

- Megmondom őszintén egyelőre nem nagyon ismerem a játékosokat. Több fiatal francia tehetség mellett van két válogatott kerettagjuk, két kanadai és egy szlovák válogatottjuk, valamint egy horvát srác, akivel valószínűleg találkoztam már, mert velem egykorú.



- Kérdezhetlek arról, hogy hogy váltál el Egertől, ahova nagy reményekkel szerződtél egy évvel ezelőtt?

- Ez érdekes történet és el kell, mondjam, óriási hiányérzet maradt bennem mind az eredményeket illetően, mind pedig magával a klubbal kapcsolatban. Meg szeretném köszönni a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolónak, hogy gyorsan befogadtak. Nagyon sajnálom, hogy jövőre önhibámon kívül nem tudok náluk játszani. Nehéz beszélni erről. Volt még egyéves szerződésem, de a klubvezetés azt közölte, hogy a mentőcsomag ellenére nem tud megtartani, szabadon mehetek máshová. A játékostársakkal is jó baráti viszonyt alakítottam ki, ezért is sajnálom, hogy szétszéledt a csapat, jó társaság jött össze, sokra vihettük volna szerintem.

- Hogy jött a francia szerződés, tudom, hogy több ajánlatod is volt.

- Igen. Nehéz volt a döntés. A fő szempont végül az volt, hogy egy viszonylag jó bajnokságban húzóember lehetek a csapatomban. Boldog vagyok, óriási kihívás előtt állok, új közeg, új kultúra, új nyelv. Biztos, hogy az első időszakban lesznek gondjaim, de meg fogom oldani azokat.



- Mostanában olyan hírek jönnek, amelyek szerint Franciaországban mintha kezdene nagyon beindulni a vízilabda, fantasztikus igazolásokat hajtott végre a Marseille és a Strasbourg is, ez egyfajta hullám, ennek hatása érezhető a többi klubnál is?

- Igen, mint hogyha valóban nagyobb erők álltak volna a vízilabda mögé, a Marseille tényleg "bevásárolt", Prlainovics is náluk fog játszani. Várható, hogy évről évre egyre színvonalasabb lesz a francia bajnokság, valószínűleg mindez már a 2024-es párizsi olimpia "előszele".

- Mi van a válogatottsággal? Ott azért kicsit el leszel dugva...

- Igen, egy kicsit el leszek dugva, de beszéltem Tomival (Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal - a szerk.) erről és ő abszolút megnyugtatott, azt mondta, hogy ugyanúgy számít rám a jövőben is, mint eddig.



- Mikor kezdesz kint?

- Augusztus elején-közepén, az edző még nem tudta megmondani a kezdés pontos időpontját. Az új bajnokság indulása előtt hat héttel startol majd az alapozás.

- Gondolom, most jönnek a franciaórák... Hogy intézed, magántanár lesz vagy beiratkoztál egy tanfolyamra?

- Magántanárral kezdem az órákat a jövő héten. Nagy könnyebbség, hogy édesanyám nagyon jól beszél franciául, ő is segíteni fog...

- Sok sikert kívánok!


Yann Clay a Douai vezetőedzője Kardos Gergely szerződtetéséről a france-waterpolo.fr-nek:

"Nemzetközi szintű kapus, valódi hozzáadott-értéket jelent a csapatunk számára. Remélem, hogy sikerül kivívnia a helyét az olimpián szereplő magyar válogatottban. Fiatal, tehetséges és várhatóan könnyen beilleszkedik majd fiatalokból álló csapatunkba."

A legnagyobb francia vízilabdás honlap összeállítást is közzétett Kardos Gergely védéseiből: