FACEBOOK

Kovács István: ,,Filipovics a látókörünkbe került,,

Kovács István: ,,Filipovics a látókörünkbe került,,
hozzászólás, 2020.06.02.

Futótűzként terjedt el kedden reggel egy szerbiai sajtóinformáció, amely szerint Filip Filipovics, a Pro Reccótól 9 szezon után távozó balkezes szerb vízilabdázó valószínűleg a Szolnok játékosaként folytatja pályafutását.


A hírt a szerb Szportszki Zsurnal szellőztette meg, az információra lecsapott a Total Waterpolo nemzetközi szaklap, majd ezek alapján a hosszabbitas.hu is közölte.

Filipovics nemrégiben távozott a Pro Reccótól, várható további útjával kapcsolatban spanyol és francia csapatok neve került szóba.

Váratlan volt a szerb sportlap keddi cikke, amely szerint hivatalosan még nem erősítették meg, de Filipovics nagy valószínűséggel a Szolnokban folytatja.

Ezt a játékos is megerősítette, rövid nyilatkozata szerint igaz a hír, nagyon közel állnak a megállapodáshoz, de az aláírás még nem történt meg.

Telefonon érdeklődtünk Kovács Istvántól, a szolnokiak szakmai igazgatójától, aki Filipovics nyilatkozatához hasonló lakonikussággal fogalmazott:

- Valóban beszéltünk Filip Filipoviccsal, megállapodás nincs, úgy fogalmazhatok, hogy a játékos a látókörünkbe került.

A Szolnok 2020-21-es kerete egyébként már kialakult, egyetlen hely van, ezt magyar, de akár külföldi játékossal is betölthetik, hiszen a csapat előző szezonbeli öt idegenlégiósa közül Gyorgye Lazics, Viktor Rasovics és Gavril Szubotics távozott, csak Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics maradt, így egy idegenlégiós-kvótával még számolhat a vezetőedző a következő bajnokságra.

A szolnoki játékosok egyébként jelenleg szabadságukat töltik, június 15-én kezdik meg újra az edzéseket (információnk szerint Filipovics sorsának legkésőbb addigra el kell dőlnie). A vezetőedző, Zsivko Gocics jelenleg Belgrádban tartózkodik és a szerb válogatott is éppen ott tartja felkészűlését, így elég valószínű, hogy a közvetlen tárgyalások ott zajlanak Gocics és Filipovics között.

A Szolnok 2020-2021-es kerete:

Bányai Márk, Nagy Viktor - kapusok,
Angyal Dániel, Dőry Farkas, Radomir Drasovics, Jansik Dávid, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Dusko Pijetlovics, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András - mezőnyjátékosok.
Vezetőedző: Zsivko Gocics.