FACEBOOK

A focilabdától a medencés dopplerig - szerdai edzésriport

A focilabdától a medencés dopplerig - szerdai edzésriport
hozzászólás, 2020.05.27.

Most már a megszokottnak nevezhető koreográfia szerint zajlanak az edzések: egy kis lábtenisz, a szövetségi kapitány eligazítása, úszás, úszás és úszás, majd passzolgatás, lövöldözés, végül éles harc a megadott feladatok teljesítéséért, a minél több pontért. Helyszíni vlv-riport a Császár-Komjádi Sportuszodából:


Szerdán két módon lehetett gyarapítani a pontok számát. A fór-hátrányozás volt az első feladat - ismét ad hoc-jelleggel összeállt csapatokkal. A számítás kissé bonyolult volt, mert nem a kedden megszolott "győztes kettő, vesztes 1 pont" volt a megoszlás, bizonyos gólszám elésérével a védők lenullázódtak, a támadók dupla pontot kaptak. A játék most is időre ment. (A csapattal elért pontokat mindenki egyénileg számolja, adja hozzá korábbi eredményéhez.)


vlv-képek az edzésről


A második szerdai tusa a dopplerezés volt. Keresztbe zajlottak a meccsek, háromtagú csapatokkal, a hosszú passzt kellett egyetlen érintéssel bedopplerezni a kapuba. (Nem kell  mondani, hogy itt is jócskán volt vita, hiszen, mint tudjuk a húzás nem doppler, az így elért gól szabálytalan és mivel nem volt visszajátszás, az egyik fél értelemszerűen "automatikusan" reklamált minden bekapott gól után.) A játék során kiderült, hogy Hosnyánszky Norbert nemcsak a csavarlövések királya, dopplerversenybenben is verhetetlen, az ő védéseinek(!) és passzainak köszönhetően győzött 6:0-ra a csapata.

Az edzés végén Märcz Tamás ismertette az aktuális állást. Ha minden igaz, a csütörtöki, külső helyszínre tervezett csapatépítő program során alakul ki a végeredmény, így nem lehet akadálya annak, hogy péntekre már felszolgáljk a vesztesek az előírt süteményhegyet. 

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  


vlv-képek az edzésről


A vlv kamerája elé ezúttal Kovács Gergőt invitáltuk:


Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő, üdvözöllek a válogatott mai edzése után. Kérlek, mondd el, hol tartotok, mi volt ma?

- Sziasztok! Hát, igazából ez a hét már egy versenyről szól. Mindenki gyűjtögeti egyénileg a pontokat és a legkevesebb pontot gyűjtő játékosoknak kell majd péntekre süteményt hozniuk. Volt tegnap, ugye a kétkapus játék, ma a doppler és a fórozás, holnap pedig megyünk még egy csapatösszetartó programra. 

- Hogy érzed magad? Az eddigieket hogy értékeled?

- Jól, nagyon jó újra vízben lenni. A válogatottba bekerülni pedig, a bő keretbe is, mindig nagyon jó érzés, nagyon jó ez a társaság és tényleg jó mindig itt lenni. 

- Na, átköltöztél először Budapestről Tatabányára, aztán Tatabányáról Szolnokra, mondd el, mi van veled, hogy állsz, hol tartasz, milyen az új csapatod, tudod-e már, hogy kikkel játszol?

- A vírus miatt ez a tatabányai egy elég rövid kitérő volt, összességében egy hetet ölelt fel. Szolnokra igazoltam, ugye, lehetett már korábban is tudni, hogy a következő szezonban Szolnokon fogok játszani. Úgy néz ki, a keret kialakult ezzel a 13 játékossal, akiket már bejelentettek. Jó. Én nagyon váron! Nagyon nagy változás lesz, egy fiatal csapat, új város és bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni.

- Közben friss apuka lettél..., hogy telnek az éjszakák...?

- Jól, egész jól. Az éjszakázást a párom nagyrészt átvállalta most, hogy kezdődtek az edzések. Amíg karantén volt, más volt, többet segítettem, így, edzések mellett nehéz, inkább a reggeleket vállalom, hanmarabb fent vagyok és elviszem a kicsit, hogy addig a párom tudjon aludni. 

- Hogy állsz az itteni háromnapos versenyben? Hány pontod van?

- Három pontot szereztem eddig.

- Középmezőny...

- A középmezőnynek is inkább az eleje, egész jól állok. Remélem,a  süteményt elkerülöm... :-)

- Jó munkát kívánok!

- Köszönöm.

VLV-VIDEÓ:


Életképek a Csasziból