FACEBOOK

Nikics visszavonult és a Fradi utánpótlásedzője lesz

Nikics visszavonult és a Fradi utánpótlásedzője lesz
hozzászólás, 2020.05.25.

Befejezte pályafutását a világ egyik legeredményesebb vízilabdázója. Szlobodan Nikics csapatot is kap a fiataloknál és tagja lesz a felnőtt gárda stábjának.


A Fradi honlapja közölte hétfőn a hírt:

Befejezi vízilabda-pályafutását Szlobodan Nikics, a sportág egyik legeredményesebb játékosa, aki az FTC-ben kezdi el edzői karrierjét! Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb világklasszis amellett, hogy a felnőtt csapat szakmai stábjában és az utánpótlásban is segíti majd a centerek munkáját, a 2006-os együttes irányítását is átveszi. 


- Nagyon büszke és elégedett vagyok azzal, amit a karrierem során elértem. Nincs hiányérzetem.

​Én vagyok az egyetlen vízilabdázó, akinek három világbajnoki címe van, összesen pedig 29 érmet szereztem a válogatottban. Hatalmas dolognak tartom azt is, hogy 355 meccset játszhattam a nemzeti együttes színeiben.

Szerintem a legrosszabb érzés úgy befejezni, ha az ember már nem tud 100 százalékotot nyújtani. Ezt nem akartam. Azt gondolom, hogy még az utolsó pillanatban is tudtam 100 százalékot adni, de 37 évesen itt az idő, hogy befejezzem.

Nagyon sok országban és klubban megfordultam pályafutásom során, nyertem bajnoki címeket, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, mindemellett rengeteg szeretetet kaptam mindenhol.


A TELJES INTERJÚ

Címkék:
Szlobodan Nikics