FACEBOOK

Válogatott-edzések a Csasziban - az első hét mérlege

Válogatott-edzések a Csasziban - az első hét mérlege
hozzászólás, 2020.05.22.

Letelt a teljes válogatott keret közös munkájának első hete. Märcz Tamás szövetségi kapitányt a hét eseményeinek összefoglalására kértük.


Félidejéhez érkezett a válogatott 20-as keretének összetartása. Mint ismeretes, a játékosok egy része már hetekkel korábban elkezdte a szintfelhozó edzéseket a Császár uszoda nyitott medencéjében. Hozzájuk csatlakoztak e hét hétfőjén a többiek (valamennyi részvevőnek két negatív COVID-tesztet kellett produkálnia a munka megkezdése előtt). 

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Egész héten minden a tervek szerint történt. Tornatermi edzések zajlottak kis csoportokban, s végre azokat a vízi edzéseket is meg tudtuk tartani, amiket már régóta szerettünk volna. Ráadásul végig jó időnk volt, szabadban a Császár uszodában edzettünk, s a kellemes környezet eleve emelte a hangulatot.

A fiúknak előre jeleztem, hogy a hét munkájában nem az úszás lesz a leginkább hangsúlyos, de azért mindig volt 30-40 perc, ami különböző típusú úszással telt el. "Vízilabda-jellegű" munka is folyt már, kicsit posztra is dolgoztunk, játékhelyzeteket imitáltunk különböző gyakorlatok során. Látszott néhány játékoson, hogy az állóképesség terén még kicsit távol van korábbi önmagához képest.

Minden edzésbe bele tudtunk tenni egy kis játékosságot, most, pénteken már egy kicsit játszani is tudtunk, igaz kisebb csoportokban és speciális szabályokkal. Ez azt jelenti, hogy a kosárlabdához hasonlóan folyt a játék, csak a labdát lehetett támadni, a szemben lévő embert nem. Kicsit a beach-vízipólóhoz hasonlóan játszottak így egymás ellen négy tagú csapatok. Úgy láttam, hogy jólesett a játékosoknak, bár nagyon fárasztó volt, nagy koncentrációt igényelt ez a fajta meccselés.

A héten egyébként kétszer is foglalkoztunk az emberelőnyös, emberhátrányos játékkal, frissítő jelleggel dolgoztunk a régi figuráinkon. Új dolgokkal egyelőre nem foglalkoztunk.

- Mindenki jól van?

- Hála Istennek, igen. Akinek kisebb gondja volt, azt még régről "hozta magával". 

- Történt valami említésre érdemes a héten?

- Felhasználtuk az együtt töltött időt arra, hogy "inbody" méréseket végezzünk. Ezek a testösszetétel-mérések, amiket a szövetség berendezésével tudunk megoldani, alkalmasak arra, hogy a korábbi, hasonló módon nyert adatok összehasonlításával dokumentáljuk a játékosok állapotának változását.

- Gondolom, a hétvégén nincs edzés. Mi a jövő heti program?

- A hétvége pihenéssel telik, majd körülbelül ugyanazt a programot teljesítjük, amit a most záruló héten végeztünk. Folytatjuk a munkát hétfőtől péntekig, a tornatermi foglalkozások kemények lesznek, a vízben pedig hasonló lesz a munka az e hetihez.

- Köszönöm a tájékoztatást!

Címkék:
Märcz Tamás