FACEBOOK

Török Viktor veszi át a Pécs irányítását - sajtótájékoztató a PVSK-Füszértnél

Török Viktor veszi át a Pécs irányítását - sajtótájékoztató a PVSK-Füszértnél
hozzászólás, 2020.05.19.

Új vezetőedzővel kezdi meg hamarosan a felkészülést a következő szezonra a PVSK-Füszért csapata. Helyzetkép a pécsiekről és Török Viktor első nyilatkozata a vlv-nek:


Az új edző kilétét kedden 10 óráig titkolták, ekkor, a medenceparton megrendezett sajtótájékoztatón derült ki, hogy a családjának várható gyarapodása miatt távozó Lukács Gergely vezetőedző munkáját az eddigi másodedző, Török Viktor veszi át.

Az új szakmai főnök "bemutatása" előtt Antonio de Blasio klubelnök és Domenico de Blasio szakosztályvezető vázolta a pécsiek helyzetét. Elmondták, hogy természetesen számukra is gondot okoz a koronavírus-járvány miatt előállt helyzet, annak gazdasági hatása. Keresik a támogatókat és számítanak a város önkormányzatának segítségére is. A gondok közvetlen hatásának látványos példájaként említették, hogy a játékosok étkeztetését korábban éttermek szponzori támogatásával oldották meg, az éttermek azonban a veszélyhelyzet miatt mindenütt bezártak, az éledezés Pécsen is csak most kezdődik.

A klubvezetés élt a kormány által rendeletben biztosított lehetőséggel, ha nem is a lehetséges 70 százalékkal, de csökkentették a játékosok fizetését. Sikeres tárgyalásokon vannak túl, a tavalyi keret túlnyomó többségét meg tudták tartani és még néhány igazolás ügyében folytatnak egyeztetéseket.

TÖRÖK VIKTOR (PVSK-Füszért) vezetőedző a vlv-nek:

- Három éve dolgozom Pécsen az utánpótlásban és Gergő mellett mint másodedző, nagyon sokat köszönhetek neki, rengeteget tanultam mellette, talán ennek is köszönhető hogy most rám esett a választás. Kicsit hezitáltam, hogy elfogadjam-e a felkérést, mert az utánpótlás-csapataimat nem szerettem volna elengedni, végül úgy is állapodtunk meg, hogy az ifi és serdülő csapathoz le fogok járni, amikor az időm engedi, ez hetente legalább három alkalmat jelent.

A mostani helyzetben nehéz mit mondani a jövőről, látható, hogy mindenhol elég labilissá vált a helyzet. Szerencsére itt Pécsen nagyjából összeállt a keret, két-három játékossal tárgyalgatunk még. Ha velük sikerül megállapodni, akkor a tavalyi társaság nagyjából egyben marad. Chilkó Marci és Horváthy Zsombor igazol el, a többiekkel, úgy tűnik, sikerül megállapodni. Tervezem, hogy öt ifijátékost felhozok a felnőtt keretbe, úgy tűnik, most mindenhol ezzel próbálkoznak majd, ahol kisebb a költségvetés. Azt hiszem, nem lesz rossz keretünk, igyekszem továbbvinni azt a munkát, amit Gergővel végeztünk. 

Nézegettem a várható mezőny erőviszonyait, van öt-hat csapat, amely stabil játékerőt képvisel, a többiekkel kapcsolatban egyelőre csak a zuhanyhíradó híreire lehet hagyatkozni, majd a kezdéskor meglátjuk, hogy ki milyen erőt képvisel a játékoskeret alapján. 

Tudom, hogy vannak csapatok, amelyek már edzenek, nálunk, úgy tűnik, talán június második hetében kezdődhet meg a vizes munka valamelyik szabadtéri medencében. 


A sajtótájékoztató élő közvetítése a pécsiek facebook-oldalán: