FACEBOOK

Megkezdte az edzéseket a férfi válogatott

Megkezdte az edzéseket a férfi válogatott
hozzászólás, 2020.05.18.

Märcz Tamás 20 tagú kerete hétfőn elkezdte kéthetes felkészülését a Császár-Komjádi Sportuszodában. Mivel személyesen egyelőre nem lehet jelen lenni, a szövetségi kapitányt telefonon kértük a történtek összefoglalására.


A keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon jól sikerült az első nap! Érdekessége az egész hétnek, hogy a tornatermi edzéseket több csoportban tudjuk megoldani a limitált helylehetőségek miatt. Egész pontosan: a 20 játékost kétfelé osztottuk, hétfő-szerdai, illetőleg kedd-csütörtöki csoportokra. A tornatermi csoport is mindig kétfelé válik, van egy szerekkel felszerelt helyiség és egy másik, ahol saját testsúlyra épített gyakorlatokat végeznek, így nincs zsúfoltság, mindenki komfortosan érezheti magát. 

A teljes keret fele tehát vízzel kezdett, a másik fele tornateremben és ez holnap megfordul majd.

Aztán a 20 ember egyszerre ugrott vízbe, hála Istennek, jó idő volt és amíg így van, addig a szabadban, a Császár uszoda medencéjében tudjuk megtartani a vizes foglalkozásokat. 

Volt egy 40 perces úszás, majd passzolás, lövőtechnikai gyakorlás következett, illetőleg két csoportban dolgoztak a fiúk, az egyik társaság gumiköteles lábtempó-gyakorlatokat végzett, Mátéfalvy Csabával, a többiek lövőgyakorlatokat, majd természetesen cseréltek egymással.

Taktikai elemeket még nem gyakoroltunk, de a terveim között szerepel, hogy frissítsem az emlékeket a korábban alkalmazott játékelemekről.

- Első ránézésre mit állapítottál meg, milyen állapotban vannak a játékosok?

- Egy részükkel a korábbi hetekben már együtt voltam, dolgoztunk. Minden nap volt vizes edzésük és szerintem elég jó szintre kerültek már a vizes komfortérzetet tekintve. Akik nem voltak velünk, azokat kifejezetten figyeltem, hogy milyen állapotban vannak. Vegyes volt a kép, akár ugyanabból a klubból érkezők is különböző fizikai, erőnléti állapotban kezdtek ma, ami érthető, hiszen különféleképpen dolgoztak az elmúlt időszakban, ezt onnan is tudom, hogy beszéltem a klubedzőkkel. Láttam néhány embernél erős izomgyarapodást, ez "megkötötte" az úszóképességüket, de szerintem egy-két hét elegendő lesz arra, hogy ők is sokkal mozgékonyabbak legyenek annál, mint amit ma láttam. 

A labdatechnikai gyakorlások az elmúlt időszakban szinte mindenhol elmaradtak, ezt a "repertoár" láthatóan kicsit megsínylette, de néhány hetes gyakorlás után ezen is túl lesz mindenki. Az volt kicsit feltűnő, hogy nem egységes állapotúak a fiúk, vegyes volt a kép. 

- Mi vár rájuk a héten?

- Hasonló módon, vegyes edzésprogrammal folytatjuk. Lesz mindig egy 30-40 perces úszórész, labdatechnikai rész, időnként már a taktikai feladatok is előtérbe kerülnek majd. Ha mindenki megfelelő állapotba kerül, szeretném, ha mérkőzéshez hasonló szituációkat is "létrehoznánk", fokozatosan visszaszoktatva a játékosokat a meccsszerű jelenetek terheléséhez. 

- Talán ezzel kellett volna kezdeni: mindenki jól van, játékos, stábtag?

- Igen. Aki az uszodában tartózkodik, annak számára előírás volt a két negatív PCR-teszt. Ennek mindenki megfelelt.

- Köszönöm a tájékoztatást.