FACEBOOK

Férfi válogatott: négy kapus és 16 mezőnyjátékos kezdi meg a közös munkát hétfőn

Férfi válogatott: négy kapus és 16 mezőnyjátékos kezdi meg a közös munkát hétfőn
hozzászólás, 2020.05.14.

A magyar férfi válogatott - egyelőre szigorúan szabályozott rendszerben - hétfőn megkezdi felkészülését a Császár-Komjádi Uszodában.


MÄRCZ TAMÁS kerete:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, hogy az edzések hétfőtől péntekig folynak majd. Tornatermi foglalkozások is lesznek, kiscsoportos keretek között, délelőttönként pedig várhatóan a Császár nyitott medencéjében tartják a vízes edzéseket.


vlv-szubjektív

A kormány május 4-én életbe léptetett könnyítő rendelkezései fellélegzést jelentettek a sport világában. Ezek alapján ugyanis lehetővé vált, hogy nézők nélküli sportrendezvényt zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartsanak. Megengedetté vált a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

Hogy ne legyen vita arról, kik lehetnek ott a zárt körű sporteseményeken, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az MTI-nek adott, "rendeletmagyarázó", május 3-i nyilatkozatában ismertette: a rendelet a sportrendezvényeken való részvételt csupán a nézők számára tiltja meg, azokon a sportrendezvény egyéb résztvevői, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői ebben a minőségükben jelen lehetnek.

Szerettünk volna helyszíni riportban beszámolni a női válogatott harmadik hete folyó felkészüléséről és természetesen a férfiak hétfőn kezdődő közös munkájáról.

Ezért a hivatali utat igénybe véve megpróbáltunk engedélyt kérni a személyes részvételre. 

Kiderült, hogy a válogatott zárt edzőtáborozására külön központi szabályok vonatkoznak. Ezek jóval szigorúbbak a professzionális és az amatőr sport széles területére most érvényes direktíváknál. Ennek megfelelően magához az edzéseken való részvételhez két negatív koronavírustesztre van szükség. Nem is akármilyenre, hanem meghatározott speciális tesztre, aminek ára egyébként egyenként több mint 30 ezer forint. Ilyen módon kellett, kell negatív vizsgálati eredményt produkálnia mindenkinek, aki az edzés helyszínén tartózkodik. (Természetesen a játékosoknak is.)

E mellett a jelenleg érvénybn lévő protokoll magának az edzésnek a lebonyolítását is számos nehezítő feltételhez köti, ami a szakembereknek okoz gondot.

Szörnyű a gyanúnk!

Lehet, hogy az illetékes minisztériumi döntéshozók egyszerűen elfelejtették, hogy a válogatottak olimpiai felkészülésének körülményeit még korábban, a veszélyhelyzet szigorúbban szabályozott időszakában határozták meg? És ez most már így marad az olimpia jövő nyári kezdetéig?