FACEBOOK

Egerben lehúzták a rolót - fizetésképtelenné vált az Egri Vízilabda Kft.!

Egerben lehúzták a rolót - fizetésképtelenné vált az Egri Vízilabda Kft.!
hozzászólás, 2020.05.11.

Vészjósló hírek terjedtek az elmúlt időszakban az egri klub problémáiról. Megkerestük Szécsi Zoltán ügyvezető elnököt, hogy tisztázzuk, mi is a helyzet velük. Válaszként először egy mellbevágó közleményt kaptunk írásban, ezt követően tettük fel kérdéseinket:



Az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással.

Az Egri Vízilabda Kft vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik.

Célunk a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klub megmentése a 100 százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- A közlemény végére utalva kérdezem: "mellékhatásként" értelmezhető, hogy az Eger nem indul az első osztályú bajnokságban? Hol fog játszani a csapat a következő szezonban?

- Ez egy jó kérdés, nem tudok rá válaszolni. Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani.

- Most akkor húzni kell egy vonalat. Mit tudsz mondani a játékosok eddigi sorsáról, helyzetük rendezéséről?

 - Március 31-gyel minden játékosunk szerződését megszüntettük.

- Akkor tehát most egy nulláról való építkezés veszi kezdetét...

- Vagy nulláról vagy mínuszból, ezt majd meglátjuk.

- Mik a reményeid?

- Első körben az Egri Vízilabda Klub megmentése a cél. Tényleg több mint 300 gyermek sportol nálunk, 13 utánpótláscsapatunk van. A legfontosabb, hogy ezt a nagy értéket, amely a 2010-es évek második felében nagyon el lett hanyagolva, újra értékké varázsoljuk, hiszen jelenleg az utánpótlásunk is alsóházas. Lyukas korosztályaink vannak, kevesen érkeznek az ifiből kiöregedve a nagy csapathoz. Elsősorban ezen szeretnénk most változtatni. Emlékeztetnék, hogy a Gerendás-éra alatt többször is bajnok volt az ificsapat, tele van a mostani OB1 egri pólósokkal és ha megnézzük, a Zalánki-Lőrincz korosztály óta már nem nagyon jött ki válogatottközeli játékos ebből a műhelyből.

- Mi lesz ennek a visszhangja a városban? Mindenki tudta, hogy komoly a helyzet, de azért ez a bejelentés engem is mellbe vágott most...

- Minden ilyen döntés mellbevágó. Igaz hogy kisvárosról van szó, de mostanában olyan sok egri játékos nem játszott a csapatban, csak Kürti Dominikot és Magyar Marcit említhetem. Az is volt a terv, hogy a klubot "vissza-egriesítsük", de ez most már nem volt lehetséges. A végsőkig kivártunk és tudjuk, hogy nem ez a "jó út", de valószínűleg ez az egyetlen törvényes lehetőség.

- Nem tudom, mit mondjak, nagyon szomorú volt ezt hallani. Várjuk a további, lehetőleg a mostaninál sokkal jobb híreket Egerből!


FRISSÍTÉS!

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere hétfőn délután közleméynben reagált Szécsi Zoltán bejelentésére. A közleményt nem találtuk az egri Városháza honlapján, így azt a HEOL.hu oldalról idézzük:


„Eger Megye Jogú Város Önkormányzata a jövőben is mindent meg fog tenni az egri vízilabda sikere érdekében – szögezte le a városvezető. – Számunkra most az a legfontosabb, hogy az egri színekben pólózó több száz gyermek sportoltatását és az ő nevelésüket végző edzőknek a jövőben is tudjuk biztosítani a sportolás és sportoltatás feltételeit.

Szécsi Zoltán elnök úr mai bejelentése előtt értetlenül állunk, hiszen alig két hete, április 28-án még arról tájékoztatta a város vezetését, hogy a csapat folytatja a bajnokságot és ha szükséges, négy mérkőzést is lejátszanak egyetlen nap alatt. Április 28-án még nem beszélt arról az elnök úr, hogy március 31-el fölbontotta volna minden játékos szerződését vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna. Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-ét irányítók felelőssége. Az egri önkormányzat abban érdekelt és azért is tesz majd meg mindent, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz.”