FACEBOOK

Május 18-tól teljes kerettel készülhet a válogatott!

Május 18-tól teljes kerettel készülhet a válogatott!
hozzászólás, 2020.05.10.

Az edzések "szűkebb körben" két hete zajlanak, de május 18-án, hétfőn a teljes, "kibővített" keret megkezdi a munkát.


Märcz Tamás szövetségi kapitány vasárnap az M1-en mondta el, hogy az elmúlt két hétben azok edzettek együtt a Császár-Komjádi Uszodában, akik a koronavírus-járvány időszakában nem jutottak uszodai edzéslehetőséghez. Úgy tudjuk, hogy a részvevők mindegyike negatív koronavírus-teszteket produkált, ez a munka megkezdésének feltétele volt.

A hétfőn kezdődő héten ugyanezt a munkát folytatják, de egy héttel később a teljes keret elkezdi a készülést, ami onnantól számítva két hétig tart. 

A játékosok (csak azok, akiknek budapesti lakóhelyük van) jelenleg ingáznak, kocsival járnak az uszodába és haza, s természetesen eleget tesznek az előírt szigorú óvintézkedéseknek. 

Mint ismeretes, az MVLSZ elnöksége hétfőn dönt arról, hogy mi lesz az egyelőre felfüggesztett bajnokságok sorsa. A vlv pénteken ismertette, hogy a Liga az eddigi szezon lezárását javasolja és azt, hogy nyáron "előrehozott" Magyar Kupa-tornát rendezzenek. A versenyszerű sportolás leghamarabb egy hónappal azt követően kezdődhet el, hogy mindenki visszatérhet gyakorolni a medencébe. Várható, hogy ennek feltételeiről is határoznak a sportág vezetői a hétfői elnökségi ülésen.